VWNorge

Forum => Rat-look => Emne startet av: LOBO på desember 13, 2007, 20:28:24 pmTittel: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: LOBOdesember 13, 2007, 20:28:24 pm
Lager en egen tråd om dette jeg. Her kan man si hva man mener om jernkors ol. på vw.

Jeg har jernkors som ventilhetter, og vil ikke gå noe lengre enn det. Jernkoret i seg selv har jo egentlig lite med nazismen å gjøre.
Jeg snakka med en tysker for noen uker siden... Han tok det som en fornermelse når folk mente at jernkorset var et nazisymbol. Tyskland bruker jo symbolet i dag også! Jeg har det på bilen fordi det har blitt et slags symbol på custom biler osv... Jesse James i West Coast Choppers bruker jo symbolet som logo. Et annet eksempel er Meanbugs. Jesse har drevet med luftkjølt vw i sin ungdom. Om han er nazist lr ikke vet jeg ikke sikkert, men jeg tviler på det.

Når man begynner å ha nazi hjelmer på takgrinda og SS logo på en hodeskalle som girkule, da går man for langt mener jeg. Disse tingene har jo direkte tilknytninger til nazismen, og blir helt feil på en bil som skal bringe glede til folket!

Alt i alt så er det egentlig opp til eieren av bilen om han vil stå frem som en nazist lr ikke ::)

Kjør debatt!


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: wonderboydesember 13, 2007, 20:43:56 pm
vel, jernkors (må ikke blandes med malteserkors.)  var vel sett på som en av de høyeste utmerkelser en tysk soldat/offiser kunne få under krigen. så det har desidert noe med nazismen å gjøre.. (det hadde da et lite nazikors i midten) noe som igjen faktisk hadde vært i hinduismen lenge før hitler tok det i bruk..  men nok om det..  tror det med jernkors innen custom hadde mye med krigen å gjøre. det å vekke oppmerksomhet og lignende..  være provoserende.. og ettersom det da begynte i biker kultur på 50 tallet var det nok mere provoserende enn det er i dag..

men bruken av det i dag er i mine øyne lite farliggjort mye pga feks. jesse james..

bruk av tyske merker på en vw er i mine øyne helt greit.. såklart ikke sånne som f.eks ss merket og hakekors..  men en tysker hjelm på taket eller i bilen og sånn er ikke så farlig..det er når man som nicolai sier, at de putter merker på den som ss f.eks at det begynner å tippe.. den type hjelm hadde det tyske forsvar etter krigen også. så ikke ille bare hjelm..  jeg skal selv kjøre med et kors på min boble ..  den er jo tross alt tysk.. og hvis folk da vil tolke meg som nazi, er det helt på jordet..    den tyske ørnen f.eks er meget kraftfullt symbol og brukes i masse vw relaterte logoer og sånn.. samme gjelder masse tyske fonter på skrift..  som gotisk font feks..  er jo der for å vise det tyske slektsbånd som vw har..     så rene nazi statements og merker er ikke bra synes jeg, men andre mer uskyldige merker er greit..  selve bobla er jo et avkom fra nazismen.. og dere kjører jo i den..  er vel ikke nazi for det om man liker denne bilen..


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: LOBOdesember 13, 2007, 20:50:53 pm
Dette kopierte jeg engang fra en jernkorsdebatt på tuju:Jaja, jeg får ta av mitt også da. Nazist vil man jo ikke være.
For de som kan sin historie vet at dette ikke er et nazisymbol. Jernkorset innført som en utmerkelse i den tyske hæren i 1813 i forbindelse med krigen mot Napoleon, og ble også symbolet til det tyske flyvåpenet som det er i dag. Var også symbol til den vest-tyske hæren fra 1955-90, tror jeg. Under krigen 1939-45 fikk Hitler stemplet hakekorset(Som ER et nazisymbol i nyere tid) inn i midten av medaljene som ble utdelt. Disse ble forbudt å gå med, og i 1957 fikk veteranene buttet ut disse med et jernkors med løvblad i gull istedet.
Jernkorset har ikke vært utdelt siden 1945, siden tyskland ikke har vært direkte i krig siden da, men er fremdeles en offisiell utmerkelse i Tyskland.
Jernkors og malteserkors er to forskjellige ting, men malteserkorset ble brukt som inspirasjon av arkitekten Karl Frederic Schinkel da han tegnet jernkorset i 1813. Malteserkorset er vel brukt som symbol av bl.a. brannvesenet i USA?
Jeg synes man skal være veldig forsiktig med å blande sammen jernkorset og symbolet til SS, Hitlers stormtropper som ikke akkurat var kjent for å holde seg til genevekonvensjoner og hadde ansvaret i Auschwitz, Bergen-Belzen osv. Men det er klart, noen vet jo ikke forskjell på hverken jernkors, SS, hakekors, eller hammer og sigd.
Når det gjelder bruken av ordet Blitzkrieg, så ser jeg jo at folk har meninger om dette, og det er jo bra.
Hva synes dere om MC folk som kjører rundt med "Born to Raise Hell", eller noe sånt svada på ryggen? Går dere vekk mens dere hvisker "jælva satanister"?
Nå til poenget: Hvis man slår opp dette i et leksikon, leter man ikke mye før man finner noe sånt som dette:
The Iron Cross has also been appropriated by several American sub-cultures after WWII. In particular, motorcycle clubs, surfing culture, and the hot rod and custom car cultures use the symbol in various forms. Sitat slutt.
Jeg går utfra at dette er grunnen til at noen av oss har sånne merker på bilen eller sykkelen vår, og ikke at vi er nazi-sympatisører, eller er spesielt opptatt av hverken tyskland eller WWII?
PS. Er ikke vår kjære boble mye mere et nazisymbol enn jernkorset? Jernkorset hadde vært en medalje i den tyske hæren 80 år før Hitler ble født, men hadde vi hatt VW uten Hitler?
Noen som har blomsterklistremerker til salgs, forresten?"


