VWNorge

Forum => Prosjektgarasjen => Emne startet av: VW 612 RS på desember 20, 2011, 01:30:06 amTittel: VW 412 blir til VW-Porsche 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSdesember 20, 2011, 01:30:06 am
Får prøve å stable på plass en ny tråd.

Er såpass lenge siden det hele startet så jeg husker ikke alle detaljer. Men skal gjøre så godt jeg kan.

Historien starter egentlig så langt tilbake som midt på 80 talet. Jan Fogner hadde en koksgrå 412 som det satt en sekser i. Husker ikke helt, men enten så var den en 2.4 eller 2.7. Han jobbet som veterinær og var ofte på Oppdal pga revepelsproduskjon. Han ble godt lagt merke til med denne bilen ikke minst pga lyden. Bilen i seg selv var ikke så spesiell. På denne tiden gikk den med orginale bremser.
Jeg har et søskenbarn som drev revefarm som også hadde bilverksted. Denne bilen var flittig innom og fikk fikset litt her og der. Bilen ble brukt hele året og ble brukt mye så det var alltid noe som måtte fikses.
En av gangen den var på verkstedet fikk jeg tatt en titt på hvordan ting var gjort. Det så forsåvidt ganske enkelt ut.

Det ble tent en liten spire i meg som liksom aldri helt ville slippe taket selv om jeg ikke hadde interesse for Vw i det hele tatt på denne tiden men dette var liksom noe annerledes over denne bilen. Økonomien var langt i fra et slikt prosjekt på den tiden.

Tiden gikk og Vw interessen blomstret plutselig opp.
Det ble anskaffet en 1303 i hu og hast men tanken på 412 lå og ulmet hele tiden. Etter en tid kom jeg over en 412 som jeg pusset opp.

[attachment=1]

Er det noen som vet hvor denne finnes i dag?
Den var gull metallic men jeg byttet farge til hvit etter jeg har sett en hvit 412 med sekser og Porsche fangere som inspirerte meg til denne fargen.

Etterhvert kom jeg borti en kar på Hamar som hadde et prosjekt som hadde strandet. Bilen var tatt ut av trafikk i -84. Dvs den hadde gått på veien i bare 10 år så den var godt bevart med tanke på rust. Det var gjort masse jobb med forsterkninger rundt motoroppheng og de fremre innfestningene til Porsche kasse var på plass. Både til 915 og 930 og det var montert bremser fra 911. Karroseriet var utrolig pent og ferdig lakkert i en mørk blå 3 sjikt Porsche farge.
Men han forlangte alt for mye for et rullende chassi uten hjul. Det fulgte med skinn interiør og sjelettet fra et 911 dashbord så det ble aldri gjort noe mere med dette. Han hadde også en annen 412 med sekser. En gul som mange kjenner til.

Det gikk et år eller to så fikk jeg telefon fra Pitt´n. Han hadde kjøpt den gule 412´n og denne blå fulgte med på lasset. Det gule hadde hatt motorbrann så den så ganske ille ut kan man si. Tror eier hadde gitt opp på dette tidspunktet.
Pitt´n visste at jeg hadde vært å sett på denne bilen tidliger så det endte med at vi gjorde en deal.

Jeg fikk bilen i hus etterhvert. Dette kom litt brått på, men planene begynte så vidt å settes iverk.
Fikk tak i en 911 motor. Det er en -78 modell som i utgagspunktet er en 180 HK men som har hatt et havari. Eier hadde bomgiret i en rivstart og bommet på 3. giret. Traff 1. i stedet. Da fikk ventilene det litt for travelt og tok de fleste stemplene. Toppene var bare å kaste. Jeg hadde da vært i kontakt med Autotuning ang denne motoren og det var de som fortalte meg om hva som hadde skjedd med denne motoren. Det hadde også blitt byttet topper pga dette. Sylindrene hadde visst berget. Det bla da satt i høykompstempler (9.8:1) som har høyre komp enn i 204 HK (9.3:1) modellen og med SSI annlegg mente Autotuning at det kunne vært rundt 215 HK eller kanskje litt mere.

Kom over en kar i Grenlands området som drev med overhaling av Porsche kasser. Jeg var på utkikk etter ei 930 kasse og om det var mulighet for annen sluttutveksling. Ville gjerne ha en kasse som kan brukes på en turbo motor med det samme. Helt utrolig så hadde han akkurat fått en slik som hadde blitt erstattet med en G50 kasse. Det kom fra en bil som ble brukt i Porsche cup racing, men han ville ha flere gir.
Denne var nedgiret på 3. og 4. Etter hans opplysninger så skal den stoppe på rundt 260 km/t ved 7000 rpm. I stedet for rundt 320 som er normalt på disse. Dette er -88 model som er den siste 930 kasse som ble produsert.
Bruker orginale vw drivaksler men med Transporter knuter. De er mye kraftigere. Har laget adaptere til medbringerne på kassa slik at den mindre boltsirkelen passer. Men skal ta en runde på om det er mulig å få på 930 knuter etterhvert.

Så var turen innom Autotuning igjen for å få tak i clutch. De hadde akkurat fått inn en bil som hadde Rüf turbo (600HK) clutch som bare hadde vært prøvemontert og som skulle byttes igjen. Denne så helt ny ut så jeg spurte aldri hvorfor den skulle byttes. Det jeg ikke visste den gangen var at turbo clutch kun passet samme med 9 boltet veien. Hjelp, har jeg det tenke jeg. Mente det var mange bolter på veieva, men ble i tvil.
Måtte ringe hjem å få hjelp til å telle bolter. Puh, det var 9 boltet veiv.
Kom hjem og dette passet perfekt sammen :-)

Da ble det prøve montering av motor og gir.
På dette bildet er bilen uten understell. Står kun på bukker men motor og gir henger på plass.

[attachment=2]

Motoren kom litt langt bak pga denne kassa en rundt 7cm lengre enn de tidligere modellene. Og med en mod av travers så ble dette helt perfekt.

[attachment=3]

Fikk lånt noen hjul fra en av fattern´s Porscher og det viste seg at de passet så bra at han ikke fikk tilbake disse med det første. De skal bare på. Hadde på dette tidspunktet startet dialogen med BT om godkjennelse og fikk positivt svar. Det eneste de måtte ha hjelp til var å vurdere stivheten i kariosseriet. Ellers virket alt greit. Til og med at jeg måtte ha spacere foran for at hjule ikke skulle ta i fjærbenet virket positivt. Wollamo som han het den gangen ville bare at jeg skulle ha de på når bilen skulle fremstilles for godkjenning så skulle han ta en vurdering da. Det var andre tider da :-)
Med disse hjula kunne jeg bruke orginale fanger og ikke gjøre noe med hjulbuene.
Planen var da bare å sette i gang med montering å få bilen på veien.

Hadde på denne tiden også vært på utkikk etter Rüf 8x17 felger, men disse er kul umulig å få tak så jeg hadde slått meg til ro med disse som sto på.
En dag ringte de fra AT og sa de hadde fått inn noen hjul som de ikke hadde lagt ut for salg ennå, MEN det var 9 og 10x17. Jeg sa de får jeg aldri på, men de mente jeg burde ta de med meg hjem å teste ihvertfall.
For å si det slik. Fra det dagen ble det et helt annet prosjekt. Disse hjula SKAL på kosta hva det koste vil.

Da var det bare å finne frem vinkelsliperen og få sveist ut hjulbuene. Men da kunne jeg ikke bruker orginal fangere lengre. Tok turen til AT og gikk amokk på brukt lageret der nede :-)
Kom hjem med et lass av deler til 911. G modellen har støtfanger som er litt smålik VW sine med gummlist i midten og blinklys i frontfangeren. De er også litt tykkere som jeg syntes kanskje ville passet fint.
Men da startet en laaaaang prosess på sveising som jeg ikke er noe reser på, men man må ikke gi seg. Øvelse gjør mester.

[attachment=4]

[attachment=5]

[attachment=6]

Men da måtte jeg gjøre noe med fjærbena. Det var ikke plass til orginal fjærer. Hva gjør man da. Jeg kom over noe Kerscher fjærben som var spesial laget for 02/03. Dvs de hadde lengre rør. Ikke skjønner jeg hvordan de har fått til dette. Det var bare å bytte trekanten i bunnen og vips så smatt de rett på.Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hulkendesember 20, 2011, 01:34:23 am
Jippi, denne tråden er sårt savnet!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSdesember 20, 2011, 01:59:46 am
[attachment=8]

Det ble kjøpt inn hjulbuer til 911 Turbo foran

[attachment=1]

Og det ble laget hjulbuer bak

[attachment=2]

[attachment=7]

I ettertid har jeg byttet bak og brukt Golf hjubuer. Ble aldri fornøyd med disse.
Kommer bilde av disse senere

[attachment=3]

[attachment=4]

I etterkant har jeg fått vite at jeg ikke kan bruke treplater i en "brannvegg". Det må brukes stål.
Ikke alt man tenker på :-)

Slik så det ut når jeg fikk bilen

[attachment=5]

I dag ser det slik ut

[attachment=6]Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSdesember 20, 2011, 02:12:28 am
Sjekk vinkelen på spoileren og fronten på bilen.
Fronlykter er hentet fra BMW. Sorte Hella DE lykter.

[attachment=1]

[attachment=2]

Bilen ble satt sammen midlertidlig for å ta den med på Trøndertreff.

[attachment=3]

Kom på en dag at den burde hete 612 Rs. Vw Type6.
Porsche hadde jo et samarbeid med VW når det gjaldt 914 og Type3 B32. Så tenkte jeg at dette kunne godt ha vært en konsept bil som burde vært satt i produskjon.
Planen er at den ikke skal være for vulger, men sånn passe rampete at den gått kunne vært produsert.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Espen S. Andresendesember 20, 2011, 08:26:48 am
Godt å se at en av mine favoritt-prosjekttråder har gjenoppstått!

Midt i blink for min smak - knallhard, men ikke vulgær. Cup-felger i all ære, men Ruf er en HELT annen liga ;)

Keep it comin'!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Gunnar|Rennfahrer2desember 20, 2011, 08:44:53 am
Suverent.
En av landets kuleste biler vil jeg påstå.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Påldesember 20, 2011, 09:57:06 am
Satt å søkte etter denne prosjekttråden for noen dager siden og syns det var rart jeg ikke fant den. Godt den er tilbake.

Veldig glad i detaljbilder av alle ombygginger


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Trond Dahldesember 20, 2011, 10:07:26 am
thumbs up!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Gullikdesember 20, 2011, 10:21:14 am
Morro at den er tilbake igjen, tomler i været herfra :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: sandvik996ttdesember 20, 2011, 10:50:23 am
"LIKER"  ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Squarebackdesember 20, 2011, 12:02:33 pm
Tøft! Stå på!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: justandydesember 20, 2011, 13:19:30 pm
er ikke så fan av 412 men liker 612 RS  ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSdesember 20, 2011, 16:06:46 pm
Tilpassning av sideskjørt. Huff, det er mye jobb :-)

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

Men synes det blir bra da
Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: riskyerdesember 20, 2011, 16:16:31 pm
HIM IS BACK !! ;D  Å til dere som vil spre eder å galle LIGG UNNA!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSdesember 20, 2011, 16:17:29 pm
HIM IS BACK !! ;D  Å til dere som vil spre eder å galle LIGG UNNA!

Hehe!!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Cherondesember 20, 2011, 16:34:31 pm
Du bruker ikke denne nedover når du skal hente 412 deler da?  8)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSdesember 20, 2011, 16:59:02 pm
Det er stor sett bare karosseri arbeid som står igjen nå. Nesten alt av teknisk og elektriskt er oppe å går,
Har igjen noe håndbrekk greier. Her må man lage noen deler.
Det er jo ingen ting som bare kan skrues rett på. Absolutt alt man gjør må tilpasse og moddes.

Har slitt i lang tid med clutchen. 412´n har hydraulisk clutch men Porsche kassa er for vaier clutch.
Det måtte da bygges på en slavesylinder. De bilene jeg har sett på med Porsche kasse har disse liggende under motor som bare presser på clutcharmen. Jeg har ikke turt å ha denne liggende så lavt. En liten sten slår i stykker slavesylindrene og da står man der.
Har laget en brakett som er montert på side dekselet på kasse ved drivakselen. Da sitter slavesylinderen oppe på siden av kassa som presser på en pendel som igjen trekker i et stag som trekker i clutcharmen på kassa.
Det som har vært problem er at den har funket rett etter at det har blitt luftet men etter 20-30 pumpinger forsvinner trykket. Det viste seg av clutcsylinderen på pedalen var oval inne så den skapte luft i systemet.
Disse er vanskelige å få tak i så jeg har brukt hoved sylinder fra Caravelle som også slavesylinderen er hentet i fra.
Men da måtte jeg forlenge clutchpedalen over aksen slik at jeg fikk lengre vandring på pumpa.
Da ble det virkelig tung på pedalen. Jeg vil gå tilbake til 412 sylinder så fort jeg finner en som er i orden.
Den har en perfekt forhold til slavelysinderen. 412 sylinderen har litt større stempel enn Caravelle sine.
Nå er også den Rûf clutchen hard selv med denne hjelpefjæra som sitter på kassa.

Gir overføring har det også vært mye jobb med. Ved første gangs testing viste det seg at 1 og 3 hadde byttet plass og 2 og 4 også.
Kula i bunnen av girspaket skal være over senter på akslingen bakover på Porsche og under på VW.
Så da måtte det bygges om nede i gulvet.
Hadde tenkt å bruke Porsche overføring med fant ut at det var enklere og modde den som sitter der fra før.

Elektrisk har også vært en liten utfordring, men der er jeg på hjemmebane. Er det noe jeg kan skryte av så er det bilelektrisk :-)
Måtte få tak i en Haynes bok på 911 og lage eget el skjema. Var litt spent første gangen jeg skulle sette på tenning. Lampene lyste som de skulle og ved å vri litt til så satte starteren i gang. Puh, da var det i orden.
Kupevifta i dashborda måtte det snues spenning på. VW har hastighet regulering ved pluss spenning, men Porsche har styring på minus. Ikke her heller var det bare plug and play. Disse ble snudd ved bruk av et par releer. Og vairene til varmespjell var faktiskt ganske enkelt å få til i dashbordet.

Så kom den dagen det var klart for oppstart av motor. Hadde jeg koblet rett. Er mye styr med bensinpumpe styring. Pumpa skal gå når man er i starter posisjon på nøkkel og pumpa skal fortsette å gå nå motoren har startet og man slipper nøkkelen.
Pumpa skal stoppe hvis motor stopper av en grunn.
Det samme er det med kaldstart systemet.

Etter jeg fikk motoren ble den "kledd av". Alt utenpå motor ble lakkert og pusset opp. Byttet simringer bak kam drevene pluss en del pakninger her og der.
Da motoren skulle startes tente den på første slag men den sto bare å skalv. Var så vidt den gikk og det var ikke respons i det hele tatt. Jeg skjønte ikke hva jeg hadde gjort feil. En kompis var med meg og han spurte om jeg hadde satt plugglednigene riktig. Jeg mente jeg hadde gjort den, men neida. Jeg hadde snudd de. Dvs 1 og 3 var byttet og 4 og 6 var byttet.
Dvs at motoren gikk kun på de midterste på hver siden. Helt utrolig at den gikk i det hele tatt.
Fikk bytte plass på plugglednigene og motoren malte som en katt.
Fytti katta så DEILIG lyd det er i disse motorene og spesielt hvir det er litt "åpen" eksos som denne har.
Den har utrolig respons. Den virker ikke noe tregere enn en gasser motor. Svarer tvert.

