Hei folkens. Har et litt finurlig problem. Har en 1960 1200 som jeg har restaurert. Bilen har stått lagret innendørs i 30 år og jeg har nå sveist den lille rusta som var og fått den skinnende blank igjen :-)
Jeg måtte under rustsveisingen sveise hull bak skjermen på H side foran og legge opp ny varmerør opp til ruta. Stussen var også rustet helt bort. Venstre side var det ikke noe rust i det hele tatt. Kanalene var det litt rust i bakkant på, men ingenting i varmerør.
Nå er det sånn at under bruk i regn og jeg skrur på varmen, da kommer duggen. Og det er på venstre side det er problemer. H side tørker godt opp. jeg synes kanskje det er litt mindre trykk på venstre side, men ikke mye. Nede ved beina er det skikkelig bra trykk på begge sider, men kanskje en antydning mindre. ER IKKE SIKKERT!!!. Har sjekka hele slangerøret ned til kanalen foran fra ruta, brukte fiberoptisk kamera ned ved røret. Ingen rust nede der. Har sjekket gulvet/kanalen på utsiden. der er det tett og fullt av tektyl. Hvorfor kommer det så mye fuktighet inn i systemet? Er det en spesiell plass som går igjen at vann kan komme inn i røret? Varmebokser er helt ok og spjell virker fint.
At du i det hele tatt har luft opp på ruten er jo et pluss, ikke alle som har det!

Men hva var det som var tett og fullt av tecyl, selve ytterkanalen? Varmerøret er ofte rustet i stykker fra innsiden langs hele kanalen, så hvis det er lite trykk på den ene siden og ellers spjeld og rør er i orden og riktig innstilt (også under baksetet!) er det mulig at problemet ligger i det venstre varmerøret. Ikke uvanlig ved "restaureringer" at en først og fremst tenker på hva Eu-kontrolløren ser å utsiden, og ikke like mye på situasjonen inni kanalen med varmerøret... Hadde du hatt muligheten til å fortsette med kameraet i det vannrette røret inni kanalen ville dette fortelle deg om det er rusthull på innsiden.
Varmluft som siver ut skaper kondens her og vil påvirke kanalen fra innsiden, så på sikt er det ikke så bra. Det er jo egentlig et genialt enkelt system, men 40-50 år med oppvarming og nedkjøling setter sine spor.