Vet ikke hvem som skrev dette, men poengene var gode :)


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: anders.desember 13, 2007, 20:55:07 pm
samler man på disse tingene er man vel ikke nasi . får jeg tak i en gammel boble med et "nazi" merke på orginalt så hadde ikke jeg fjernet det ,å jeg hadde skryti som f a det . men er jo ikke nasi for det . jeg er kansje så langt i fra nazi som det går ,men liker tingene fra den tiden for det "nazi " tenk hvor mye england har drept og slaktet , det er mye mer en tyskland. vi bare lærer for mye om det her i norge . å en annen ting er at det var ikke hitler som lagde disse merkene/symbolene de er urgamle, å ikke fra tyskland engang. slenger på ett par sånne :) :)


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: JSdesember 13, 2007, 21:04:27 pm
Tror faktisk jeg skrev det der for et par år siden Lobo.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: EspenXdesember 13, 2007, 22:14:22 pm
Jeg tillater meg å fyre av et innlegg rett fra levra: Jeg har ikke noe til overs for hverken jernkors, ørn eller hakekors/svastika og synes det er ganske historieløst og ufint å bruke det. Ja, det er gamle symboler som er eldre enn nazismen, og ja, noen av symbolene brukes den dag i dag og ja, det er et symbol amerikanske hot rodere har tatt i bruk, men hovedpoenget for meg er at dette er symboler spesielt den eldre garde i Norge forbinder med krigen og INGENTING ANNET. At historieløse, dobbeltmoralske amerikanske idioter har tatt symbolet i bruk, er heller ingen unnskyldning.

Du kan forklare det til alle du møter "det er et et hotrod-merke", "det er ikke et hakekors, men et omvendt solkors", men likevel er faktum at de fleste som ser deg kjøre forbi vil se en gammel tyskprodusert bil med nazi-symboler. Det er ikke noe VW-miljøet trenger.

For meg er historiske krigskjøretøy et unntak og jeg husker fra forrige gang dette var oppe at en tujuer har et personlig forhold til jernkorset, all respekt for det, men det er også de eneste unntakene.

For de aller fleste av oss er det å bruke disse symbolene som å insistere på å døpe sønnen sin Adolf Hitler fordi både Adolf og Hitler er navn som var populære lenge før krigen.

Dette er og blir symboler som i årtier i Norge er forbundet med nazismen og som vil være forbundet med nazismen i generasjoner fremover. At noen vil kjøre rundt med symboler man vet vil føles som et spark i trynet på alle eldre mennesker som ser det og som opplevde krigen, er for meg uforståelig. Vår besteforeldre-generasjon led og risikerte livet for å bekjempe nazismen, folkens. Det går an å vise dem litt respekt for alt de ofret for at du og jeg i dag kan velte oss i overflod, ihvertfall når vi VET at det er folk der ute som tar seg veldig nær av disse symbolene.

Nordmenn som døde i bomberegnet eller ble torturert til døde på Grini skulle faan meg bare visst at et par generasjoner og femti år senere ble symbolene brukt som pynt på bilen. Jeeeez..... [/rant]


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: JSdesember 13, 2007, 22:27:17 pm
For de aller fleste av oss er det....

Bra du tar på deg jobben som talsmann om ikke annet... ;)


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Lassedesember 13, 2007, 22:30:53 pm
Jeg synes det er helt ok, og bare med på den lange og viktige prosessen med å ufarliggjøre det. Er man livredd for å drive med ting som folk kan finne nazireferanser til, så er det jo litt merkelig å velge boble som hobby? Nazisme stinker - på tide at vi glemmer den for godt... Snu noe drit til noe kjekt, mener nå jeg.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: EspenXdesember 13, 2007, 23:59:14 pm

Bra du tar på deg jobben som talsmann om ikke annet... ;)

Det var en generalisering og jeg kan godt endre det til "De fleste nordmenn" hvis den formuleringen var det du fikk ut av det jeg skrev.

Lasse, er å ufarliggjøre jernkors/hakekors etc en viktig prosess? Jeg har lest innlegget ditt flere ganger og jeg vet ikke om det er jeg som ikke helt skjønner hva du mener, eller om det er du som ikke helt har tenkt igjennom det du skriver. Eller det er mulig jeg bare er helt uenig i det meste du skriver. Selv har jeg ikke problemer med å ikke like nazireferanser og samtidig like boble. Men det høres ut som at det for deg er et must å like nazi-referanser for å kunne verdsette boblen.

Å glemme nazismen for godt som du anbefaler er ikke bare den sikreste måten for at historien gjentar seg, men en umulighet, den medførte en verdenskrig og millioner av døde Lasse. Men det er kanskje bare en detalj? Det er jo lov å pynte bilen sin med nazi-symboler og håpe at folk glemmer eller at man dermed snur nazi-symboler til "noe kjekt", men jeg tror det er litt vel optimistisk. Jeg tror ikke folk blir varme om hjertet og vil forbinde nazi-lignende symboler med luftkjølte folkevogner noen sinne.