Nå er jo dette flere år siden. Her i fjor høst hadde den stått i garasjen før jeg fikk tettet vegger og satt i porter.
Det hadde vært rundt 20 minus i nesten 3 uker og jeg mått flytte på bilen. Koblet til batteriet og det fyra tvert.
Før jeg fikk hente bilen hjem hvor jeg bor nå sto den hos faren min på Oppdal. Der hadde den står et års tid før jeg fikk flyttet den. Det var bare å koble til batteriet da og. Startet umiddelbart etter et år med dvale.

Har ikke fått kjørt noe men noen lettere rivstarter på asfalt har blitt testet. For å si det slik behøver man ikke være hard med clutchen for at den skal slippe løs. Det var bare å gi gass så vred den seg bortover veien.
Men med alt av interiør vinduer og ikke minst med nye dekk regner jeg med at det blir bedre feste.

Har hatt mange tanker rundt hvor oljetanken bør være. Har tenkt mye på vekt, men jeg har bestemt meg for at tanken blir stående bak, men oljekjøler foran. Har helt panikk på tanken at motoren ikke får tak i oljen hvis man parkerer i en nedoverbakke.

Planen var å ha intercoolere på hver side bak etterhvert og da kommer tanken i veien. Men får ta en ting om gangen


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSdesember 20, 2011, 16:59:35 pm
Du bruker ikke denne nedover når du skal hente 412 deler da?  8)

Vel, litt kaldt uten vinduer kanskje :-)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Jærvadesember 20, 2011, 18:37:06 pm
Tror kanskje jeg har et bilde liggende av denne bilen da den ble ombygget hos alf med porsche-bremser og baksete fra saab aero tror jeg det var.

Den 412-ern til Jan Fougner hadde først en Porsche 2,2S-motor på 180 hk som jeg mener å huske var bittelitt trimmet. Mener Fougner sa han hadde hatt over 230 på nåla med den motoren i i en nedoverhelling på Autobahn.
Senere fikk vel Fougner 3,6 literen med turbo i før rusta kom og tok hverdagsbilen hans og den ble ribbet og solgt til skap-trønder  ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Cherondesember 20, 2011, 18:38:02 pm
Du bruker ikke denne nedover når du skal hente 412 deler da?  8)

Vel, litt kaldt uten vinduer kanskje :-)

Får se den ved en senere anledning da ;) Håper å ha min 412 oppe og gå i løpet av vinteren :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSdesember 20, 2011, 18:50:13 pm
Tror kanskje jeg har et bilde liggende av denne bilen da den ble ombygget hos alf med porsche-bremser og baksete fra saab aero tror jeg det var.

Den 412-ern til Jan Fougner hadde først en Porsche 2,2S-motor på 180 hk som jeg mener å huske var bittelitt trimmet. Mener Fougner sa han hadde hatt over 230 på nåla med den motoren i i en nedoverhelling på Autobahn.
Senere fikk vel Fougner 3,6 literen med turbo i før rusta kom og tok hverdagsbilen hans og den ble ribbet og solgt til skap-trønder  ;)

Bare legg ut bilder her hvis du har noe på lur. Hadde vært kult det


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: HenningAdesember 20, 2011, 19:01:36 pm
Fett prosjekt!!

Den gule som finnes, kan det ha vært en som heter Arild Moen som bygde den? Fra Tønsberg


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSdesember 20, 2011, 19:03:50 pm
Fett prosjekt!!

Den gule som finnes, kan det ha vært en som heter Arild Moen som bygde den? Fra Tønsberg

Ja, det tror jeg. Var en i Tønsberg ihvertfall. Snakket med han på et Sandstangen treff en gang tidlig på 90 tallet

Her er den hvite ihvertfall. Litt usikker på om det er den gule som står i bakrunnen.

[attachment=1]

Hadde besøk av en Jonny Jekthammer en gang som var med på å bygget denne hvite rundt -85 tror jeg det var.
De hadde vært på Nürburgring for testing og da hadde Bmw sine testkjøringer med sin nye M3 og ble visst litt matt at de ble frakjørt av en gammal VW. Gammal og gammal. Den var bare 10-11 år på den tiden da.

Har begynt å bli litt usikker på fargevalget. Beholde denne blåfargen eller gå for sort. Er litt redd sort kanskje kan bli litt gammaldags


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: 1303S73desember 20, 2011, 20:52:51 pm
Stå på.

Hilsen Geir.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Lowlifedesember 20, 2011, 21:00:59 pm
Kjempetøff bil! Stå på! Skal jeg bli frakjørt, kan jeg det like gjerne være av en rå stasjonsvogn.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Squarebackdesember 21, 2011, 00:23:01 am
Et bilde som jeg tok på Sandstangen for 19 1/2 år siden.... Har muligens flere bilder liggende av denne i dias eller negativer et sted. (Den "gule" med 6-er finnes også et sted i mitt "arkiv")


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewildesember 21, 2011, 12:04:17 pm
;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Jærvadesember 21, 2011, 19:55:38 pm
Husker ikke helt hvordan det var med den hvite der, men jeg mener den ble vrak i et møte med en brøytebil på valdresfløya eller lignende.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSdesember 21, 2011, 20:00:48 pm
Husker ikke helt hvordan det var med den hvite der, men jeg mener den ble vrak i et møte med en brøytebil på valdresfløya eller lignende.

Havna ikke den hos Alf da? Synes han sa den sto på en låve i nærheten.
Mener han snakket om at den rustet helt opp. Eller kanskje var det vraket han tok over.
Men kan selvfølgelig ta feil her.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Jærvadesember 21, 2011, 20:14:56 pm
Husker ikke helt hvordan det var med den hvite der, men jeg mener den ble vrak i et møte med en brøytebil på valdresfløya eller lignende.

Havna ikke den hos Alf da? Synes han sa den sto på en låve i nærheten.
Mener han snakket om at den rustet helt opp. Eller kanskje var det vraket han tok over.
Men kan selvfølgelig ta feil her.

Stemmer at den står hos Alf, men den ble vraket ja. Mener det var han som har notch´en med sekser i som vraket den. Meen kan godt hende den har rusta og ´  ;)   Eneste grunnen til Alf har den er vel for at den er godkjent og at han skal "bruke" den når han skal godkjenne sin egen 412 med sekser. 412 ´ ern hans er faktisk nå kommet så langt  at den er klar for lakkering. Han hadde vel først tenkt å ha turbo-motor, men jeg tror det blir med g50-kasse og 3,6 liter uten turbo.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewildesember 21, 2011, 20:21:00 pm
i følge regnr på den hvite i bildet:
 2282: FS24567:
Vraket 25.11.2002
Kult at bilen fremdeles er "i live"


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSdesember 21, 2011, 21:24:32 pm
Husker ikke helt hvordan det var med den hvite der, men jeg mener den ble vrak i et møte med en brøytebil på valdresfløya eller lignende.

Havna ikke den hos Alf da? Synes han sa den sto på en låve i nærheten.
Mener han snakket om at den rustet helt opp. Eller kanskje var det vraket han tok over.
Men kan selvfølgelig ta feil her.

Stemmer at den står hos Alf, men den ble vraket ja. Mener det var han som har notch´en med sekser i som vraket den. Meen kan godt hende den har rusta og ´  ;)   Eneste grunnen til Alf har den er vel for at den er godkjent og at han skal "bruke" den når han skal godkjenne sin egen 412 med sekser. 412 ´ ern hans er faktisk nå kommet så langt  at den er klar for lakkering. Han hadde vel først tenkt å ha turbo-motor, men jeg tror det blir med g50-kasse og 3,6 liter uten turbo.

Skjønner. Han ringt meg her for en stund siden og da snakket han om en 2.5 liter til å begynne med. Men planene forandres vel mange ganger før man er i mål.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hulkendesember 21, 2011, 23:03:58 pm
Godt du har fått i gang igjen denne tråden, kjenner inspirasjonen til og gjøre litt på min kommer snikende også. Siden i sommer har ikke VW vært i tankene før nå de siste ukene så det passer bra med en kremtråd og følge med på.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Formula Veedesember 21, 2011, 23:26:46 pm
Synes det er så utrolig kult å se slike spenstige prosjekter! Var ikke klar over tråden før i dag, men nå har jeg fått en ny å følge med på. Lykke til.  :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Happy Tomdesember 23, 2011, 16:32:36 pm
Godt å se at en av yndlingstrådene er tilbake!
Gi oss mer!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: vw1961desember 23, 2011, 20:51:25 pm
Tenk så gøy det blir å se trynet på den snørrhovne BayerischeMotorenWerke-eieren når han får se bakfangeren ut av lyskrysset:)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: vwfreakdesember 24, 2011, 07:15:20 am
Kanonbil og gleder meg til fortsettelsen :-)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSdesember 25, 2011, 18:33:39 pm
Skjer ikke så mye i jula. Har forhåpentlighvis tid til å få tatt et kikkelig røsk på nyåret.
Det er snart klart for demontering og lakkering.
Har begynt å tvile på fargen. Har tenkt tanken på sort, men er redd det bli litt gammaldags. Så det blir nok denne blå fargen 


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Der_Butzelmanndesember 31, 2011, 12:41:51 pm
Gleder meg stort til fortsettelsen på denne tråden! Digger prosjektet ditt, og ikke minst konseptet om at det blir en barsk men ikke overdrevet oppjazza bil, som vil se ut som om den kunne ha vært serieprodusert av VW/Porsche.

Keep up the good work, and keep us posted!, som det heter på utenlandsk ;D

Edit: Ang. fargevalg, om du ikke vil beholde fargen du allerede har, så tror jeg den vogna hadde kledd Jazz Blue, evt. Porsche Maritim Blau, som kansje blir enda mer "riktig" :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Espen S. Andresenjanuar 02, 2012, 15:57:47 pm
Skjer ikke så mye i jula. Har forhåpentlighvis tid til å få tatt et kikkelig røsk på nyåret.
Det er snart klart for demontering og lakkering.
Har begynt å tvile på fargen. Har tenkt tanken på sort, men er redd det bli litt gammaldags. Så det blir nok denne blå fargen 

Sort blir kanskje litt "kjedelig" ja?
En mørk metallic sitter som hånd i hanske på denne bilen - diskret, men ikke for kjedelig.
Bruk den du har - eller kanskje en av de mørkere metallicgrå til porsche (Antrasitt?)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjanuar 19, 2012, 21:54:17 pm
Holder på for fullt med sveising og sveising............Sideskjørt snart på plass.
Er ikke så mye å si utover dette.
Har holdt på med en tidligere skade som var sjult under masse sparkel. Helt utrolig at den som har gjort dette ikke gadd å rette først. Det ble masse oppsplitting av karrosseriplaten bak høyre dør.
Når karrosseriplata blir mye strekt må den "kortes" inn. Har vel brukt 8-10 timer bare på dette tenker jeg


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewiljanuar 21, 2012, 00:20:52 am
Typisk 80-90 talls rep av lat lakkerer ;-) Jeg har sett tonnevis av unødvendig sparkel. Kjenner en lakkerer som klarte å bruke 4 kg sparkel på en bakskjerm på en 928. Når.man så bilen bakfra, så var høyre bakskjerm bredere enn venstre xD

Det er viktig å bruke hammeren. På min egen Type3 fastback, så har jeg brukt mange timer på retting av bulker etter takstativ.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjanuar 21, 2012, 00:56:17 am
Da er høyre side ferdig oppsveiset.
Mye jobb med bakskjermer når de er løse skjermer og skal kunne taes av.
Hadde jeg visst det var SÅ mye jobb hadde jeg kanskje tenkt meg om en gang eller to bare for å få plass til Ruf hjula :-)

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hulkenjanuar 21, 2012, 02:40:18 am
Heftig!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: 1303SSjanuar 21, 2012, 11:37:17 am
Trur ikkje du angrer når du er ferdig å ser resultatet. :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: eWolfjanuar 21, 2012, 13:10:32 pm
Dette er et artig prosjekt! Kult å se at noen bygger "custom", etter egen smak og lyst. Også hjelper det selvfølgelig at du har god smak :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewiljanuar 21, 2012, 13:36:57 pm
Det blir en bøllete bil ;D
Husk å snu høyre bakhjul så det har riktig rotasjonsretning ;) ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjanuar 21, 2012, 14:09:03 pm
Det blir en bøllete bil ;D
Husk å snu høyre bakhjul så det har riktig rotasjonsretning ;) ;D

Hehe, så mange som kommenterer rotasjons retningen.
Dette er gamle dekk som skal kastes. Feil dimensjon også.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewiljanuar 21, 2012, 15:24:01 pm
;D Må passe på så man ikke vannplaner vettu ;DTittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Espen/VW54januar 21, 2012, 16:09:45 pm
Liker denne. Skikkelig gjennomført.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Gunnar|Rennfahrer2januar 22, 2012, 06:29:53 am
Håper du, når du er "ferdig", sier hvor du skal på treff, for denne vil jeg virkelig se live.
Blir skikkelig tøff.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Squarebackjanuar 25, 2012, 23:12:14 pm
Bilder av motorrom - fra den "gule" tatt i 1996....


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewiljanuar 26, 2012, 09:45:49 am
jeg ønsker meg en sånn til jul ;D Trenger ikke være gul xD


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Squarebackjanuar 26, 2012, 14:54:50 pm
jeg ønsker meg en sånn til jul ;D Trenger ikke være gul xD

Du kan få bildet i et litt mer printvennlig format og lage en plakat. Slik at du kan henge det over senga di.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewiljanuar 26, 2012, 16:12:12 pm
Hehe, det hadde vært noe det ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSmars 03, 2012, 15:56:58 pm
Da har jeg fått gjort litt igjen.
Tilpassing av sideskjørt og nok en gang bygget om hjulbue, men nå føler jeg at jeg er i mål med hvordan det skal se ut.
Når jeg får på dekk med dimmensjonen 265/40-17 bak tror jeg dette blir bra. Står på 245/40 i dag.
VW 411/412 har mulighet for sporvidde justering bak med nesten 50mm. Den er smalnet inn så langt det er mulig.
Dette bare for å ikke provosere BT når den skal til godkjenning.
Nå er jeg innenfor pragrafene for skjerming av hjul. Senere blir de flyttet ut slik at bare toppen av hjula så vidt bikker innenfor hjulbuene i overkant :-)
Men nå er jeg redd det begynner å bli litt for vulgert. Det er ikke meningen at det skal være for villt bygget om.
Skal sideskjørtet få en pen avslutning må jeg gjøre på denne måten.

[attachment=1]

Nå er bilen altfor høy pga alt interiør og vinduer ikke er på plass ennå.
Defor den store åpningen over hjulet.
Har 150kg sandsekker som jeg bruker når jeg må ha riktig høyde.
Etter jeg fikk "smidd" om bakfjærene igjen ble den såpass stiv at jeg jeg tror jeg sliter med å komme lavt nok.
Men skal ha den igjennom for godkjenning først så blir det vel bygget om til coilovers bak for å kunne fritt justere høyden.

