VWNorge

Forum => 1302/1303 => Emne startet av: BAC på august 05, 2012, 23:22:31 pmTittel: forstilling og styring trøbbel
Skrevet av: BACaugust 05, 2012, 23:22:31 pm
Jeg har arbeidet endel med forstillinga  på min -73mod 1303LS. Jeg har byttet noen styrekuler ,komplett stag  mellom  snekke og hjelpe snekke , foring  hjelpesnekke, styredemper  og strammet  hjul lager. Styringa er blitt bedre, men den er ikke god. Jeg har også justert snekke frem og tilbake.

Problemert  er når jeg kom opp i fart får jeg endel dødgang  i rattet. Bilen er bra når jeg står stille ( null slark,om jeg justere så jeg har litt slark blir problemet større i fart.
Jeg kan ikke stramme  mer på snekka  for da kniper den.

Er løsningen ny snekke ?


Tittel: Sv: forstilling og styring trøbbel
Skrevet av: BACaugust 05, 2012, 23:28:44 pm
Glemte og skrive at bilen er senket  ca  40-50mm.

Spissing  er riktig, camber er ikke helt hundre men så nærme vi kom, caster  er iheller kke riktig men det fant vi ikke noe justering på når vi hadde forestillings kontroll .


Tittel: Sv: forstilling og styring trøbbel
Skrevet av: jubalubaaugust 06, 2012, 10:09:29 am
Caster kan justeres litt på med sånne:
http://toplineparts.com/products/casterfix.htm

Eller med stabstag som er tilpasset senket forstilling.
Hvis du ikke får justert vekk alt med den lille justeringsskruen på toppen, så sitter det jo en diger justeringsskrue til på forsiden av snekka.
Men justering av den skal ikke jeg uttale meg for mye om, for det har jeg aldri prøvd. Spurte en gammel VW kar om justering av den en gang, men da ble han temmelig hvit i ansiktet og sa at den hadde han aldri tørt å røre.

Har du gammel original snekke?


Tittel: Sv: forstilling og styring trøbbel
Skrevet av: BACaugust 06, 2012, 11:39:23 am
Det er gammel orginal snekke ja...


Tittel: Sv: forstilling og styring trøbbel
Skrevet av: BACaugust 07, 2012, 18:32:12 pm
Da er ny brukt snekke montert. Nå kan jeg greit justere bort dødgang. Så det hjelper. Men jeg har ikke selvoppretting. Forslag? Det er ingen forandring om jeg slakker  snekka,så den klyper  ikke. Det eneste jeg har funnet ut er at midt staget  ikke står helt vinkelrett  på hjelpesnekka og i og med at kulene på det staget  bare roterer og ikke er som en styrekule kan kansje det kile litt. ?


Tittel: Sv: forstilling og styring trøbbel
Skrevet av: BACaugust 07, 2012, 21:09:40 pm
Midtstaget er bøyd og den ene kula går så trått at det må brukes verktøy for og vri den. Regner med disse to kulene skal stå på linje ? Staget er nytt. Hipp  hurra for kinadeler....