Siden du ikke synes å ta nazismen eller nazi-symboler så nøye, så har jeg et perfekt forslag til logo for DKL. DKP-gutta var jo de som startet leflingen med nazi-symboler, hvorfor ikke lage en skikkelig logo for DKL? Jeg foreslår et jernkors med den tyske ørnen over! Dritfett! For dere gutta som ikke er så nøye på hva symboler betyr for andre, så kan dere late som at det er "deres" merke. Bare husk å kjørt litt fort forbi gamlehjem og andre steder hvor folk fortsatt husker hvordan parti-logoen til Vidkunn Quislings Nasjonal Samling så ut. Yes, "snu noe drit til noe kjekt"!


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Jøran Larssendesember 14, 2007, 00:16:49 am
Det var vel en lignende tråd på tuju i 2005, men da med fokus på en gjeng som drev business i USA rundt temaet Blitzkrieg Racing.

Vi vet jo at Hitler elsket symboler, og at mange kule historiske symboler desverre ble misbrukt av nazistene. Men det er nå engang slik at noen fortsatt kobler disse til det som skjedde under den andre verdenskrig. Og det som skjedde bør ikke glemmes!!!

Selv har jeg familie og svigerfamilie som bidro sterkt under krigen, og som opplevde ting ingen burde oppleve. Så man bør nå ihvertfall ha respekt for denne generasjonen.

Som jeg så kjekt sa på vw2you en gang:

Gammelt jungelord: Når broddene til naboen sitter to tommer inn i rompeballa di, er det for seint å dra opp leksikonet av baklomma.

Og her er den berømte tråden: http://forum.vw2you.com/cgi-bin/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=1&TID=46315&P=1&SID=4184274

   


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: FreddyBdesember 14, 2007, 00:26:16 am
Eg er med på tankegangen til "begge leirar" her, i grunn. Det er knytt ekstremt vonde minner til både svastika og jernkorset..

Men samtidig ser eg poenget i å "ufarliggjere" desse symbola for framtida. Med ei stadig oppblomstring av nynazistiske og nasjonalistiske grupperingar, der symbolbruk pr. dags dato er det einaste dei har, ville ein kunne tatt "luven" av symbolikkrafta ved å gjere symbola "daglegdagse" igjen. Ved å snu betydninga av svastika frå eit nazisymbol til "kraft" - og at det var dette som blei symbolikken i staden for ei grusom nazigjerning, så tar ein samstundes i frå nynazismen den krafta dei har ved å bruke desse symbola.

Men det ville blitt ein lang og særs smertefull prosess, all den tid generasjonen som opplevde dei største overgrepa mellom 40 og 45 framleis er i live..


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Torgeirdesember 14, 2007, 00:44:06 am
hvorfor ikke lage en skikkelig logo for DKL? Jeg foreslår et jernkors med den tyske ørnen over! Dritfett! For dere gutta som ikke er så nøye på hva symboler betyr for andre, så kan dere late som at det er "deres" merke. Bare husk å kjørt litt fort forbi gamlehjem og andre steder hvor folk fortsatt husker hvordan parti-logoen til Vidkunn Quislings Nasjonal Samling så ut. Yes, "snu noe drit til noe kjekt"!

Håper ikke dette var rettet mot oss på noen måte... ??? ??? Legger til noe her: Ser at Lasses kommentar en noe klønete skrevet, men missliker sterk det eksempelet du lager !!

Det å putte jernkors eller den slags på Bobler vitner bare om TOTAL smakløshet....


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: RuneLdesember 14, 2007, 01:03:32 am
Jeg har nå lest igjennom den gamle tråden på 2ju og har ettervært fått en litt sterkere holdning til dette.
Når jeg først tenkte over det tenkte jeg at det ikke kunne være såå ille med denne symbolbruken men når jeg får tenkt seg om litt så ser jeg at dette er galt. Om en skal akseptere at en kan bruke disse symbolene hvorsomhelst uten at de skal bety noe så skaper man en vegg der de som bruker symbolene for det de virkelig er kan gjemme seg bak. Hvordan kan du nekte en "ekte" nazist å bruke et symbol når en annen gjeng bruker samme symbolet, bare fordi de "mener" ikke noe med det.

Så jeg har kommet til at bare krigskjøretøyene som har dette orginalt bør kunne fortsette å utstyres med det og disse bilene bør brukes med omtenksomhet. dette er altså ikke bilen å ta om en skal kjøre bak krigsveteranene i 1. mai toget...


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Adax (Buskebil)desember 14, 2007, 01:35:01 am
Jeg tillater meg å fyre av et innlegg rett fra levra: Jeg har ikke noe til overs for hverken jernkors, ørn eller hakekors/svastika og synes det er ganske historieløst og ufint å bruke det. Ja, det er gamle symboler som er eldre enn nazismen, og ja, noen av symbolene brukes den dag i dag og ja, det er et symbol amerikanske hot rodere har tatt i bruk, men hovedpoenget for meg er at dette er symboler spesielt den eldre garde i Norge forbinder med krigen og INGENTING ANNET. At historieløse, dobbeltmoralske amerikanske idioter har tatt symbolet i bruk, er heller ingen unnskyldning.

Du kan forklare det til alle du møter "det er et et hotrod-merke", "det er ikke et hakekors, men et omvendt solkors", men likevel er faktum at de fleste som ser deg kjøre forbi vil se en gammel tyskprodusert bil med nazi-symboler. Det er ikke noe VW-miljøet trenger.

For meg er historiske krigskjøretøy et unntak og jeg husker fra forrige gang dette var oppe at en tujuer har et personlig forhold til jernkorset, all respekt for det, men det er også de eneste unntakene.

For de aller fleste av oss er det å bruke disse symbolene som å insistere på å døpe sønnen sin Adolf Hitler fordi både Adolf og Hitler er navn som var populære lenge før krigen.