[attachment=2]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSmars 04, 2012, 19:10:40 pm
Da er venstre sideskjørt og hjulbuer ferdig :-)
Puh, det er mye jobb. Blir jo aldri fornøyd.
Etter X antall omgjøring av hjulbuene har jeg nå endelig kommet dit jeg ville.

[attachment=1]

[attachment=2]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: JonBmars 04, 2012, 19:11:43 pm
VELDIG tøft! Du gjør en fantastisk jobb på denne.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Espen/VW54mars 04, 2012, 20:46:01 pm
Helt klart en sinnsyk jobb. Og det syke er at 90% av de som ser bilen ikke vil skjønne hvor mye jobb det faktisk er lagt ned i den.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: hazmars 04, 2012, 20:51:40 pm
Godt poeng Espen. Jeg er nok en av de som ikke er i nærheten av å forstå dette, men satan så rå denne blir!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSmars 04, 2012, 20:52:25 pm
Helt klart en sinnsyk jobb. Og det syke er at 90% av de som ser bilen ikke vil skjønne hvor mye jobb det faktisk er lagt ned i den.

Jo, du sier noe der. Men det er ikke så farlig. Noe med sjarmen også da.
Målet er at den ikke skal se så veldig ombygd ut. De som ikke kjenner til denne type bil vil forhåpentlighvis ikke tenke så mye over det.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Espen/VW54mars 04, 2012, 20:59:26 pm
Helt klart en sinnsyk jobb. Og det syke er at 90% av de som ser bilen ikke vil skjønne hvor mye jobb det faktisk er lagt ned i den.

Jo, du sier noe der. Men det er ikke så farlig. Noe med sjarmen også da.
Målet er at den ikke skal se så veldig ombygd ut. De som ikke kjenner til denne type bil vil forhåpentlighvis ikke tenke så mye over det.

Og det er en helt knall tanke, og noe av det som gjør den så bra.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Gunnar|Rennfahrer2mars 05, 2012, 15:51:04 pm
Helt enig, 100%

Kona skjønner meg ikke der gitt, når en legger så mye arbeid i noe bør det syntes sier a... Jeg er helt uenig...
Jeg bygger for meg!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewilmars 05, 2012, 19:43:38 pm
Dette blir bra. Liker tankegangen din, 612 ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Happy Tommars 11, 2012, 10:26:34 am
Fantastisk! Drømmebil-den ultimate familie GT!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Formula Veemars 14, 2012, 15:21:12 pm
Helt enig, 100%

Kona skjønner meg ikke der gitt, når en legger så mye arbeid i noe bør det syntes sier a... Jeg er helt uenig...
Jeg bygger for meg!
Jeg fjerna kona fra ligningen. Gjorde alt mye lettere..  ;D
Noen oppdateringer her? Dette blir grisefett!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSmars 14, 2012, 16:24:52 pm
Nei, det har ikke skjedd så mye siste par ukene.
Må jobbe litt også. Jobber langt hjemmefra og er borte i perioder så da går det litt i rykk og napp.
Nå når karosseriet er ferdig så er det litt småtteri som står igjen før nedplukking til lakkering.
Ikke så mye å ta bilder av egentlig.
Skal ta et rush over helga og skal da få montert speil fra Porsche´s G-modell.
Synes de orginale speilene blir litt "spinkle" så tenke å bruke speil fra samme type bil fangere og skjørt er hentet ifra.
Ved å bruke speilfot fra 944 så stemmer vinkelen på døra der speilet skal sitte. Speilhus fra eldre 911,928 og 944 er like bortsett fra forskjelige føtter. Mulig de er like på 924 også, det vet jeg ikke.
Disse er litt kraftigere i design som jeg tror vil passe bra til denne bilen. De blir elektriskte og da :-)
Jeg tror det vil se ut som om de alltid har stått der de skal stå.
Kan legge ut bilde når speil er på plass.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSapril 15, 2012, 21:00:07 pm
Litt oppdatering.
Ikke så spennende kanskje men har fått ordnet plass til batteriet foran.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hulkenapril 15, 2012, 21:27:58 pm
Du holder deg til et batteri? Har også tenkt på og flytte det frem. Optima leverer jo mer enn std batteriene.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSapril 15, 2012, 21:31:29 pm
Du holder deg til et batteri? Har også tenkt på og flytte det frem. Optima leverer jo mer enn std batteriene.

Ja, ett batteri holder i massevis.
Nå har ikke jeg bensinvarmer så det ekstra batteriet trengs ikke.
Ble litt trangt over kassa så bensinvarmeren ble fjernet.
Regner med at det blir varmt nok. Er jo ingen vinterbil ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Pålapril 15, 2012, 22:01:31 pm
Som vanlig, ser dette meget bra ut :)

Om det kun er start dere trenger og samtidig vil holde vekta nede, så er dette midt i blinken: http://bilstereosenteret.no/product_info.php?cPath=384&products_id=440

Samme batteriet sitter bl.a i startboostere.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: pWolfapril 15, 2012, 22:52:22 pm
For en fantastisk tråd!! Er veldig imponert over denne bilen !
Håper at alt går glatt videre å at vi snart får se denne på treff , å kanskje stripa på SCC ? ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSapril 15, 2012, 23:35:57 pm
For en fantastisk tråd!! Er veldig imponert over denne bilen !
Håper at alt går glatt videre å at vi snart får se denne på treff , å kanskje stripa på SCC ? ;)

Stripa ja.
Nei, det tror jeg funker dårlig du. Alt for lite effekt til det.
Litt over 200 HK på 1300 kg med ei kasse som gjør 100 på første ser jeg på det som håpløst å komme seg avgårde.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: pWolfapril 16, 2012, 07:54:22 am
For en fantastisk tråd!! Er veldig imponert over denne bilen !
Håper at alt går glatt videre å at vi snart får se denne på treff , å kanskje stripa på SCC ? ;)

Stripa ja.
Nei, det tror jeg funker dårlig du. Alt for lite effekt til det.
Litt over 200 HK på 1300 kg med ei kasse som gjør 100 på første ser jeg på det som håpløst å komme seg avgårde.
He he.. Ble litt revet med..  :D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjuni 21, 2012, 16:53:50 pm
En liten oppdatering.
Går ikke så fort. Når vår og sommer dukker opp er det mye hus og hjem som trenger arbeid.
Og når flere biler trenger litt service har 612'n mått vike plass, men de siste par dagene har den fått litt stell.
Når man jobber skift og når man er hjemme å har fri for man virkelig tatt et rush. Det blir fort 12 timers skift i garasjen :)

Har holdt på med de bakre motorfestene. Justert høyden litt.
Merker at jeg må skjerpe meg litt. Har begynt å gjøre om noe av sveisingen som var gjort før jeg fikk bilen.
Noe av det er ikke pent nok utført og selv om det ikke synes så godt føler jeg at det ikke er bra nok.
Blir så fort irritert når jeg vet det er detaljer som ikke er pent nok utført.

Jaja, kanskje ikke så spennende men det skjer nå litt innimellom.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewiljuni 21, 2012, 22:46:22 pm
Godt å se at det går fremover ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSaugust 05, 2012, 18:26:51 pm
Har satt av en hel ferieuke kun til jobb med 612´n :-)
Så dette har blitt gjort i helgen.
Fått gjort ferdig motorroms tetningen. Kjøpte pakning til 911 og da var det bare å finne frem ting og tang å få lagd profil som gummi lista skal sitte i. MYE jobb, men ble utrolig bra. Ser orginalt ut også.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

[attachment=6]

[attachment=7]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSaugust 05, 2012, 18:36:21 pm
Så har tankene begynt å surre igjen med tanke på hvilken farge jeg burde velge.
Dette har jo så vidt vært tatt opp før, men seriøst bør jeg gjore noe med dette.
Synes denne blå fargen er litt vel 80 talls.
Har tenkt litt på sølv metalic. Da vil sorte gummidataljer vises godt og evnt legge karbon teip på feltene på panseret som er uthevet.

For de av dere som er innom her og leser hadde det vært kult om dere kunne komme med litt konstruktive forslag.
Vil gjerne ha metallic lakk. Men den må også være lett å utbedre skader eller ombygginger som evnt måtte skje senere.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Kheironaugust 05, 2012, 19:14:25 pm
Thumbs up for et konge prosjekt! :)
Følger med i spenning, når det gjelder fargevalg er det jo alltid vanskelig, men etter å ha kikka litt på tråden, og sett på bildene, foreslår jeg hvit blank.
Noen vil si at det er SO LAST YEAR, men jeg må si at en bøs stasjonsvogn kler ALLTID hvit.
En A6 stasjonsvogn i iphonehvit, litt tona ruter, muligens sorte felger, Mmm yummi.
Og det er dette denne bilen minner om, en ulv i fåreklær...
Så jeg ville gått for hvit blank, karbonfilm på detaljer, ellers sorte detaljer, og sorte felger.
Men du har hatt hvit bil før, og er kanskje ikke så keen på hvit, men da har du jo mulighet for Viggo alternativet; gul topp, målflagg tapestripe og mørkeblå under. :)

Uansett lykke til videre, gleder meg allerede til om det kommer video av maskinerietTittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSaugust 05, 2012, 19:20:31 pm
Thumbs up for et konge prosjekt! :)
Følger med i spenning, når det gjelder fargevalg er det jo alltid vanskelig, men etter å ha kikka litt på tråden, og sett på bildene, foreslår jeg hvit blank.
Noen vil si at det er SO LAST YEAR, men jeg må si at en bøs stasjonsvogn kler ALLTID hvit.
En A6 stasjonsvogn i iphonehvit, litt tona ruter, muligens sorte felger, Mmm yummi.
Og det er dette denne bilen minner om, en ulv i fåreklær...
Så jeg ville gått for hvit blank, karbonfilm på detaljer, ellers sorte detaljer, og sorte felger.
Men du har hatt hvit bil før, og er kanskje ikke så keen på hvit, men da har du jo mulighet for Viggo alternativet; gul topp, målflagg tapestripe og mørkeblå under. :)

Uansett lykke til videre, gleder meg allerede til om det kommer video av maskinerietTakk for innspill.
Har vært inne på hvit. Men som du sier så har jeg hatt hvit 412 med sorte felger.
Dessuten synes jeg Ruf felgene skal få ha orginal grå fargen.

Skal nok få lagt ut en video når bilen er ferdig :-)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Squarebackaugust 05, 2012, 22:17:33 pm
Stemmer for sølv met...


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Gunnar|Rennfahrer2august 07, 2012, 10:36:44 am
Jeg liker fargen du har, men jeg kommer med to inspill til inspirasjon.

Ja sølvmetallic kommer helt sikkert til å bli kjempefint.

Men svarte detaljer kommer også bra fram på rød bil

Hva med en skikkelig rød metallic? Ikke noe oransje eller vinrød men skikkelig dyprød?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Espen/VW54august 07, 2012, 10:53:04 am
Hva med samme farve som Felgene.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Jærvaaugust 07, 2012, 17:37:48 pm
Så har tankene begynt å surre igjen med tanke på hvilken farge jeg burde velge.
Dette har jo så vidt vært tatt opp før, men seriøst bør jeg gjore noe med dette.
Synes denne blå fargen er litt vel 80 talls.
Har tenkt litt på sølv metalic. Da vil sorte gummidataljer vises godt og evnt legge karbon teip på feltene på panseret som er uthevet.

For de av dere som er innom her og leser hadde det vært kult om dere kunne komme med litt konstruktive forslag.
Vil gjerne ha metallic lakk. Men den må også være lett å utbedre skader eller ombygginger som evnt måtte skje senere.

Ellers er jo mørk porsche-grønn metallic ikke feil det heller..


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: justandyaugust 07, 2012, 17:56:41 pm
må si meg enig i Kheiron sitt ønske. bortsett fra carbon teip. synes det er litt for fast and attenåring. da tror jeg det er kulere med matt svarte detaljer og matt svarte felger.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSaugust 07, 2012, 18:56:40 pm
Så har tankene begynt å surre igjen med tanke på hvilken farge jeg burde velge.
Dette har jo så vidt vært tatt opp før, men seriøst bør jeg gjore noe med dette.
Synes denne blå fargen er litt vel 80 talls.
Har tenkt litt på sølv metalic. Da vil sorte gummidataljer vises godt og evnt legge karbon teip på feltene på panseret som er uthevet.

For de av dere som er innom her og leser hadde det vært kult om dere kunne komme med litt konstruktive forslag.
Vil gjerne ha metallic lakk. Men den må også være lett å utbedre skader eller ombygginger som evnt måtte skje senere.mørk porsche-grønn metallic ikke feil det heller..

Mørk grønn er vel litt i samme gata som den jeg har,
men takk for forslag  ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hansaugust 07, 2012, 23:27:49 pm
(http://forums.pelicanparts.com/uploads12/2007+champion+motorsport+f77+porsche+911+scn+net+14401205990302.jpg)
This color is called "Man of Chile" grey, which Champion Motorsports used as a derivative of an early 356 Color, "Fashion Grey".

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/80/Grey_Porsche_997_GT3_RS_facelift_IAA_2009_%283%29.JPG.JPG/800px-Grey_Porsche_997_GT3_RS_facelift_IAA_2009_%283%29.JPG.JPG)


(http://www.roogio.com/images/Prior-Design-Porsche-911-996-PD3-Kit-Grey-side-angle-tilt-view.jpg)

.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSaugust 08, 2012, 21:34:00 pm
Her var det mange fine forslag.
412 har mere karroseri flate og er mere firkantet en 911 og er litt redd for slike spesial farger kan bli litt vel mye.
Tenke tenke.....................


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: JSaugust 09, 2012, 06:58:37 am
Sølv kan bli bra, Diamond Silver fra VW/Porsche f.eks. Er det noe denne bilen absolutt ikke trenger, så er det fake karbonfolie, da er det bedre å lakke delene sort halvblank...


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSaugust 09, 2012, 08:39:46 am
Sølv kan bli bra, Diamond Silver fra VW/Porsche f.eks. Er det noe denne bilen absolutt ikke trenger, så er det fake karbonfolie, da er det bedre å lakke delene sort halvblank...

Jo, er helt enig det med karbon teip.
Det var bare en ide. Har foråvidt lagt den tanken på hylla.
Som sagt er det fronten jeg er mest bekymret for.
Store flater når man ser forfra.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSaugust 10, 2012, 17:40:00 pm
Luftegitter på plass.
Ble ganske bra faktiskt. Trodde det ville se litt unaturlig ut, men ser kanskje litt stort ut.
Tror bare det er en vane. Man er ikke akkurat vant til at det skal være et luftegitter på bakluka.
Nå er motorrommet helt ferdig  :) :) :)

[attachment=1]

Har også fått slått ut dørhenglse boltene på sjåførdøren.
Disse hadde stor slark. Måtta ta hull på dørbladet slik at man kommer til for å drive ut boltene.
Disse er jo helt umulig å få tak i så det blir satt i rørsplint/spennstift.
Har gjort det på en type3 jeg hadde en gang og det funket som bare det.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: t3fast4august 20, 2012, 18:37:59 pm
Har kikket "litt" på bildene dine,og tror en sølvnyanse fra VW/Audi hadde sitti som bare det. Med alle svarte detaljer og linjene på bilen din hadde jeg gått for VW Reflex silver LA7W f.eks Tror det ville blitt po.....  :)

Mvh Eivind.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: JanneT2august 20, 2012, 21:19:49 pm
Vilken fantastisk tråd :)

Tror bilen din hade passat i orange metallic.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewilaugust 21, 2012, 20:21:56 pm
Med ATS Cup felg i 8x18"? ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: holmsenaugust 22, 2012, 06:05:24 am
Vilken fantastisk tråd :)

Tror bilen din hade passat i orange metallic.

X 2  ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSaugust 22, 2012, 23:25:51 pm
Med ATS Cup felg i 8x18"? ;D

Jeg har da Ruf hjul. Kan ikke legge de på hylla vel :-)
MEN kunne tenkt meg et "bane" felgsett


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSaugust 22, 2012, 23:28:26 pm
Vilken fantastisk tråd :)

Tror bilen din hade passat i orange metallic.

X 2  ;)

Men orange da gutter :-)
Blir ikke det litt for moderne og litt sånn "Fast and Furious"?
Dette er jo en gammal bil som ikke ser spesielt rask ut.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSaugust 22, 2012, 23:36:14 pm
Ja, da klarte jeg ikke ligge unna ledningsnettet heller :-)

Det ble revet ut og "sydd" på nytt med nye kabler med riktig fargekoder.
Måtte legge til en del kabler da Porsche motorene har mye mere "greier" og mye styr rundt bensinpumpe styring.
Men litt kult at jeg har fått til å bruke orginal Porsche kontakt i en VW ledningsnett.

Nå er jo det egentlig lenge siden dette har blir gjort men med nye kabelstrømper osv så ser det helt nytt ut :-)
Da er det bare "plug and play" når bilen er lakkert

[attachment=1]

[attachment=2]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: JanneT2august 23, 2012, 00:20:54 am
Vilken fantastisk tråd :)

Tror bilen din hade passat i orange metallic.

X 2  ;)

Men orange da gutter :-)
Blir ikke det litt for moderne og litt så "Fast and Furious"?
Dette er jo en gammal bil som ikke ser spesielt rask ut.


Modernt... ??? Ja du får nog kolla upp klassikerna från 70 talet.. ::)
Hade en veteran från -73 i Orange.. :P


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: ORANGEBUGaugust 23, 2012, 12:06:09 pm
Vilken fantastisk tråd :)

Tror bilen din hade passat i orange metallic.

X 2  ;)

Men orange da gutter :-)
Blir ikke det litt for moderne og litt så "Fast and Furious"?
Dette er jo en gammal bil som ikke ser spesielt rask ut.

jah. styr unna det du :P


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewilaugust 23, 2012, 12:58:17 pm
Hva med Satin white pearl? Det er en fresh Subaru hvitfarge.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: BernieBerganaugust 24, 2012, 11:48:48 am
steike å tøff! :P  ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Jærvaaugust 24, 2012, 21:19:09 pm
Det ledningsnettet så veldig profft ut, nesten så en skulle tro at det kom fra et studio..  ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSaugust 25, 2012, 11:43:57 am
Det ledningsnettet så veldig profft ut, nesten så en skulle tro at det kom fra et studio..  ;)

:)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 04, 2012, 17:11:42 pm
Speil på plass :)

[attachment=1]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hulkenseptember 04, 2012, 17:22:59 pm
Hadde matcha bedre i blått...  ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 04, 2012, 18:30:29 pm
D
Hadde matcha bedre i blått...  ;)

D e ittj ferdi lakkert da sjø :-)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hulkenseptember 04, 2012, 19:18:30 pm
Åhh, trodde det skulle bli en sånn Color Edition?  ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Happy Tomseptember 05, 2012, 17:57:24 pm
Fortsatt det mest interessante vw-prosjektet i Norge spør du meg!
Angående farge synes jeg Porsches Aventura-grønn er veldig fin,er vel en 90-talls farge.
Gleder meg alltid til fortsettelsen!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 05, 2012, 20:39:48 pm
Ang farge har jeg landet på to veldig forskjellige alternativer.
Samme blåfarge som bilen har i dag eller rett og slett rød (LZ3M) Volkswagen rød.

Lakkeren kom med forslag om at vi prøve sprøyter fronten rød for deretter å prøve monter hovedlykter,
frams skjermer, støtfanger med gummilist og spoiler.

Det er fronten jeg er mest skepist til da det skal på "sorte" DE hovedlykter (linselykter)
Er redd for at det blir litt rart med sorte lykter på rød bil.
På mørk bil vil ikke dette bli fremhevet på samme måten.

En helt annen ting er at med rød bil blir man lagt merke til overalt.
Intensjonen var egentlig at dette ikke skulle være en bil som ser ombygd ut.
Men rødt kan være frekt, spesielt med masse sorte gummidetaljer og sorte vinduer

Vi får se hva det blir til :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewilseptember 05, 2012, 22:07:29 pm
Hva med LY3D Tornado rød? Det er en frisk rødfarge.
Sorte lykter på rød bil funker helt knall, selv sota jeg lampene på ovalen. Det ble bøllete.
Sort står veldig godt mot rødt.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hulkenseptember 05, 2012, 23:16:48 pm
Som du selv sier, rødt er frekt mot sorte detaljer. Tror det funker fint med sorte lamper mot det røde....


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hansseptember 05, 2012, 23:21:58 pm
tornado rød er en kongefarge ! - - men bra skeptisk til rød 412/612 - finnes en knall rød her i Bergen ryktes det .


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Pålseptember 05, 2012, 23:36:13 pm
Det finnes en veldig fin grønn 1303 med Fuchs i RZR klubben. Ser for meg den grønnfargen med svarte detaljer. Blir knalltøft med svarte gummitrekkspill på fangerne, dørhåndtak osv. Passe tidsriktig farge som gir et litt eksklusivt uttrykk.

Forøvrig skulle jeg gjerne hatt fargekoden på den grønne :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: HenrikFseptember 06, 2012, 06:06:57 am
Forøvrig skulle jeg gjerne hatt fargekoden på den grønne :)

Den er det ingen som er helt sikker på, tror jeg ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 06, 2012, 08:01:43 am
tornado rød er en kongefarge ! - - men bra skeptisk til rød 412/612 - finnes en knall rød her i Bergen ryktes det .

Ja, det skal gå en i Bergen.

Hadde nok ikke tenk i de baner på en orginal bil.
Men med lakkerte fangere, spoiler og sideskjørt blir bilen virkende mye lavere og med sorte gummilister og sota vinduer tror jeg det blir annerledes enn med orginal bil med blanke fangere osv....


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hansseptember 06, 2012, 09:32:44 am
(http://der-b5.de/images/b/be/LZ3M_-_Misanorot-Perleffekt.jpg)
Lz3m

(http://data.motor-talk.de/data/galleries/0/77/5038/20403008/dsc00881-43109.JPG)
ly3d

Eide en tornado rød golf med svarte detaljer ... var god knall det :) 

Skulle fått fatt i et skikkelig bilde vi kunne manipulert i photoshop


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 06, 2012, 09:46:05 am
JA, ikke sant!!!!!
Her snakker vi.

Tornado rød er det beste alternativet.
Takk for bilder Hans. Nå er rødt helt forferdelig å gjengi på bilder, men skjønner forskjellen.
Så nemlig en nylakkert Mustang i LZ3M men skjønner at LY3D er litt mere "rød".

Har du tilgang til Photoshop?
Jeg kan sende deg på mail et par bilder der alt er montert. Det er samme bilder som ligg inne i tråden her.
Bilen fra siden
Men han ingen forfra som egner seg.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hansseptember 06, 2012, 10:26:33 am
Er ikke så kjempe god i photoshop og det er litt vanskelig å skifte farge på din all den tid den ikke er ensfarget lengre :/  Ligger noen enkle tutorials på youtube om du vil prøve selv - kan alltids prøve jeg og men kan ikke love at det blir noe :)Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewilseptember 06, 2012, 12:39:15 pm
Har mulighet til å shoppe litt jeg.
Bare du veit hvilken farge du vil ha.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 06, 2012, 12:41:57 pm
Har mulighet til å shoppe litt jeg.
Bare du veit hvilken farge du vil ha.

LY3D Tornado rød.
Trenger du bilde med bedre oppløsning?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewilseptember 06, 2012, 15:57:49 pm
Det hadde vært no ja.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Jærvaseptember 06, 2012, 16:01:46 pm
Tornadorød er jo en fin rødfarge i forhold til Porsche sin rødfarge, den synes jeg er litt tam. Har hatt denne fargen på en Corrado, og fra det husker jeg at den har mange nyanser, noe som kan være kjekt å merke seg hvis en skal lakkere opp igjen noe senere...
Mener å huske at lakkerern´ sa at denne fargen hadde bortimot flest nyanser av alle farger.
Som sagt fin farge, men rød (ikke metallic) krever jevnlig pleie / voksing for at den ikke skal falme, og denne fargen tåler fint ett eller to lag med ekstra klarlakk  ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 06, 2012, 19:27:53 pm
Tornadorød er jo en fin rødfarge i forhold til Porsche sin rødfarge, den synes jeg er litt tam. Har hatt denne fargen på en Corrado, og fra det husker jeg at den har mange nyanser, noe som kan være kjekt å merke seg hvis en skal lakkere opp igjen noe senere...
Mener å huske at lakkerern´ sa at denne fargen hadde bortimot flest nyanser av alle farger.
Som sagt fin farge, men rød (ikke metallic) krever jevnlig pleie / voksing for at den ikke skal falme, og denne fargen tåler fint ett eller to lag med ekstra klarlakk  ;)

Ja, falming var det første jeg tenkte på når man kom inn på rødfarge.
Lakkereren sa at det skal på to lag med klarlakk og da er problemet med falming løst


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewilseptember 07, 2012, 08:38:55 am
Originalt når golf kom med denne rødfargen så var det uten klarlakk. Så ved å legge klarlakk på så blir problemet løst ja.
Har en Karmann Ghia i familien som er lakkert i ly3d med klarlakk. Den har holdt i snart 20 år.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: BeetleBugseptember 07, 2012, 08:46:15 am
Jeg spør bare.. vil ikke rødt se litt "billig" ut på denne bilen?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 07, 2012, 10:01:49 am
Jeg spør bare.. vil ikke rødt se litt "billig" ut på denne bilen?

Jo, er faktiskt enig BB.
Har vel aldri vært så i tvil noen gang.
Huff, dette er ikke lett.
Det var kanskje dette som skulle til :)

Planen var egentlig å lakke motorrom og kupe sort matt men kofferterommet foran i bilens farge. Da er det mulig å bytte farge uten for mye jobb.
Under blir den sort matt uansett.

Satt i går kveld å gikk igjennom gamle bilder og da synes jeg det er ganske anonymt med den blå fargen som er på i dag.
Det er en blå pearl med litt rød perle. Egentlig en ganske fin farge.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewilseptember 07, 2012, 10:56:14 am
Kanskje en titt i fargene til House of Kolor kunne vært til hjelp? De har mange kule farger.

 http://www.houseofkolor.com/Shimrin2/Shimrin2series.jsp


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Pålseptember 07, 2012, 11:24:11 am
Kanskje en titt i fargene til House of Kolor kunne vært til hjelp? De har mange kule farger.

 http://www.houseofkolor.com/Shimrin2/Shimrin2series.jsp

Rootbear på sølv base :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 08, 2012, 16:19:58 pm
Endelig ferdig med all sveising på karosseriet.
Har gjort et ingrep i gulvet slik at det finnes 2 tuneller med plass til div rør og slanger under hele bilen.
Karosseriet er totalt strippet og klar for sandblåsing så rett til lakkering etterpå.

Fy flate så mye småtteri som finnes på en bil.
Har kassevis med deler og duppeditter.
Men blir vel bra til slutt. Bestemte meg for å strippe det helt og sandblåse hele bilen.
Dropper tak, panser og dører da disse er helt strøkne.

Når man har lagt ned SÅ mye tid og ikke minst penger så bør man ta steget helt ut.
Det ser ikke ut som det har kostet spesilet mye penger, men huff så dyrt det har blitt :-)
Men noe må vi vel bruke pengene på  ;D

[attachment=1]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Pålseptember 08, 2012, 17:16:05 pm
Jeg ville droppet sand og blåst med bakepulver eller kalk istede. Du blir aldri kvitt all sanda etterpå. Jeg hadde sand i motorrommet på ovalen min i flere år etter den var sandblåst. Og jeg brukte mange timer med støvsuger og trykkluft for å få sanda ut før lakkering. Men fikk aldri ut alt.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 08, 2012, 18:11:20 pm
Jeg ville droppet sand og blåst med bakepulver eller kalk istede. Du blir aldri kvitt all sanda etterpå. Jeg hadde sand i motorrommet på ovalen min i flere år etter den var sandblåst. Og jeg brukte mange timer med støvsuger og trykkluft for å få sanda ut før lakkering. Men fikk aldri ut alt.

Jo, tanken har streifet meg.
For å være ærlig har jeg ikke peiling på hva de skal blåse med.
Har hatt et firma på befaring og de skulle bruke forskjellig typer blåsemiddel avhengig av hva de skulle gjøre.
Det er masse tektyl som skal bort og det er det vel bare speisielt skarp sand som skal til.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Pålseptember 08, 2012, 20:31:04 pm
Du kan blåse med tørris for å fjerne tectyl.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 09, 2012, 16:41:39 pm
Måtte bare prøvemontere stol og seler.
Ivrig sjø ;D

[attachment=1]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewilseptember 09, 2012, 18:51:02 pm
Viktig å prøve ;D
Ser veldig bra ut!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hansseptember 10, 2012, 11:16:58 am
Klæbu ser jeg det står under profilnavnet. Bodde der en gang i tiden - bra bygd det ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 29, 2012, 15:03:04 pm
I påvente på at lakkering skal begynne så har fått brukt litt tid på andre ting.
Stabstag bak er nå ferdig montert. Synes det var enklere å holde på med dette på benken enn å ligge under bilen

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Og farge valget har landet på rødt.
Regner nok med at det blir ganske enkelt Porsche rød (indischrot, LM3A) da denne fargen var tilgjengelig i 1974.
Tornadorød som jeg synes er litt for mørk kom ikke før ut på 80 tallet et sted.
Men ved 2 lag klarlakk og som lakkeren har sagt, ved å putte i 10% farge i siste strøk med klarlakk blir det veldig fin dybde. Han ville bruke hvit eller sølvgrå grunning for å få mere smell i resultatet :-)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hulkenseptember 29, 2012, 15:29:18 pm
Glimrende fargevalg og rått stabstag....


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Martinseptember 29, 2012, 15:33:40 pm
fargen kommer til og passe denne bilen veldig bra, men fargevalg på felgene, tenkt på det?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Erlend / bug66september 29, 2012, 15:37:59 pm
Tror jeg må titte på denne neste gang jeg er hos svigers i Klæbu :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 29, 2012, 17:37:51 pm
fargen kommer til og passe denne bilen veldig bra, men fargevalg på felgene, tenkt på det?