Dette er og blir symboler som i årtier i Norge er forbundet med nazismen og som vil være forbundet med nazismen i generasjoner fremover. At noen vil kjøre rundt med symboler man vet vil føles som et spark i trynet på alle eldre mennesker som ser det og som opplevde krigen, er for meg uforståelig. Vår besteforeldre-generasjon led og risikerte livet for å bekjempe nazismen, folkens. Det går an å vise dem litt respekt for alt de ofret for at du og jeg i dag kan velte oss i overflod, ihvertfall når vi VET at det er folk der ute som tar seg veldig nær av disse symbolene.

Nordmenn som døde i bomberegnet eller ble torturert til døde på Grini skulle faan meg bare visst at et par generasjoner og femti år senere ble symbolene brukt som pynt på bilen. Jeeeez..... [/rant]

Enig med deg!


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Torgeirdesember 14, 2007, 01:37:40 am
Jeg tillater meg å fyre av et innlegg rett fra levra: Jeg har ikke noe til overs for hverken jernkors, ørn eller hakekors/svastika og synes det er ganske historieløst og ufint å bruke det. Ja, det er gamle symboler som er eldre enn nazismen, og ja, noen av symbolene brukes den dag i dag og ja, det er et symbol amerikanske hot rodere har tatt i bruk, men hovedpoenget for meg er at dette er symboler spesielt den eldre garde i Norge forbinder med krigen og INGENTING ANNET. At historieløse, dobbeltmoralske amerikanske idioter har tatt symbolet i bruk, er heller ingen unnskyldning.

Du kan forklare det til alle du møter "det er et et hotrod-merke", "det er ikke et hakekors, men et omvendt solkors", men likevel er faktum at de fleste som ser deg kjøre forbi vil se en gammel tyskprodusert bil med nazi-symboler. Det er ikke noe VW-miljøet trenger.

For meg er historiske krigskjøretøy et unntak og jeg husker fra forrige gang dette var oppe at en tujuer har et personlig forhold til jernkorset, all respekt for det, men det er også de eneste unntakene.

For de aller fleste av oss er det å bruke disse symbolene som å insistere på å døpe sønnen sin Adolf Hitler fordi både Adolf og Hitler er navn som var populære lenge før krigen.

Dette er og blir symboler som i årtier i Norge er forbundet med nazismen og som vil være forbundet med nazismen i generasjoner fremover. At noen vil kjøre rundt med symboler man vet vil føles som et spark i trynet på alle eldre mennesker som ser det og som opplevde krigen, er for meg uforståelig. Vår besteforeldre-generasjon led og risikerte livet for å bekjempe nazismen, folkens. Det går an å vise dem litt respekt for alt de ofret for at du og jeg i dag kan velte oss i overflod, ihvertfall når vi VET at det er folk der ute som tar seg veldig nær av disse symbolene.

Nordmenn som døde i bomberegnet eller ble torturert til døde på Grini skulle faan meg bare visst at et par generasjoner og femti år senere ble symbolene brukt som pynt på bilen. Jeeeez..... [/rant]

Enig med deg!

Samme her!


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: EspenXdesember 14, 2007, 01:50:20 am
Håper ikke dette var rettet mot oss på noen måte... ??? ??? Legger til noe her: Ser at Lasses kommentar en noe klønete skrevet, men missliker sterk det eksempelet du lager !!

Torgeir, det var ikke meningen å gjøre Lasses mening til DKLs mening, ville bare gi et eksempel på symbolbruken. Beklager.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Torgeirdesember 14, 2007, 01:56:30 am
Noe hard feelings ;D ;D
Skjønte nok at det ikke var helt dit du ville... Tror faktisk at vi er svært enige i denne saken...

Hadde heller trødd hele ovalen min full i tribals enn noe av den driten!!!


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Lassedesember 14, 2007, 08:28:36 am

Bra du tar på deg jobben som talsmann om ikke annet... ;)

Det var en generalisering og jeg kan godt endre det til "De fleste nordmenn" hvis den formuleringen var det du fikk ut av det jeg skrev.

Lasse, er å ufarliggjøre jernkors/hakekors etc en viktig prosess? Jeg har lest innlegget ditt flere ganger og jeg vet ikke om det er jeg som ikke helt skjønner hva du mener, eller om det er du som ikke helt har tenkt igjennom det du skriver. Eller det er mulig jeg bare er helt uenig i det meste du skriver. Selv har jeg ikke problemer med å ikke like nazireferanser og samtidig like boble. Men det høres ut som at det for deg er et must å like nazi-referanser for å kunne verdsette boblen.

Å glemme nazismen for godt som du anbefaler er ikke bare den sikreste måten for at historien gjentar seg, men en umulighet, den medførte en verdenskrig og millioner av døde Lasse. Men det er kanskje bare en detalj? Det er jo lov å pynte bilen sin med nazi-symboler og håpe at folk glemmer eller at man dermed snur nazi-symboler til "noe kjekt", men jeg tror det er litt vel optimistisk. Jeg tror ikke folk blir varme om hjertet og vil forbinde nazi-lignende symboler med luftkjølte folkevogner noen sinne.

Siden du ikke synes å ta nazismen eller nazi-symboler så nøye, så har jeg et perfekt forslag til logo for DKL. DKP-gutta var jo de som startet leflingen med nazi-symboler, hvorfor ikke lage en skikkelig logo for DKL? Jeg foreslår et jernkors med den tyske ørnen over! Dritfett! For dere gutta som ikke er så nøye på hva symboler betyr for andre, så kan dere late som at det er "deres" merke. Bare husk å kjørt litt fort forbi gamlehjem og andre steder hvor folk fortsatt husker hvordan parti-logoen til Vidkunn Quislings Nasjonal Samling så ut. Yes, "snu noe drit til noe kjekt"!

Tror du har misforstått meg her Espen. Jeg er på ingen måte for nazisme - tvert imot. Som du kanskje ser i logotråden til DKL så var vi innom noen ørner etc underveis, men valgte bevisst å la være nettopp pga at dette kan oppfattes feil. FreddyB beskriver ganske godt hva jeg mener i sitt svar. Jeg mener fortsatt at ufarliggjøring er en viktig del av prosessen med å ta fra Nazismen symbolene deres. En av måtene å gjøre dette på er å bruke dem til helt andre ting. Nazister er av en eller annen grunn symboljunkies - bare se på nynazistene i tyskland. De har jo fått det for seg at norske flagg og vikingereferanser er arvtagerene til hakekorset etc - jeg får vemmelser. Bruker man tingene i mange ulike sammenhenger over tid, vil de til slutt miste den ensartede betydningen. Blir litt som med banning egentlig. For 50 år siden var det MYE alvorligere å si faen enn det er i dag. For noen er det blasfemi fremdeles, men for de fleste er det blitt mye mer akseptert - et kraftfullt "søren" :)

Uansett, jeg syns dette er en sunn og viktig diskusjon - bra initiativ!


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Lassedesember 14, 2007, 08:38:22 am
...en liten ting til, hehe

Jeg må si som Torgeir - ville heller overstrødd bilen Pioneer stickers og blodharry tribals, enn jernkors og andre nazisymboler.

Om rat-gutta likevel har et jernkors her eller der, så har jeg ikke problemer med det. Men om Lobo kommer med "Hvit Arisk VW Klubb" på bilen så skal det nok ble månalyst!! :D


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Fisk1desember 14, 2007, 09:34:59 am
Kort og godt svar; jeg ville ikke hatt hverken jernkors eller swastika på bilen min, men jeg hadde heller ikke kommentert det om noen andre hadde hatt det på sin bil. For all del, folk får gjøre som de vil.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Hot Owldesember 14, 2007, 09:45:37 am
Hver gang dette diskuteres så kommer det noen å på peker at symbolene er eldre enn Nazismen, og det har de HELT rett i....   

De vil gjerne også at vi skal tro dem på at akkurat DE har symbolene pga den eldre historiske grunnen.
Men det er påtagelig hvor FÅ det er som kjører med andre stein gamle symboler på sine biler/sykler... folk er historisk opptatt av ET enkelt kors...
Det er jo så geometrisk spennende, det må være det.

Selv har jeg ønsker jeg ikke å poengtere at bobla er TYSK... eller at jeg er så "rebelsk"... så jeg vil aldri lefle med disse symbolene. 


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: FreddyBdesember 14, 2007, 10:04:55 am
Eg trur heilt ærlig at den største bjørnetenesta vi gjer oss sjølve er å halde fram å tabubelegge svastika og dets like. Krafta i svastika blir styrka kvar gang ein "berømt" går ut og fordømmer den eller ein høgtståande ledar i f.eks ein ledande jødeorganisasjon uttalar si avsky ovanfor bruken. Då tenker nazigutta "bullseye" og godtar seg. Nazistar er ikkje ute etter "kred" fordi dei går med hakekors, men dei er ute etter å skremme. Skremme innvandrarar, skremme folk med funksjonshemmingar, skremme folk med anna sexuell legning. Og denne frykta blir i alle fall ikkje mindre av at ein i samfunnet til stadighet bles opp desse symbola til noko stort og stygt og skummelt og farlig.

Men ein skal velge sine områder for bruk med omhu. Eg nektar å tru at nynazistar valfartar til Oslo og Oslo Kraftverk for å tilbe den gamle jernporten der..

Drømmen min er at når nynazistane samlar seg under "parolen" sin, så skal ungane mine spørje om det er kraftverket som har protestmarsj - ikkje eing gjeng misfits.
Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Lassedesember 14, 2007, 10:12:18 am
Eg trur heilt ærlig at den største bjørnetenesta vi gjer oss sjølve er å halde fram å tabubelegge svastika og dets like. Krafta i svastika blir styrka kvar gang ein "berømt" går ut og fordømmer den eller ein høgtståande ledar i f.eks ein ledande jødeorganisasjon uttalar si avsky ovanfor bruken. Då tenker nazigutta "bullseye" og godtar seg. Nazistar er ikkje ute etter "kred" fordi dei går med hakekors, men dei er ute etter å skremme. Skremme innvandrarar, skremme folk med funksjonshemmingar, skremme folk med anna sexuell legning. Og denne frykta blir i alle fall ikkje mindre av at ein i samfunnet til stadighet bles opp desse symbola til noko stort og stygt og skummelt og farlig.

Men ein skal velge sine områder for bruk med omhu. Eg nektar å tru at nynazistar valfartar til Oslo og Oslo Kraftverk for å tilbe den gamle jernporten der..

Drømmen min er at når nynazistane samlar seg under "parolen" sin, så skal ungane mine spørje om det er kraftverket som har protestmarsj - ikkje eing gjeng misfits.

BULLSEYE! :)


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: syverdesember 14, 2007, 15:20:55 pm

Bra du tar på deg jobben som talsmann om ikke annet... ;)

Det var en generalisering og jeg kan godt endre det til "De fleste nordmenn" hvis den formuleringen var det du fikk ut av det jeg skrev.