Ruf felger skal være grå Martin :-)

MEN har lyst på en sett som skal lakkeres hvite for bruk på bane. Har lurt på Revolution rallycross felger da disse er helhvite.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Pålseptember 29, 2012, 20:59:39 pm
Du får kjøpe mitt sett med 18" RUF og bruke de du har på bane  ;D

De er strøkene og ferdig lakkert gun metal gray


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 30, 2012, 18:04:42 pm
Det endte med at speilfot fra 911 passet helt perfekt med tanke på vinkel på dørbladet.
Når jeg tok på hull for G-modell speilene fikk jeg en liten overaskelse.
Speilet på passasjersiden fikk helt feil vinkel. Speilet sitter høyre opp på døra som gjør at foten får en helt annen vinkel. Det tenkte jo ikke jeg på :-) Men hva gjør jeg med høyre siden. Dette var SÅ vanskelig å få til at jeg vurderte å droppe hele denne speil løsningen og finne på noe helt annet. Orginale speil er ikke aktuelt.
Plutselig datt det ned en løsning. Hvorfor ikke bare bestille en orginal høyre speilfot til en høyrestyrt 911.
Vips så passet dette 110% :-)

I går fikk jeg besøk av en kompis som kom med to dører fra en Audi S6. Skal nemlig bruke el. vindusheiser fra disse. Dette blir kult med "komfor" lukking av vindune. Dvs en kort trykk så går vinduet helt ned og det samme ved lukking.

Noe må man jo finne på når bilen flytter ut til en lakkverksted :-)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Viggo1956september 30, 2012, 23:20:37 pm
Har fulgt tråden din med stor interesse, og dette er virkelig det mest spennende og smakfulle bygget jeg noensinne har sett. Forstår din besluttningsvegring vedrørende farge. Riktig farge er avgjørende, og jeg applauderer valget av en Porsche-kulør, noe annet hadde nærmest blitt feil på denne Porsche-hybriden. Indish-rot er en klassiker, og muligens typisk 80-tall. Jeg har også selv valgt denne fargen en gang på et av mine prosjekt.

Selv om den historiske race-fargen til Porsche (og Mercedes-Benz) ble svært vanlig utover på 2000-tallet, synes jeg at Porsches Artic Silber er et alternativ man burde vurdere. Den gir det sorte en god kontrast, dersom man ønsker å fremheve dette. Den har, avhengig av lys, flotte nyanser av sølv og grått, samt at den fremhever kurvatur på karosseriet på en fantastisk måte. Uansett fargevalg, er dette en vinner, og jeg håper at jeg ved anledning får se denne bilen "live" en gang.

Lykke til med innspurten, stå på !


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSoktober 10, 2012, 19:14:18 pm
Ikke så mye som skjer akkurat nå.
Venter på å få flyttet bilen til lakkverksted, men venter på "plassen inni hjørnet" skal bli ledig der den skal få bo en periode og få pleie av en dyktig lakkerer. Renger med at den blir flyttet i helga.

Har i dag bestillt meg "964" kammer for de som vet hva det innebærer :-)
SC kammer med 964 proifil. Dvs uten tappen for servopumpe.
Med 9,8:1 i komp og SSI så kan dette bli ganske friskt oppsett.
Da får man bra uttelling oppover i turtallregisteret. Dør ikke ut ved 5500 med drar helt til 7000+ :-)
Det er maks hva man får ut av CSI anlegget før man må opp i datasprut.

964 kammene er også den beste kombinasjon med turbo oppsett.

Tenkte at det passet bra å få byttet kammene nå når motoren henger i "bukken"


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Kjetil Limaoktober 11, 2012, 18:28:57 pm
Det endte med at speilfot fra 911 passet helt perfekt med tanke på vinkel på dørbladet.
Når jeg tok på hull for G-modell speilene fikk jeg en liten overaskelse.
Speilet på passasjersiden fikk helt feil vinkel. Speilet sitter høyre opp på døra som gjør at foten får en helt annen vinkel. Det tenkte jo ikke jeg på :-) Men hva gjør jeg med høyre siden. Dette var SÅ vanskelig å få til at jeg vurderte å droppe hele denne speil løsningen og finne på noe helt annet. Orginale speil er ikke aktuelt.
Plutselig datt det ned en løsning. Hvorfor ikke bare bestille en orginal høyre speilfot til en høyrestyrt 911.
Vips så passet dette 110% :-)

I går fikk jeg besøk av en kompis som kom med to dører fra en Audi S6. Skal nemlig bruke el. vindusheiser fra disse. Dette blir kult med "komfor" lukking av vindune. Dvs en kort trykk så går vinduet helt ned og det samme ved lukking.

Noe må man jo finne på når bilen flytter ut til en lakkverksted :-)

Vær obs på at en speilfot for høyrestyrt 911 har helt feil vinkel når du sitter å ser i speilet fra venstre stol,  gjorde det samme med en 911 en gang! Hos meg hadde tidligere eier gjort samme feilen som du.

Speilet på høyresiden blir helt ubrukelig da det vinkler for mye utover så du bør sveise igjen hullene mens du kan. På grunn av speilfotens utforming på g modellene kan du ikke få det til å stå riktig.

Prøv å sette deg inn på passasjersiden på en annen bil og se i speilet på venstre side. Du kommer bare til å se skog.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSoktober 11, 2012, 18:39:05 pm
Det endte med at speilfot fra 911 passet helt perfekt med tanke på vinkel på dørbladet.
Når jeg tok på hull for G-modell speilene fikk jeg en liten overaskelse.
Speilet på passasjersiden fikk helt feil vinkel. Speilet sitter høyre opp på døra som gjør at foten får en helt annen vinkel. Det tenkte jo ikke jeg på :-) Men hva gjør jeg med høyre siden. Dette var SÅ vanskelig å få til at jeg vurderte å droppe hele denne speil løsningen og finne på noe helt annet. Orginale speil er ikke aktuelt.
Plutselig datt det ned en løsning. Hvorfor ikke bare bestille en orginal høyre speilfot til en høyrestyrt 911.
Vips så passet dette 110% :-)

I går fikk jeg besøk av en kompis som kom med to dører fra en Audi S6. Skal nemlig bruke el. vindusheiser fra disse. Dette blir kult med "komfor" lukking av vindune. Dvs en kort trykk så går vinduet helt ned og det samme ved lukking.

Noe må man jo finne på når bilen flytter ut til en lakkverksted :-)

Vær obs på at en speilfot for høyrestyrt 911 har helt feil vinkel når du sitter å ser i speilet fra venstre stol,  gjorde det samme med en 911 en gang! Hos meg hadde tidligere eier gjort samme feilen som du.

Speilet på høyresiden blir helt ubrukelig da det vinkler for mye utover så du bør sveise igjen hullene mens du kan. På grunn av speilfotens utforming på g modellene kan du ikke få det til å stå riktig.

Prøv å sette deg inn på passasjersiden på en annen bil og se i speilet på venstre side. Du kommer bare til å se skog.

Joda, fullt klar over dette problemet :-)
Men har en plan


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSoktober 12, 2012, 17:00:05 pm
Da er disse kjøpt inn så får vi se hvor dette bærer hen :-)

[attachment=2]

[attachment=1]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Ed Némethoktober 12, 2012, 17:12:47 pm
Da er disse kjøpt inn så får vi se hvor dette bærer hen :-)

[attachment=2]

[attachment=1]

Vakkert!!!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hulkenoktober 12, 2012, 18:16:31 pm
Jøss, snurrer jo!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewiloktober 13, 2012, 08:42:52 am
Da er disse kjøpt inn så får vi se hvor dette bærer hen :-)

[attachment=2]

[attachment=1]

Vakkert!!!
Puttemotor v4 2014 ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Ed Némethoktober 13, 2012, 08:56:59 am
Da er disse kjøpt inn så får vi se hvor dette bærer hen :-)

[attachment=2]

[attachment=1]

Vakkert!!!
Puttemotor v4 2014 ;D

Nei. Puttemotor V4 blir heller MS250 .
Tilbake til topic.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSoktober 30, 2012, 14:51:54 pm
Når man skal sentrallås, el vinduer og el speil må montere dette.

[attachment=1]

[attachment=2]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewiloktober 30, 2012, 23:02:38 pm
Kabelføringer er viktig å ha. Hva er de hentet fra?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSoktober 31, 2012, 00:36:15 am
Kabelføringer er viktig å ha. Hva er de hentet fra?

Toyota Corolla -96


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Eikstadoktober 31, 2012, 08:21:23 am
Grønn fra golf 1??

(http://img3.autodb.no/autoimg/7748417_215x0_crop_215x105.jpg)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Eikstadoktober 31, 2012, 08:30:44 am
Hmmm. Sorry :) Fikk ikke med meg de siste to sidene i tråden før innleget over ble skrevet.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSnovember 01, 2012, 21:53:17 pm
Noen ganger er man litt gal.
612´n har fått ny "hjem" på veien.
Må han den på henger når man skal på bane så man har en sikkerthet på å komme seg hjem igjen :-)
Planen er også og ut i europa på div treff og da er greit å "pakke" den inn.
Har lenge hatt lyst på lukket henger. Blir så sinnsykt grisete henger etter en annen bil på åpen henger så da er denne innkjøpt.

[attachment=1]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Gulliknovember 02, 2012, 07:50:06 am
Det var da et flott hjem til bilen din, som er helt i min smak. Gratulerer


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: OldBugnovember 02, 2012, 07:58:43 am
Finfin henger! ;) Sparer vel inn kjøpesummen bare på all vasken du slipper, for å ikke snakke om steinsprut osv!
Men passer tittellen "Hot rod shuttle?"  ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSnovember 02, 2012, 08:47:05 am
Finfin henger! ;) Sparer vel inn kjøpesummen bare på all vasken du slipper, for å ikke snakke om steinsprut osv!
Men passer tittellen "Hot rod shuttle?"  ;D

Hehe, har ikke fått av div klistremerker.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Pålnovember 02, 2012, 13:44:14 pm
Flott henger. Ser ut som det står en drøy bobil foran hengeren, av amerikansk herkomst?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSnovember 02, 2012, 13:48:54 pm
Flott henger. Ser ut som det står en drøy bobil foran hengeren, av amerikansk herkomst?

Joda, stemmer det. Bilde er fra forrige eier.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Sp0kynovember 02, 2012, 23:48:12 pm
Men lakke rød, klarlakk, så klarlakk med rødt ii??

Hva er vitsen med klarlakk om du skal ha rød lakk over det igjen!?

Btw pajero rød med klarlakk er mye bedre en tornado rød da tornadorød framstår som "rød/brun".

Pajerorød

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150251392730440&set=pb.668780439.-2207520000.1351896431&type=3&src=http%3A%2F%2Fsphotos-g.ak.fbcdn.net%2Fhphotos-ak-ash3%2F45987_10150251392730440_2021924_n.jpg&size=720%2C433


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSnovember 03, 2012, 00:48:38 am
Siste laget med klarlakk skal iblandes 8-10% farge. Det er for å få dybden.
Å det funker. Gjorde det på en Caravelle jeg hadde en gang å det var kun ett lag med klarlakk. .

Fargen blir ikke Tornadorød men vanlig Porscherød (Indishrot)
Står ikke det skrevet tidligere da?Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Sp0kynovember 03, 2012, 09:26:26 am
Ahaaa.. Beklager. Må godt gLipp av den. Hehe


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: OldBugnovember 03, 2012, 15:25:31 pm
Vil du ha fiiin dybde så kjøp heller rød candy til siste strøket før klarakk. evt blandet med klarakk...
Bruker dette mye selv og det gir en ufattelig fin dybde selv på non metallic farge!

Rød base med oransje candy over er også utrolig fint!

Kan anbefale house of color!!!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewilnovember 03, 2012, 22:43:10 pm
House of Kolor er helt shjeef! og med en rød candy som avslutning kan bli bra det, bare det ikke blir for mye...
Man kan også legge en mørk base, f.eks sort. Det gir en fin dybde. Det er også noe å tenke på å legge en mørk sølvgrå base og med litt farge i klarlakken tror jeg denne blir helt rå! ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSnovember 06, 2012, 22:24:01 pm
Når jeg kom hjem i dag så lå det nylakkerte understellsdeler på arbeidsbenken min :-)
Sandblåst og pulverlakkert. Vil si at det ser meget strøkent ut.

[attachment=1]

[attachment=2]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: t3fast4november 07, 2012, 11:32:09 am
Snacks !!  ;D Kan jo montere med hvite hansker nå. Snakker om gjennomgående seriøst. :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Eikstadnovember 07, 2012, 12:02:45 pm
Hvordan sitter egentlig pulverlakk på spiralfjærer? Har litt dårlige erfaringer selv med pulverlakk og stål som er i bevegelse.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSnovember 07, 2012, 12:15:38 pm
Hvordan sitter egentlig pulverlakk på spiralfjærer? Har litt dårlige erfaringer selv med pulverlakk og stål som er i bevegelse.

Tja, det gjenstår å se.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSdesember 03, 2012, 21:13:25 pm
Jaja, i dag var jeg på nippet å gi opp hele prosjektet.

Mens jeg ventet på at lakkerer skulle få plass til bilen så tenkte jeg rett og slett og bruke ventetiden på å fjerne tektyl og understellsmasse.
For å si det slik så er det lakkerer nå som venter på bilen :(

Har brukt bortimot 100 timer bare på fjerning av masse. Det som da kommer til syne er SÅ vantittig mye dårlig sveise arbeid etter denne skaden at jeg ikke visste hvor jeg skal begynne så i dag vurderte jeg og rett slett å gi opp.
Hadde jeg visst det var så mye dårlig jobb hadde jeg aldri begynt på dette prosjektet.

Så nå har jeg brukt 2 dager på rep av skader og må bruke hele morgendagen også i håp om jeg blit ferdig og få levert bilen til lakkering i morgen kveld.

Legger ved noen bilder.
Men er bare så vanskelig å ta bilde av bart metall.
Dette ser helt forferdelig ut. Noe steder har de droppet å slipe ned sveisen, eller gjort et forsøk på å ta toppene.
De har rett og slett bare lagt på 1-3 cm sparkel og tektyl utenpå.

Huff og huff!!!!

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Tistlodesember 04, 2012, 00:39:52 am
føler med deg! sparkel og tectyl skulle vert kvotebelagt,med lisens og fysisk oppfølging under bruk :-\


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Påldesember 04, 2012, 01:12:52 am
Trist. Den sveisejobben står ikke helt i stil til resten av prosjektet.


Stå på!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewildesember 06, 2012, 23:06:25 pm
Heisann, se der a! :O
Bare å sveive i gang! Dette fikser du jo lett som ingenting! Stå på!
Resultatet blir jo garantert bra! Tenk på hvordan den blir til slutt ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSdesember 06, 2012, 23:38:42 pm
Heisann, se der a! :O
Bare å sveive i gang! Dette fikser du jo lett som ingenting! Stå på!
Resultatet blir jo garantert bra! Tenk på hvordan den blir til slutt ;)

Det er allerede blitt fikset på :)
Ble så jeg "bygde"opp innerskjermen på nytt.
Så nå er det ikke noe å skjemmes for lengre.