Lasse, er å ufarliggjøre jernkors/hakekors etc en viktig prosess? Jeg har lest innlegget ditt flere ganger og jeg vet ikke om det er jeg som ikke helt skjønner hva du mener, eller om det er du som ikke helt har tenkt igjennom det du skriver. Eller det er mulig jeg bare er helt uenig i det meste du skriver. Selv har jeg ikke problemer med å ikke like nazireferanser og samtidig like boble. Men det høres ut som at det for deg er et must å like nazi-referanser for å kunne verdsette boblen.

Å glemme nazismen for godt som du anbefaler er ikke bare den sikreste måten for at historien gjentar seg, men en umulighet, den medførte en verdenskrig og millioner av døde Lasse. Men det er kanskje bare en detalj? Det er jo lov å pynte bilen sin med nazi-symboler og håpe at folk glemmer eller at man dermed snur nazi-symboler til "noe kjekt", men jeg tror det er litt vel optimistisk. Jeg tror ikke folk blir varme om hjertet og vil forbinde nazi-lignende symboler med luftkjølte folkevogner noen sinne.

Siden du ikke synes å ta nazismen eller nazi-symboler så nøye, så har jeg et perfekt forslag til logo for DKL. DKP-gutta var jo de som startet leflingen med nazi-symboler, hvorfor ikke lage en skikkelig logo for DKL? Jeg foreslår et jernkors med den tyske ørnen over! Dritfett! For dere gutta som ikke er så nøye på hva symboler betyr for andre, så kan dere late som at det er "deres" merke. Bare husk å kjørt litt fort forbi gamlehjem og andre steder hvor folk fortsatt husker hvordan parti-logoen til Vidkunn Quislings Nasjonal Samling så ut. Yes, "snu noe drit til noe kjekt"!
nå ble det vel plutselig du som formulerte deg helt idiotisk med å blande inn DKL logoen.er du av den typen som slår alle under samme kam ? i dine øyne er jeg sikkert nazist fordi jeg har en tysk gassmaske ett eller annet sted i kjellern.poenget er TENK FØR DU SVARER. ???


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: EspenXdesember 14, 2007, 15:38:47 pm
nå ble det vel plutselig du som formulerte deg helt idiotisk med å blande inn DKL logoen.er du av den typen som slår alle under samme kam ? i dine øyne er jeg sikkert nazist fordi jeg har en tysk gassmaske ett eller annet sted i kjellern.poenget er TENK FØR DU SVARER. ???

Når vi er inne på temaet om å tenke før man svarer, hvorfor skulle jeg synes du var nazist fordi du har en tysk gassmaske i kjelleren?? Ser du virkelig ikke forskjell på det og å bruke nazi-symboler på bilen?

For øvrig har jeg aldri slått noen under samme kam, hvis jeg skal slå alle, så pleier jeg å droppe det med å holde en kam over hodet på dem. Trenger begge nevene til sånt. Jeg er derimot tidligere blitt beskyldt for å skjære alle over samme kam ;)


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: wonderboydesember 14, 2007, 15:44:42 pm
bare et spørsmål..  når det tyske luftforsvar i dag bruker jernkors på sine fly, er de fortsatt nazister..??? eller hva...  hake kors og andre typer insignia (som ss logo ) er i mine øyne nazi.  men jernkors er ikke så nazi som man skal ha det til..  er bar det å faktisk kunne se bruken av det og tolke evt personer som bruker det til det de er .. ikke nødvendigvis nazi nei... 

men med bilder av nye tyske fly med det på synes jeg ufarliggjør det endel..  i mine øyne..  det får være folk der ute som synes andre ting.. helt greit... 


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: LOBOdesember 14, 2007, 16:27:43 pm
Synes at jernkorset er ett inmari kult symbol sånn utseendemessig. Jeg så dette symbolet på en hot-rod før jeg visste at dette var brukt av tyskerne under 2.vk. Dette var i 12-13 års-alderen.

Jeg skjønner at eldre forbinder dette symbolet med nazisme, selv om symbolet ble brukt lenge før 2.vk. Selv om symbolet egentlig ikke har noe med nazismen å gjøre, så hjelper dette ingenting så lenge det får besteforeldrene mine til å tenke på nazismen.

Etter et bildesøk på "iron cross" på google, så tror jeg det at jeg fjerner "nazi"-ventilhettene mine fra wolfrace felgene. Tror ikke bilen min blir noe styggere av den grunn ;)


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: LOBOdesember 14, 2007, 16:30:37 pm
http://images.google.no/images?q=iron+cross&ndsp=18&svnum=10&um=1&hl=no&start=0&sa=N


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Hot Owldesember 14, 2007, 16:36:10 pm
Der ligger hele poenget, noen synes det er helt greit å provosere gamle uvitende tullinger som blir fly forbanna over disse merkene.
Nå hjelper det ikke mye at de samme folkene kaller bobla for "Hitlerkjelke" osv... du blir liksom satt i en bås da.. rettmessig eller ikke.


Andre vil ikke utsette dem/seg selv for dette.

Selv er jeg enig i at vi bør utslette alle spor etter Nazismen og begynne å bruke navn som Adolf og svastikan til hva vi måtte ønske, men vi kan godt vente til at de som har følt den jævelen på kroppen har kastet inn håndkledet...  eller har vi dårlig tid?


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: LOBOdesember 14, 2007, 16:43:12 pm
Helt enig. Jeg hadde det litt for travelt. Skal legge de på mørkeloftet og finne de frem om 50 år.

Men, jeg synes vi skal huske 2.vk. Det er svært viktig at dette ikke blir glemt!
Samtidig så mener jeg at vi ikke skal forbinde jernkorset med nazismen. Dette er nok lettere sagt en gjort, men om 50 år tror jeg det er litt annerledes.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Sonicdesember 14, 2007, 17:03:30 pm
Tyske ungdommer flirer av nazismen i dag og er helt ok ungdommer ...
Synes imidlertid vi skal holde oss for god til "å slenge symboler på bilen "
som vi kunne vært foruten .. Samme f.... for meg men uansett hvilker kors som står der, står det for noe djævelskap..
Hvorfor ikke holde seg til "California dreaming " ...
Dette er ikke kult Lobo uansett, kan misforstås vet du ....
Mvvvh
Sonic


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Jon Tdesember 14, 2007, 18:35:11 pm
Jeg synes jernkorset er tøft i seg selv og mange med meg om det, men siden den gamle garde i norge forbinder det med okkupasjonen la jeg det på hylla. Det er nok ikke mangen i us&a som vet hvilket forholde europeere har til dette symbolet...

Velger du å kjøre med det på bilen din så værse god, men sett av tid når du stopper på rema for å kjøpe cola til å forklare gamle-hans at du forbinder det med hotrod og ikke med at halve slekten hans ble drept for 63 år siden...

og tenk litt på at du ødelegger for alle oss andre som bare vil bli assosiert med vw og ikke noe annet når du kjører rundt med dette, tenk litt på hvor mye annet kult du kan hive på bilen og attpåtil få den enda kulere..

dette var ikke myntet på noen spesielle, og jeg nazister synes jeg ikke så mye om

jon


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: LOBOdesember 14, 2007, 22:18:48 pm
Tyske ungdommer flirer av nazismen i dag og er helt ok ungdommer ...
Synes imidlertid vi skal holde oss for god til "å slenge symboler på bilen "
som vi kunne vært foruten .. Samme f.... for meg men uansett hvilker kors som står der, står det for noe djævelskap..
Hvorfor ikke holde seg til "California dreaming " ...
Dette er ikke kult Lobo uansett, kan misforstås vet du ....
Mvvvh
Sonic

Ja, det er jo det jeg sier :)


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: FreddyBdesember 14, 2007, 22:52:35 pm
Problemet med ein diskusjon rundt dette er at nokon alltid vil henge seg i taklampa og leike apekatt i debatten. Beklager EspenX, du tilfører ingenting til debatten. Tankane dine er grunnfesta i den nød og jævelskap som ein svært liten andel av norske menn og kvinner opplevde under krigen. Hadde du utvida nedslagsområdet ditt til å omfatte europa så skulle eg kjøpt argumenta dine. Men realiteten er at her i landet var det pokker så lite nød jamnt over i forhold til andre europeiske land! Innpakkinga di består av påstandar, halvsannhetar og er basert på "slik er det - og slik blir det".

Det er ein grei debatteknikk å gå til frontalangrep på grunnlag av oppleste og vedtatte kjerneverdiar - som f.eks at ein ikkje skal lefle med nazisme og alt som kan inkluderast under nazismefanen - for det er ingen med vitet i behold som vil stemplast som nazist. Ei heller rasist - når ein skal debattere rasisme. Førstemann som skrik "rasist" under debatten - drep den effektivt.

Skal ein ha ein debatt, får ein debattere på stolane. Ikkje hengande opp ned frå taklampa.Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: EspenXdesember 15, 2007, 19:40:07 pm
FreddyB, innspillet ditt fortjener egentlig ikke noe svar, du drar debatten ned på barnehage-nivå.

Du mener jeg ikke tilfører noe til debatten etter i setningen før ha kalt meg en apekatt!!?? Og du bruker resten av innlegget på snakke om min debatt-teknikk og ikke med et ord nevne jernkors??! Jesus, hører du ikke selv at det singler i glass?

Og angående påstander og halvsannheter, hva med å dokumentere påstanden din om at kun en svært liten andel av befolkningen under krigen opplevde nød og jævelskap? Snakk om å skyte seg selv i foten.

"Det er ein grei debatteknikk å gå til frontalangrep på grunnlag av oppleste og vedtatte kjerneverdiar". Ja, det vil jeg da si.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Lassedesember 15, 2007, 19:49:47 pm
 :o

...


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: FreddyBdesember 15, 2007, 20:17:55 pm
FreddyB, innspillet ditt fortjener egentlig ikke noe svar, du drar debatten ned på barnehage-nivå.

Du mener jeg ikke tilfører noe til debatten etter i setningen før ha kalt meg en apekatt!!?? Og du bruker resten av innlegget på snakke om min debatt-teknikk og ikke med et ord nevne jernkors??! Jesus, hører du ikke selv at det singler i glass?

Og angående påstander og halvsannheter, hva med å dokumentere påstanden din om at kun en svært liten andel av befolkningen under krigen opplevde nød og jævelskap? Snakk om å skyte seg selv i foten.

"Det er ein grei debatteknikk å gå til frontalangrep på grunnlag av oppleste og vedtatte kjerneverdiar". Ja, det vil jeg da si.


Vel, om det er der du føler dette har havna, så deg om det. Du går faktisk rett i angrep på dei som ikkje delar ditt syn, og gjev dei eit ultimatum om å vere enig med deg - eller bli stempla som nazistvennlig. Ikkje særlig forumvennlig, spør du meg.

Når du "fyrer av frå levra" er du samtidig den som står på stolen - eller heng i taklampa. Ingen "vettuge" vil seie deg i mot då dei automatisk blir stempla som nazistvennlige. Eg beklagar at eg framstilte deg som ein apekatt. Du framstår meir som eit forumtroll, rett og slett.