Har skjønt i ettertid at denne bilen har vært av veien.
Sikkert derfor den aldri har vært på veien i mere enn 10 år.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: roadsterndesember 23, 2012, 01:22:49 am
Klæbu????? Mulig å komme å se på? Har også en porsche 6er ståendes  i Klæbu. Men den er putta inn i en t2 1975


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSdesember 23, 2012, 09:40:47 am
Klæbu????? Mulig å komme å se på? Har også en porsche 6er ståendes  i Klæbu. Men den er putta inn i en t2 1975

Jada, bare komme å titte det.
Ikke så veldig spennende akkurat nå.
Er stk strippet karosseri som fortsatt :( står å venter på å få komme inn på lakk verkstedet.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: roadsterndesember 23, 2012, 09:55:45 am
Hvor i Klæbu da?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSdesember 23, 2012, 09:58:18 am
Hvor i Klæbu da?

Ved siden av trav banen.
Bare ring om du vil forbi.

Mvh Hans Olav
95118361


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjanuar 02, 2013, 13:04:01 pm
Før:

[attachment=1]


Etter:

[attachment=2]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hulkenjanuar 02, 2013, 13:09:39 pm
Hva har du lakkert med, type produkt?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjanuar 02, 2013, 13:21:01 pm
Vanlig motorlakk. Max 150 grader. Tror det skal holde.
Så varm blir det ikke.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: hazjanuar 02, 2013, 15:38:22 pm
Har jeg rett dersom jeg glimtet denne i starten av en tv-program-intro nettopp?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hulkenjanuar 02, 2013, 16:05:06 pm
Få høre, hva er på gang?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjanuar 02, 2013, 16:52:04 pm
Nei, det kjenner ikke jeg noe til.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: hazjanuar 02, 2013, 19:35:41 pm
My bad!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewiljanuar 02, 2013, 23:50:47 pm
Det ble en vakker girkasse, nå fikk jeg lyst til å gå ut i garasjen igjen...


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSfebruar 09, 2013, 14:15:10 pm
Litt julekveld ble det i dag :)
Nye 964 kammer kom i posten i dag. Juhu......


Ellers så var jeg innom lakkereren i dag for å se hvordan det går.
Må si at hjulbuene blir utrolig frekke :)

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: 1303s mlarsenfebruar 13, 2013, 19:54:05 pm
Blir tøffe den  ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSmai 05, 2013, 17:58:24 pm
På tide med litt opptadering selv om det ikke er så spennede kanskje.
Det går fremover selv om det går saaaaakte :)
Har vært litt komplikasjoner mellom han som skal lakkere og hans arbeidsgiver nettopp pga av denne bilen.
Nå har det heldighvis løst seg.
Han har kjøpt seg eget slipeutstyr så han gjør alle sparkling og sliping i min garasje, og blir flyttet til lakkverkested når det skal grunnes og lakkeres.
Har et håp om at den er ferdig lakkert i slutten av denne måned.
Det meste er ferdig sparklet og slipt.

Etter mange år søk kom jeg endelig over en 930 girspak.
Det har vist seg at de er helt umulig og oppdrive, men den dukket opp i posten for noen dager siden.
Har egentlig aldri vært helt fornøyd med hvordan giringen fungerte men slo meg til ro at det funker så får jeg ordne dette senere. Har til nå brukt 901 spak med modifisert revers sperre.
Da var det bare å gyve løse igjen. Ville ordne dette før det kom lakk på bilen da det ble litt kapping og sveising i gulvet. Denne måtte senkes slik at riktig avstand ned til akslingen bakover ble riktig.
Dette har med forholdet sideveis og lengdeveis blir riktig i forhold til hverandre.

Så da måtte jeg ta noen bilder igjen :)

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

Synes jeg måtte lage en plate som fyller igjen hullet slik at teppet ikke henger i luften foran spaken og dessuten tenkte jeg på at man svekker en kanal som sikkert har en funksjon på stivheten

[attachment=5]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hulkenmai 05, 2013, 18:55:28 pm
Lækkert - som vanlig! Bare og komme innom med sveiseapparatet når det sitter kasse i min.../


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSmai 05, 2013, 18:59:51 pm
Lækkert - som vanlig! Bare og komme innom med sveiseapparatet når det sitter kasse i min.../

Spørs nok om at du må kjøre deg en Trøndelagstur :)
Dette får vi til. Må vel gjøre det samme på Eivind sin bil også.
Vi får ha en Type4 samling og gyve løs :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hulkenmai 05, 2013, 19:38:07 pm
Ta med kassa oppover da! Ev så får jeg få en god howto, og ringe sveiser'n min her lokalt.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSmai 06, 2013, 20:37:17 pm
Ble litt jobb i dag også.
Da er jeg kommet i mål med giroverføring. Det var ikke pent nok gjort fra før så jeg rett og slett dreide ei hylse så nå ser det helt greit ut

[attachment=1]

[attachment=2]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Formula Veemai 26, 2013, 08:15:08 am
har lest hele tråden igjen nå i morges. Veldig kjekt prosjekt.
Blir det farge og montering i løpet av sommeren? Har du en fremdriftsplan?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSmai 26, 2013, 09:06:51 am
Det kan kanskje virke som om det går veldig treigt.
Vel, på en måte gjør det det pga lakkering.

Han som holder på med grunnarbeid og lakkering har av alle ting blitt sagt opp der han jobber og det satt en stopper i lang tid til vi fikk lagt en plan. Han fikk ikke lov å bruke fritiden sin på denne bilen selv om vi hadde en avtale med eieren av lakkverkstedet.
Stakkars fyr egentlig. Verdens hyggeligste kar men han har sliti et par år der han har mistrives på jobb og ble egentlig litt glad det endte slik selv om han ikke har lov til å bli sagt opp pga arbeidgiveren har fått tak i billigere arbeidskraft. Det er jo strengt forbudt, men han ville ikke forfølge saken. Han fikk en ok deal og i tillegg fikk han lov å låne lakkboksen for å lakkere bilen min. Han hadde tenkt å si opp for lenge men vil vente til bilen min var ferdig :) Han har gledet seg til å fullføre et prosjekt der han kan få brukt all kunnskap og ikke hele tiden få høre. Nå må du bli ferdig. Kunden venter.

Han har kjøpt seg slipeutsyr med avsug og står nå i min garasje å gjør unna alt grunnarbeid. Helt utrolig hvor effektiv det er. Blir nesten ikke støv av dette.
Det er først siste uka det har blitt fortgang på dette da han jobber på fulltid med dette prosjektet. Tidligere har han tatt det innimellom. Jeg har ikke råd til å sette det bort på fulltid til et lakkverksted. Estimert pris da er på et sted mellom 80-100 tusen.

Om jeg har  en tidsplan? Hehe
Jo, det har jeg hatt lenge :) Men har desverre blit utsatt og utsatt pga lakkering men nå endelig er det lys i enden av tunellen. Her tildigere i vår ble jeg så lei at jeg ikke orket å tenke på denne bilen når jeg var på jobb at jeg ikke orket og ut i garasjen når jeg kom hjem. Men dagen etter syntes jeg at jeg måtte ta en titt. Det var ikke mer som skulle til. Det våknet til liv igjen med en gang :)

Mulig bilen blir lakkert neste uke. Har ikke staus ennå. Kommer hjem i morgen kveld men har en kompis (t3fast4) som sier det skjer store fremskritt :)
Og jeg har en jobb som gjør at jeg er borte hjemmefra i ukeshvis, men kan kan fortelle at hver eneste dag jeg har fri bruker jeg på bilen selv om jeg har holdt på med mye småplukk pga bilen er ferdig og venter på lakk.

Har to uker fri om en ukes tid og 4 uker ferie i juli og har gitt beskjed hjemme at alt av fri og ferie går med til bilen for å få den på veien så hus/hjem og ferietur står på vent i sommer :) Bilen SKAL bli ferdig.

Hadde et mål om å rekke SCC, men kan aldri tenke meg at jeg rekker det. Et kjørbart objekt ja. Ferdig utenpå, men langt fra helt ferdig og komme med noe halvferdige greier er ikke noe gøy. Mye ekstra elektriskt som skal legges opp.Skal lage nytt el. nett for alt ekstra. Bilens el nett blir brukt kun til drift av lys og styring/kontroll av motor.
Men planen er å rekke å bli ferdig til mars da jeg har blitt invitert til en messe i Stuttgart som heter Retro Classic.
Det kan jeg vel si er det endelig målet. Er såpass langt fram at den bør jeg kunne rekke fint.

Har også som nevt en kompis (t3saft4) som har en utrolig fin mørk blå 412 coupe som blir dødsrå. Lav med 8.5 og 10x17 på orginalt karosseri som vi holder på med litt parallelt her. Må jo ha noe å holde på med :)
Så hvis du leser dette Eivind så MÅ du få igang en prosjekt tråd på bilen din :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hansmai 26, 2013, 09:42:25 am
Gleder oss til å se denne ferdig, og gjerne på SCC 2014 live :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hulkenmai 26, 2013, 10:37:58 am
Har også som nevt en kompis (t3saft4) som har en utrolig fin mørk blå 412 coupe som blir dødsrå. Lav med 8.5 og 10x17 på orginalt karosseri som vi holder på med litt parallelt her. Må jo ha noe å holde på med :)
Så hvis du leser dette Eivind så MÅ du få igang en prosjekt tråd på bilen din :)

Hører du Eivind!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: t3fast4mai 26, 2013, 16:40:07 pm
Det kan kanskje virke som om det går veldig treigt.
Vel, på en måte gjør det det pga lakkering.

Han som holder på med grunnarbeid og lakkering har av alle ting blitt sagt opp der han jobber og det satt en stopper i lang til vi fikk lagt en plan. Han fikk ikke lov å bruke fritiden sin på denne bilen selv om vi hadde en avtale med eieren av lakkverkstedet.
Stakkars fyr egentlig. Verdens hyggeligste kar men han har sliti et par år der han har mistrives på jobb og ble egentlig litt glad det endte slik selv om han ikke har lov til å bli sagt opp pga arbeidgiveren har fått tak i billigere arbeidskraft. Det er jo strengt forbudt, men han ville ikke forfølge saken. Han fikk en ok deal og i tillegg fikk han lov å låne lakkboksen for å lakkere bilen min. Han hadde tenkt å si opp for lenge men vil vente til bilen min var ferdig :) Han har gledet seg til å fullføre et prosjekt der han kan få brukt all kunnskap og ikke hele tiden få høre. Nå må du bli ferdig. Kunden venter.

Han har kjøpt seg slipeutsyr med avsug og står nå i min garasje å gjør unna alt grunnarbeid. Helt utrolig hvor effektiv det er. Blir nesten ikke støv av dette.
Det er først siste uka det har blitt fortgang på dette da han jobber på fulltid med dette prosjektet. Tidligere har han tatt det innimellom. Jeg har ikke råd til å sette det bort på fulltid til et lakkverksted. Estimert pris da er på et sted mellom 80-100 tusen.

Om jeg har  en tidsplan? Hehe
Jo, det har jeg hatt lenge :) Men har desverre blit utsatt og utsatt pga lakkering men nå endelig er det lys i enden av tunellen. Her tildigere i vår ble jeg så lei at jeg ikke orket å tenke på denne bilen når jeg var på jobb at jeg ikke orket og ut i garasjen når jeg kom hjem. Men dagen etter syntes jeg at jeg måtte ta en titt. Det var ikke mer som skulle til. Det våknet til liv igjen med en gang :)

Mulig bilen blir lakkert neste uke. Har ikke staus ennå. Kommer hjem i morgen kveld men har en kompis (t3fast4) som sier det skjer store fremskritt :)
Og jeg har en jobb som gjør at jeg er borte hjemmefra i ukeshvis, men kan kan fortelle at hver eneste dag jeg har fri bruker jeg på bilen selv om jeg har holdt på med mye småplukk pga bilen er ferdig og venter på lakk.

Har to uker fri om en ukes tid og 4 uker ferie i juli og har gitt beskjed hjemme at alt av fri og ferie går med til bilen for å få den på veien så hus/hjem og ferietur står på vent i sommer :) Bilen SKAL bli ferdig.

Hadde et mål om å rekke SCC, men kan aldri tenke meg at jeg rekker det. Et kjørbart objekt ja. Ferdig utenpå, men langt fra helt ferdig og komme med noe halvferdige greier er ikke noe gøy. Mye ekstra elektriskt som skal legges opp.Skal lage nytt el. nett for alt ekstra. Bilens el nett blir brukt kun til drift av lys og styring/kontroll av motor.
Men planen er å rekke å bli ferdig til mars da jeg har blitt invitert til en messe i Stuttgart som heter Retro Classic.
Det kan jeg vel si er det endelig målet. Er såpass langt fram at den bør jeg kunne rekke fint.

Har også som nevt en kompis (t3saft4) som har en utrolig fin mørk blå 412 coupe som blir dødsrå. Lav med 8.5 og 10x17 på orginalt karosseri som vi holder på med litt parallelt her. Må jo ha noe å holde på med :)
Så hvis du leser dette Eivind så MÅ du få igang en prosjekt tråd på bilen din :)
Hehe.....jeg har lest....og smilt. :) :)  Er igang for fullt nå. Er såå mye småsaker som clutchsylindre og div som må gå`s over. Denne lekket som en sil..men fikset den idag, så den ble som ny. :)  Blir nok en laaang kveld. Og i morgen må jeg til Sverige å hente en motor og no andre greier. Men døgnet har jo 24 timer.... :) :) :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewilmai 26, 2013, 18:39:45 pm
Det må være utfordringer og problemer når man bygger bil, ellers blir det ikke noe moro når man er ferdig ;D

Stå på! Dette blir en av Norges feteste folkevogner!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSmai 29, 2013, 21:20:00 pm
Litt oppdatering.

Da er man kommet til et nesten ferdig sparklet karosseri. Nå gjenstår den siste tilpassning av løse deler for se at alt passer tilhverandre og evnt de småjusteringen som må til. Delene er bare hengt på plass. Morgendagen går med til justering som bare tar så sinnsykt lang tid :)

Så en dårlig nyhet. Lakkereren har fått seg ny jobb. På en måte bra det da.
Begynner umiddelbart så da blir det saktegående en stund igjen :(
Men han sier det som tar mest tid er unnagjort og etter litt funderinger mente han at han skulle få lakkert i løpet av en 2-3 uker.

[attachment=1]

[attachment=2]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Martinmai 30, 2013, 20:10:57 pm
 :o så sinnsykt lekkert


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjuni 04, 2013, 16:48:47 pm
 ;D

[attachment=1]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Daniel Ljuni 05, 2013, 06:34:04 am
Flott arbeid! Når får vi se denne ferdig? ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjuni 05, 2013, 09:45:21 am
Flott arbeid! Når får vi se denne ferdig? ;)

Tja, si det.
Blir lakkert de nærmeste ukene så i løpet av sensommeren burde den være klar.
Det er lakkerings prosessen som har tatt tid og som jeg er helt avhengig av andre
for å få gjennomført. 
Men det meste er ferdig tilpasset så det er bare å sette i gang med montering så fort lakken er tørr :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjuni 16, 2013, 15:06:50 pm
Har laget en Facebook side så de som vil kan følge med litt der.
Lettere med bildeoppdateringer. Mange som har spurt om dette noe ikke jeg har tenkt på :)

https://www.facebook.com/VwPorsche612Rs


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewiljuni 16, 2013, 19:36:10 pm
Hvem hva hvor har du fått snekra de skiltene?? ;D
Grymt!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjuni 16, 2013, 20:44:23 pm
Hvem hva hvor har du fått snekra de skiltene?? ;D
Grymt!

Her :)

http://www.customeuropeanplates.com/product_details.php?category_id=1&item_id=506


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Daniel Ljuni 17, 2013, 08:59:28 am
Hvem hva hvor har du fått snekra de skiltene?? ;D
Grymt!

Her :)

http://www.customeuropeanplates.com/product_details.php?category_id=1&item_id=506

Da har jeg bestilt skilt jeg å ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjuni 20, 2013, 22:07:34 pm
 ::)

[attachment=1]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: LOBOjuni 20, 2013, 22:17:14 pm
Holy Moly! Gleder meg til monteringsbilder :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: RødeBaronjuni 20, 2013, 22:19:53 pm
Godt å se en ordentlig hellakkering innimellom :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjuni 20, 2013, 22:20:04 pm
Holy Moly! Gleder meg til monteringsbilder :)

Hehe!
Følg med på Facebook linken.
Den blir oppdatert med bilder hele tiden


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: LOBOjuni 20, 2013, 22:26:50 pm
Will do ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: MrKreosot/ Arnejuni 23, 2013, 13:09:06 pm
Hva er facetube-linken? jeg er lat og gidder ikke å lete igjennom hele tråden igjen ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: LOBOjuni 23, 2013, 13:13:24 pm
Hva er facetube-linken? jeg er lat og gidder ikke å lete igjennom hele tråden igjen ;)

Jeg er ikke fullt så lat og bladde meg en side tilbake ;D
https://www.facebook.com/VwPorsche612Rs


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjuli 22, 2013, 21:19:49 pm
Ferdig lakkert innvendig og montering kan begynne for alvor.
Etter litt frem og tilbake ble vi enige om å lakkere innvendig for så å montere det meste og så lakkere utvendig.
Dette for å ikke være redd for å ødelegge karosseriet utvendig.

[attachment=1]

[attachment=2]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjanuar 18, 2014, 15:06:18 pm
En liten oppdatering.
Det har vært stille i lang tid. Er på flytte fot igjen og min stakkars 612 er skadelidende igjen :(
Nok en gang skal den få en ny garasje å kose seg i og det er ikke gjort i en fei.
Flytter litt lengre nord til Verdal.

Regner nok men den blir stående i hvertfall til neste vinter før jeg kan få fortsatt med monteringen. Men nå er alt lakkert. Endelig :) og det er kun motor som ikke er ferdig. Ellers er det bare "bolt on" det som finnes av ting å tang som skal på. Det meste av understell og alt av slanger og rør på undersiden er på plass. Bremser ferdig luftet osv.

Motoren får jeg hjelp av. En som kan Porsche (Jektammer). Blir såpass mye krutt at jeg vil ha noen "voksne" til å sette dette sammen. Går å venter på nye Pauter råder (er på vei fra Pauter) for at prossesen med å sette i sammen motoren kommer i gang. Toppene er under arbeid. Porting. Blokka blir "justert" litt innvendig for noe trykk forbedring. Puster lettere visstnok. Mindre trykk i veivhus.
Og noe innvendig oljetrykk forbedringer blir gjort.

Fikk tilbake Ruf hjula etter en omgang hos Østfold felgteknikk som dreide og slipte kantene.
Og til slutt lakkkert i orginal Ruf grå. Det ble sykt bra :)

[attachment=1]

[attachment=2]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: 64notchjanuar 18, 2014, 15:30:53 pm
Felgene ser superfine ut. Interessant å føle med på dette prosjekte


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: RødeBaronjanuar 18, 2014, 20:56:15 pm
denne blir meeeget bra altså


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: BeetleBugjanuar 18, 2014, 21:03:22 pm
Er du fornøyd med fargevalget?

Mvh
BB


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjanuar 18, 2014, 22:08:25 pm
Er du fornøyd med fargevalget?

Mvh
BB

Ja, jeg ble fornøyd men sikkert mange meninger om akkurat dette.
Det er mye sorte detaljer som skal på så det vil jo bli kontraster.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Formula Veejanuar 18, 2014, 22:31:55 pm
Skikkelig spenstig prosjekt. Stå på!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Espen/VW54januar 18, 2014, 22:49:08 pm
Knalltoff, og få røde biler lengre, har trua.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: erikaajanuar 19, 2014, 12:59:56 pm
Røde biler er nå "Det" nye som kommer fremover! Tror du treffer bra på trendene  :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewiljanuar 19, 2014, 13:05:29 pm
Er du fornøyd med fargevalget?

Mvh
BB

Ja, jeg ble fornøyd men sikkert mange meninger om akkurat dette.
Det er mye sorte detaljer som skal på så det vil jo bli kontraster.
Dette blir dritlekkert!
Eneste jeg har å si er at den var litt høy, men det hjelper vel på når motorn kommer på plass ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjanuar 19, 2014, 13:09:12 pm
Ang fargevalget var jeg opptatt av å velge en farge som fantes midt på 70 tallet da hensikten med hele prosjektet har blitt at den kunne vært produsert slik og da blir det litt feil med "moderne" farger.
Likte veldig godt den blå som bilen hadde fra før, men lakkereren ville ha fjernet absolutt alt av gammel lakk og grunning bortsett fra orginal grunning lot vi være de plassene det lot seg gjøre og da var det også kurant å bytte farge.

Men rødt er veldig vanskelig å gjengi på bilder. Fargen er helt anereledes i virkeligheten. Litt dypere rød


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjanuar 19, 2014, 13:15:15 pm
Er du fornøyd med fargevalget?

Mvh
BB

Ja, jeg ble fornøyd men sikkert mange meninger om akkurat dette.
Det er mye sorte detaljer som skal på så det vil jo bli kontraster.
Dette blir dritlekkert!
Eneste jeg har å si er at den var litt høy, men det hjelper vel på når motorn kommer på plass ;D

Litt høy. Tja, egentlig ikke. Fjærene bak er ikke monter nettopp. Ligger imellom noen klosser på dette bilde. Foran er de bare nedjustert.
Undervinkla bilde gjør ikke saken bedre og med sideskjørt og fangere vil den bli mere enn lav nok :)
Vil får rundt 11-12 cm klaring under frontspoiler og det blir plagsomt lavt er jeg redd for. Langt overheng foran gjør heller ikke saken bedre.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjuni 24, 2014, 10:00:03 am
Lenge siden det har vært noe oppdatering her, men litt fremgang er det jo :)

[attachment=1]

[attachment=2]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hulkenjuni 24, 2014, 10:07:03 am
Skeptisk, er jo flekker på gulvet! Ikke bra!     :o ::) ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjuni 24, 2014, 10:18:39 am
Skeptisk, er jo flekker på gulvet! Ikke bra!     :o ::) ;)


Ikke min garasje.
Noe gammal morro det der :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjuni 24, 2014, 10:22:24 am
På historiens første bilutstilling :)

[attachment=1]

[attachment=2]Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: tmatrejuni 24, 2014, 21:48:16 pm
Oi, en oppdatering av en av mine favoritt tråder!
Det ble lekkert når de sorte detaljene ble montert!Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: KnastenradUndKnotenblechjuni 24, 2014, 21:53:22 pm
blei bra med fargen og alt det sorte allikavæl ja :)
tidløs farge


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dewiljuni 24, 2014, 22:44:11 pm
Rett og slett tøft! ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Trond Dahljuni 25, 2014, 08:58:00 am
Rødt og sort passer bra ja, tøff kjerre!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: RIN94juni 25, 2014, 16:41:11 pm
Tar av meg hatten for dette bygget! Ble utrolig bra !  ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Jærvajuni 27, 2014, 21:35:24 pm
Najs! Du hadde rett angående fargevalg. Med litt sorte detaljer ble det riktig så fint.

Keep up the good work.  :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Formula Veejuli 01, 2014, 14:02:23 pm
Skikkelig fin utstilling og. Liker workshop utstillinger. Forteller liksom så mye mer  :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Paasanjuli 01, 2014, 14:23:41 pm
Skikkelig Bad ass  ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Der_Butzelmannjuli 01, 2014, 18:51:28 pm
Vanvittig bra! Flott fargekombo også. Rød bil med sorte detaljer er og blir en slager!
Går forresten rykter om denne flotte bilen her i Tyskland. Ble forleden spurt av en kar i VW miljøet i Solingen om jeg kjente noe til den, jeg som va fra norge. "Selvsagt kjenner jeg til denne. Har følgt spendt med på byggetråden ei god stund"  ;D

Mvh
Arild :)Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: BobleTurbojuli 01, 2014, 19:14:15 pm
Bad to the bone  :) skikkelig fint bygg og rett farge på bilen  :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: hazseptember 10, 2014, 20:22:11 pm
Gratulerer!! http://www.tv2.no/2014/09/10/broom/412/porsche/custom/5978511


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: RZR-Andyseptember 11, 2014, 06:36:27 am
Imponerende! Det beste av to luftkjøltverdener - forent i tidenes beste stasjonsvogn ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: ole gunnarseptember 11, 2014, 18:25:37 pm
noe av d råeste j har sett:)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Sonicseptember 12, 2014, 18:06:11 pm
Skikkelig fin utstilling og. Liker workshop utstillinger. Forteller liksom så mye mer  :)

x2

mvh


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSmars 16, 2015, 20:22:22 pm
Er ikke så flink til og oppdatere her desverre.
Det meste skjer på Facebook.
Men klart at det har blitt litt letter med posting av bilder.
Har så vidt kommet i gang med motorbygging. Rengjøring av blokk er unnagjort.
Skal få glassblåst toppene selv om de ser helt strøkne ut.
Da er det gjort i hvertfall.

[attachment=1]

[attachment=2]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Gunnar|Rennfahrer2mars 19, 2015, 19:19:54 pm
Jøsses det er ett par flere opplagringer i Porsche blokkene, enn i bobleblokk


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSmars 19, 2015, 19:50:55 pm
Topper ferdig glassblåst  :)

[attachment=1]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Formula Veemars 20, 2015, 15:39:51 pm
Lekkert!  ;)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Fast Freddymars 20, 2015, 16:51:09 pm
Sandblåser du selv eller er det noen i nær omerådet som gjør jobben?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSmars 20, 2015, 16:53:05 pm
Denne gangen glassblåste jeg hos noen andre av praktiske hensyn.
Men har alt utstyr selv også.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: BeetleBugmars 20, 2015, 17:46:32 pm
Jeg liker de hemisfæriske forbrenningskammerne og de vinklete ventilene til Porsche. Lav litereffekt og grei holdbarhet.

Mvh
BB


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Erlend / bug66mars 20, 2015, 21:05:37 pm
Tipper man (noen) klarer å matche det "vi" klarer av litereffekten NA :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSmars 20, 2015, 21:13:29 pm
Jeg liker de hemisfæriske forbrenningskammerne og de vinklete ventilene til Porsche. Lav litereffekt og grei holdbarhet.

Mvh
BB

Jeg lærte første her om dagen hva hemisfæriske forbrenningskammere er.
Halvkuleformede kammere. Stort nærmere tror jeg ikke man kommer :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dallandmars 20, 2015, 22:54:08 pm
Jeg liker de hemisfæriske forbrenningskammerne og de vinklete ventilene til Porsche. Lav litereffekt og grei holdbarhet.

Mvh
BB

Kan være stemplene har en litt spennende utforming?
Legg også merke til retningen på tennpluggen, nærme eksosporten for å minske sjansen for banking. ;)

Lykke til med monteringen! :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: BeetleBugmars 20, 2015, 23:08:13 pm

Kan være stemplene har en litt spennende utforming?
Legg også merke til retningen på tennpluggen, nærme eksosporten for å minske sjansen for banking. ;)

Lykke til med monteringen! :)

VW 612 RS kan helt sikkert poste bilde av stemplene som har en "kul" som matcher kammeret og dermed øker kompen og forbedrer squishen.

Porschemotorene som har over 100hk/pr liter har stempler som ser slik ut for å få kompen til 10.5:1

(http://i7.photobucket.com/albums/y256/Mike_Moore/5-6.jpg)

Og toppene er superlekre med to plugger:

(http://i7.photobucket.com/albums/y256/Mike_Moore/06.jpg)

(http://i7.photobucket.com/albums/y256/Mike_Moore/7-2.jpg)

(http://i7.photobucket.com/albums/y256/Mike_Moore/8-2.jpg)

(http://i7.photobucket.com/albums/y256/Mike_Moore/11-1.jpg)

(http://i7.photobucket.com/albums/y256/Mike_Moore/17-1.jpg)

(http://i7.photobucket.com/albums/y256/Mike_Moore/18-1.jpg)

Og her er hele vidunderet som til slutt bremset 347hk med en helt sinnsyk lyd:

(http://i7.photobucket.com/albums/y256/Mike_Moore/5-12.jpg)

Mvh
BB


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSmars 20, 2015, 23:19:43 pm
Jeg prøver å finne bilde av et org 204HK stempel (95mm) med 9.3:1 org komp, men det nærmeste jeg kommer er dette 3.6 stempelet. Disse er veldig like. Det er ihvertfall veldig viktig at kammen er riktig satt opp :)

[attachment=1]Dette er stemplene som skal inn hos meg.
Mahle Ruf CTR (98mm)

[attachment=2]


Jeg hadde også planer om twinplugg men fikk høre at det er helt unødvendig på motor med overlading.
Det er helt kurant og ettermontere plugger. Nok av gods å ta av


Et closeup bilde.
Toppene skal portes pluss litt "småfix" inne i blokka før montering

[attachment=3]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSmars 27, 2015, 18:33:16 pm
Her er bilde av 9.8:1 stemplene som satt i

[attachment=1]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Kjetil Limamars 27, 2015, 22:38:55 pm
Timing av kammene mener jeg er godt illustrert i wayne dempsey boka, how to rebuild and modify 911 engines. Jeg brukte denne boka på topp overhaling av en 2,7 S motor for mange år siden.

Jeg fikk det til på første forsøk med lånt mikrometer men fikk en porsche mekaniker til å dobbeltsjekke før jeg satte den inn i bilen.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSmars 27, 2015, 22:48:28 pm
Timing av kammene mener jeg er godt illustrert i wayne dempsey boka, how to rebuild and modify 911 engines. Jeg brukte denne boka på topp overhaling av en 2,7 S motor for mange år siden.

Jeg fikk det til på første forsøk med lånt mikrometer men fikk en porsche mekaniker til å dobbeltsjekke før jeg satte den inn i bilen.

Jo, du har helt rett. Det er veldig godt forklart.
Timing av kammer på disse motorene er noe man ikke må ta lett på.
Dette er viktig er innafor tolleransene og det samme gjelder ventil klaring.
På motorer med comp på over 9.0:1 er det trang mellom ventil og stempel.
Og det siste er ventilfjærtrykk. Det må også shimses og sjekkes nøye med riktig trykk.

Litt mere komplekse disse enn en VW motor ja :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Simen Englundapril 01, 2015, 12:07:46 pm
Sitter og leser hele tråden, og blir blank i øya. Det er så lekkert!  ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSaugust 08, 2015, 18:17:25 pm
Jaja, jeg må jo skrive litt her da :)
Det går ikke så fort, men etter å vært på flyttefot et par år så har det endelig stabilisert seg.
I vinter håper jeg at jeg får gjort ferdig det meste og at neste sommer så går den med egen maskin.

Sikkert ikke alle som følger med på Facebook så legger ved et par linker til videosnutter for de som har lyst å ta en titt.

https://www.youtube.com/watch?v=3GKLvigSirU

https://www.youtube.com/watch?v=LEgLP8gsPcU


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hansaugust 08, 2015, 23:24:52 pm
Det tar litt tid men så blir det ikke så bra heller  ;D

Steike nice bil. Blir bra å se den ferdigstilt . SCC 2016 ? :D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSaugust 09, 2015, 11:20:16 am
Ja, 2016 er et mål.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Formula Veenovember 20, 2015, 09:46:39 am
Gjort mer her? Leste hele artikkelen igjen fra Broom i dag.  :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSnovember 20, 2015, 10:27:17 am
Ja, jeg ser den dukker opp på Broom i ny og ne.
Det går desverre altfor tregt.
Har gått med mye tid til "hus og hjem" og så har heller ikke motivasjonen vært der den burde være.
Det på grunn av at man leser stadig vekk så mye problem folk har med Biltilsynet selvom alle papir er i orden. Til tider har man hatt lyst å gi opp og droppe slik esktreme ombygginger.
Men det er jo hele drivkraften også. Å gjøre noe ikke så mange har gjort før.
Men nå føler jeg at jeg har fått hodet over vann og gleder meg sykt til å begynne på motor montering.
Alt står klart så det er bare å brette opp armene. Alle deler er skaffet så det står KUN på mekanikeren 😊

Her et lite stemningsbilde 😊

[attachment=1]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Formula Veenovember 20, 2015, 10:56:52 am
Oooohhh... Tror jeg hadde ruslet rundt bilen med kaffikoppen hver kveld/pils i helgene..
Utrolig flott garasje og!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Sveinfnovember 20, 2015, 11:02:34 am
Lekker doning, med lekker motor! Stå på! 8)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSnovember 29, 2015, 17:56:30 pm
Da, endelig har jeg fått ut finger å kommet i gang med motorbygging.
Første steg ut er å forbedre intern lufting.

[attachment=1]

[attachment=2]


Så ligger noen deler og venter på at veiva kommer tilbake fra balansering.

[attachment=3]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjanuar 03, 2016, 23:29:51 pm
Litt fremgang


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Formula Veejanuar 04, 2016, 09:29:06 am
Bilen ser jo helt ferdig ut! Og dritfin! (Som ungdommen sier) Har du bare vekt baki, eller har du montert motor og?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjanuar 04, 2016, 09:35:14 am
Bilen ser jo helt ferdig ut! Og dritfin! (Som ungdommen sier) Har du bare vekt baki, eller har du montert motor og?

Den står uten motor og uten bakefjærer.
Ligger bare på noen klosser. Derfor litt feil høyde.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Jærvajanuar 04, 2016, 21:10:21 pm
Jeg trykker på "liker-knappen" og stempler godkjent.   8)

Blir moro når dovreekspressen blir ferdig!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjuni 13, 2016, 21:56:25 pm
Noen stemnings bilder fra VW Veteranklubbens 50 års jubileum på Geilo.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Kjell Roarjuni 13, 2016, 22:06:52 pm
Takk for titten på Bardøla, utrolig flott arbeid!

 8)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Formula Veejuni 14, 2016, 06:46:14 am
Kjekt det skjer noe igjen!
Komt lengre med motor?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSjuni 14, 2016, 06:49:50 am
Kjekt det skjer noe igjen!
Komt lengre med motor?

Jada, er godt i gang med motor.
Rakk bare ikke å få den ferdig til nå i sommer.
Måtte legge på noe sveis på toppene og da gikk det ekstra tid når man må sende ting fra seg.
Så i stedet for å stresse med å sette i sammen motor som er lite heldig bruker jeg høsten til å få den ferdig slik at bilen blir helt klar til våren 2017


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSaugust 01, 2016, 20:17:45 pm
Noen stemnings bilder fra Classic Car Show i Trondheim.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSfebruar 19, 2017, 19:33:01 pm
Ikke så flink til og oppdatere her..
Men noe fremgang er det jo.
Motor nærmer seg ferdig.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: TrettenNullTofebruar 22, 2017, 18:20:34 pm
 :o :o


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Formula Veefebruar 28, 2017, 12:54:40 pm
Rent og pent!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dallandfebruar 28, 2017, 13:37:13 pm
Vi er ikke så flinke til å kommentere heller... ;D

Strøkent som alltid, gleder med til å se denne i bevegelse!


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Team Antonsenfebruar 28, 2017, 17:05:44 pm
Nyyyyyyyydelig ;D ;D ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Sonicfebruar 28, 2017, 20:22:27 pm
 :) :) :)

mvh


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: nobrakesfebruar 28, 2017, 22:45:18 pm
 :) dette er bare å ta av hatten for.. (bruker ikke hatt engang  ;) ) denne bile gleder jeg meg virkelig til er ferdig på veien. så utrolig sans for detaljer setter jeg stor pris på å se bli utført .  8)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Formula Veeaugust 03, 2017, 09:15:31 am
Kjekt det skjer noe igjen!
Komt lengre med motor?

Jada, er godt i gang med motor.
Rakk bare ikke å få den ferdig til nå i sommer.
Måtte legge på noe sveis på toppene og da gikk det ekstra tid når man må sende ting fra seg.
Så i stedet for å stresse med å sette i sammen motor som er lite heldig bruker jeg høsten til å få den ferdig slik at bilen blir helt klar til våren 2017
Nå er våren 2017 passert med god margin. Fremdrift?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSaugust 03, 2017, 09:34:25 am
Kjekt det skjer noe igjen!
Komt lengre med motor?

Jada, er godt i gang med motor.
Rakk bare ikke å få den ferdig til nå i sommer.
Måtte legge på noe sveis på toppene og da gikk det ekstra tid når man må sende ting fra seg.
Så i stedet for å stresse med å sette i sammen motor som er lite heldig bruker jeg høsten til å få den ferdig slik at bilen blir helt klar til våren 2017
Nå er våren 2017 passert med god margin. Fremdrift?

Fremdrift ja.
Det går da sakte med sikkert fremover.
Skulle bare hatt mere tid.
Motor er på plass.
Nå venter jeg bare på intercoolere som er bestillt slik at jeg får gjort ferdig eksos og innsugs rør.
Og få koblet opp innsputen.
Da bør den gå for egen maskin.

Men SSC får vente et år til.
Beklager dette men det får bli når det blir 😊


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: BeetleBugseptember 01, 2017, 07:08:23 am
Gratulerer med flott reportasje i D2. Lykkeboden -  hifi og bil i skjønn forening  :) Jeg tenkte en stund at det var du som handlet de Infinity IRSV settet som var til salgs her i landet tidligere i sommer. Det hadde vært noen for garasjen  8)

(http://www.psaudio.com/wp-content/sp-resources/forum-image-uploads/adminpaul/2015/06/maxresdefault.jpg)

-BB-


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 01, 2017, 08:36:02 am
Disse er nok langt over hva min lommebok tåler BB :)
Men skulle vært virkelig artig å hørt de spille.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hulkenseptember 01, 2017, 08:41:30 am
Prioriteringer.....   ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: BeetleBugseptember 02, 2017, 06:31:11 am
Disse er nok langt over hva min lommebok tåler BB :)
Men skulle vært virkelig artig å hørt de spille.

250 000,- og jeg tror faktisk at det var det settet du ser på bildet. Eller omtrent like mye som noen små Geithan studiomonitorer  :)

-BB-


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Gullikseptember 02, 2017, 14:08:24 pm
Disse ville vel vært fargematch til bilen også[attachment=1]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Formula Veeseptember 11, 2017, 10:21:11 am
Ser du har kommet lengre på prosjektet..  :) Gjerne oppdatere her og for dem som ikke har FB? (som vokste opp i en tid da internett var i sort/hvitt?)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 11, 2017, 11:33:24 am
Joda, kan jo oppdatere litt her også.
Men tenkte det kan bli litt mye.
Folk må ikke gå lei heller da :)
Så tenkte de fleste er vel på Facebook.

Det som er gjort i senere tid er montering av motor.
Tilpassning av turboer, intecoolere.

I skrivende stund blir det sveist eksos og innsug.
Har fått hjelp av Flenstand Tekniske som er helt rå på tig sveising av eksos.
Så dette blir stas.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dallandseptember 11, 2017, 14:27:16 pm
Jeg hadde ikke fått med meg at du skulle ha TO turboer på denne rakkaren!! :o
Hva er målet mtp. effekt og moment?

Hva er forresten tanken med intercoolerne, ser ikke at det er noen ducting eller vifter?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Formula Veeseptember 12, 2017, 07:23:09 am
Jeg hadde ikke fått med meg at du skulle ha TO turboer på denne rakkaren!! :o
Hva er målet mtp. effekt og moment?

Hva er forresten tanken med intercoolerne, ser ikke at det er noen ducting eller vifter?
De er garantert vannkjølte, så setter han kanskje radiator med tank og vifte fremme? (Som jeg har på min)
Bruker du bensinpumpe til å løfte returolja fra turboer?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dallandseptember 12, 2017, 10:50:11 am
Jeg hadde ikke fått med meg at du skulle ha TO turboer på denne rakkaren!! :o
Hva er målet mtp. effekt og moment?

Hva er forresten tanken med intercoolerne, ser ikke at det er noen ducting eller vifter?
De er garantert vannkjølte, så setter han kanskje radiator med tank og vifte fremme? (Som jeg har på min)
Bruker du bensinpumpe til å løfte returolja fra turboer?

Ser man ikke kjøleribbene på bildet da?


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 13, 2017, 20:12:27 pm
Intercoolerne blir kapslet inn slik at det tvinges inn luft fra siden.
Skal monteres 2 stk 7" kjølevifter på hver av coolerne.
Disse blir styrt av ECU'n og kommer bare til å rotere veldig sakte på "gate" mappet og gå for fullt på "race" mappet.

Har fått tak i et par fuel pumper for retur av oljen ja.
Har en i reserve.
Men det er ikke bensinpumpe.
De er for å pumpe olje. Bensin blir for tyntflytende.

Det blir to effekt oppsett.
Et begrenset 260HK oppsett for gata og grunnlaget for godkjenning.
Et ubegrenset oppsett. Et sted mellom 500-600HK avhenging av hvor effektivt man får kjølt ned ladeluften og hvor mye turboene orker å levere. 2 stk K16 993/996 turboer

Etterhvert skal det på K24/26 turboer som lever så mye at det må begrenses.
Men innmat i motor er det feteste som man får tak i så effekt er bare et tall man setter til slutt.
Det skal være kjørbart også.


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Hansseptember 14, 2017, 00:36:43 am
er jo galskap  - men feita bra galskap :D   


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Dallandseptember 14, 2017, 06:49:16 am
Høres ikke ut som at du blir noen sinke i motbakkene nei... ;D ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Formula Veeseptember 14, 2017, 09:38:37 am
Helt sinnsykt rått!  :o


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: Gunnar|Rennfahrer2september 29, 2017, 18:24:45 pm
Bør være mulig å dra campingvogn med den der...  ;D ;D ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 29, 2017, 22:08:35 pm
Bør være mulig å dra campingvogn med den der...  ;D ;D ;D

Ække å spøka med det vet du.
Har vurdert en T&B lakkert i bilens farge med sorte lister


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSseptember 29, 2017, 22:09:16 pm
[attachment=1]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSoktober 27, 2017, 16:16:13 pm
Tilpasning av eksos
Rimelig fornøyd med Tig sveising som har blitt gjort :)

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW-Porsche 612 Rs
Skrevet av: Der_Butzelmannnovember 10, 2017, 14:29:43 pm
Vanvittig flott og gjennomført prosjekt!
Jeg er for tiden desverre sjelden innom forumet selv, men synes det er ufortjent tafatt lite respons fra folk i denne tråden (?)
Kan kansje skyldes at folk blir målløse ;D

Gleder meg stort til å se fortsettelsen!
Keep up the good work, eller "weiter so!" passer vel kansje bedre her :)

Mvh
Arild :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW-Porsche 612 Rs
Skrevet av: Sveinfnovember 10, 2017, 14:53:22 pm
Enig Butzelman!
Fortjener ros for flott gjennomføring av prosjekt. Ikke mye tilfeldig så langt øyet kan se!  8)
Bare å fullføre, så vi får høre litt historier om denne på veien i 2018!?  :)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW-Porsche 612 Rs
Skrevet av: Lars Johansennovember 11, 2017, 15:55:20 pm
Vanvittig flott og gjennomført prosjekt!
Jeg er for tiden desverre sjelden innom forumet selv, men synes det er ufortjent tafatt lite respons fra folk i denne tråden (?)
Kan kansje skyldes at folk blir målløse ;D

Gleder meg stort til å se fortsettelsen!
Keep up the good work, eller "weiter so!" passer vel kansje bedre her :)

Mvh
Arild :)

Skyldes kanskje tonnevis med likes på fb 😀


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW-Porsche 612 Rs
Skrevet av: Trond Dahlnovember 11, 2017, 20:38:35 pm
Tråden er full av positive likes og kommentarer. Bare å scrolle bakover :-)


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW-Porsche 612 Rs
Skrevet av: VW 612 RSnovember 11, 2017, 22:10:54 pm
Jeg er heller ikke så flink til å oppdatere heller.
For tiden står det litt i ro....
Av to årsaker.
Litt mangel på inspirasjon men det kommer igjen.
Og har en annen bil jeg har en større jobb på som jeg må bli ferdig med utpå våren.

Men når tiden var inne for å få hjelp til eksos tilpasning måtte jeg sette av litt tid.
Neste steg i prosessen er å få montert intercoolerne.
De må flyttes ut i innerskjermene.
De var mye større enn jeg trodde og da velger jeg å gjøre de forandringene
som trengs i steder for å skaffe noen mindre.
Veien blir litt etterhvert som man går og ikke alt er hundre prosent
gjennomtenk før man kommer dit.
Men det blir.
Heldighvis nærmere og nærmere slutten for hver gang man gjør noe.

[attachment=1]


2 x 3.5" utblås.
Håper bare ikke det bli FOR mye lyd..

[attachment=2]

[attachment=3]


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW-Porsche 612 Rs
Skrevet av: TrettenNullTonovember 13, 2017, 21:11:15 pm
Xos-porno  :o


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW-Porsche 612 Rs
Skrevet av: Sonicnovember 14, 2017, 17:39:20 pm
Drømmekjerre  ;D


Tittel: Sv: VW 412 blir til VW-Porsche 612 Rs
Skrevet av: LOBOnovember 19, 2017, 14:56:55 pm
Helt vanvittig! Denne tråden er en god grunn til ikke å forlate forumet helt til fordel for FB.