Lasse foreslår - som meg - å få omgjort eller nedtona betydninga av svastika - for å fjerne krafta i symbolet. Du svarar ikkje på dette - men rakkar ned på fyren og belærer han om alt du har lest og høyrt om krigen. Ingen har vel sagt noko imot at krigen var jævlig og at mange mista livet, men ikkje avfei dette berre fordi det eksisterte ein krig - og at du har høyrt at dette var jævlige greier. Prøv å tenke litt lenger - sjølvstendig.

Så tar du for deg DKL, der syver bemerkar - gjerne litt uheldig - at du "slår alle under ein kam" - kor på du inntar den belærande og blærande "dette fekk du ikkje til - men her har du fasiten"-haldninga. Du svarar ikkje på kvifor du gjev DKL den tvilsomme æra å få bli skyteskive for fjaset ditt, men ror deg unna ved å "drite ut" syver for hans feil.

Og dokumentere påstanden om at alle ikkje hadde det så jævlig under krigen? Tja, det er jo berre å ta ein prat med folk som vaks opp for 3-4 generasjonar sidan. Tyske soldatar var tyske "turistar" i Noreg så lenge befalet ikkje var til stades. Vanlige menige - utkommandert i ein krig dei ikkje fatta vitsen med - som oppførte seg som vanlege folk all den tid dei ikkje var under oppsyn av Wehrmacht. Eg er så heldig å ha "oppegåande" eldre i min omgangskrets - som gladelig fortel om korleis det var å leve i Norge under krigen. Det var ei beleiring - men det var langt i frå det folk i andre europeiske land opplevde.

Kva er det totale tapet for Noreg under WWII, EspenX? 10.262 menneske. Innanlands og utanlands. Sivile og militære. Sjømenn som lotter. I Noreg omkom det til samanlikning 15.500 russiske krigsfangar under krigen. Kven trur du hadde dei kummerligaste forholda..?

Og om du maktar å lese innlegga før dette, så ser du at eg er for ei nedtoning - men at ein skal velge sine områder med omhu. Det eg legg i dette er at ein ikkje nødvendigvis treng å sette i gang prosessen ved å ha jernkorset på bobla si no, men at dette kan bli sluttresultatet når jobben med å nedtone forholdet nazi - jernkors/svastika er fullført.

Så velkommen i barnehagen, EspenX. Vi kjem nok til å trivast her. Men ver såpass grei i din forumbruk at du tillet folk å ha andre meiningar enn deg - og argumenter i alle fall mot argumenta og ikkje mot personen.

Då kan det hende vi beveger oss mot grunnskule og til slutt vidaregåande her i forumet.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Torgeirdesember 15, 2007, 20:36:55 pm
Så tar du for deg DKL, der syver bemerkar - gjerne litt uheldig - at du "slår alle under ein kam" - kor på du inntar den belærande og blærande "dette fekk du ikkje til - men her har du fasiten"-haldninga. Du svarar ikkje på kvifor du gjev DKL den tvilsomme æra å få bli skyteskive for fjaset ditt, men ror deg unna ved å "drite ut" syver for hans feil.


Nå vil jeg bare påpeke at jeg ALDRI trodde at Espen mente noe negativt om oss... jeg ville bare påpeke noe som jeg så som fort kunne leses veldig feil...

Beklager men uten at vi skal bli uvenner så må jeg si at resten av det du skriver en så til de grader menigsløst at jeg ikke gidder å bruke tid på å kommentere det en gang...


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Lassedesember 15, 2007, 20:43:46 pm
ska me sloss togga? :DTittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: FreddyBdesember 15, 2007, 20:47:35 pm
Det er jo det som er poenget med eit forum, Torgeir Schibevaag. Forskjellige meiningar skal få komme fram - utan at forumisten skal føle seg idioterklært for sine meiningar. Og eg kan gjerne gjenta meg til det kjedsommelige; eg trur at å få endra synet på svastika/jernkors til noko som ikkje nødvendigvis symboliserar krig, nazisme og jævelskap - så tar du makt frå nynazistane.

Og resten står eg for, utan at eg treng å gjere meg til uvenns med verken deg eller EspenX. Vi er enige i basisen - men uenige i korleis ein skal gripe dette i framtida.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Lassedesember 15, 2007, 21:04:22 pm
gjeeeeeeeesp! ble litt kjedelig dette?

Skal vi sette strek over hele greia? Og leve lykkelig ever after?

Alle er enige om følgende (arrest me if i´m wrong):

1. 2+2=4

2. øl + damer =  ;D

3.
Nazister = stinker
Nazisymboler = for mye stinkende bagasje

4.
Skal man kjøre safe = null nazitull
Skal man risikere å provosere krigshelter/krigshelters barn/barnebarn/venner etc = jernkors på vw

Det eneste vi egentlig er uenige om er:
- om tiden er moden for avdramatisering av gitte symboler, noe denne tråden ikke var startet for å finne ut av.

am I right?


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: EspenXdesember 15, 2007, 21:24:09 pm
Men ver såpass grei i din forumbruk at du tillet folk å ha andre meiningar enn deg - og argumenter i alle fall mot argumenta og ikkje mot personen.

Jeg synes det er ytterst naivt å tro man kan nedtone betydningen av hakekorset, men la oss være enige om å være uenige.

Når det gjelder mitt svar til Syver, hvor var argumentene hans?? Han skrev ikke et ord om hva han synes om jernkors/svastika på VW. Hans eneste bidrag til debatten var å kalle innlegget mitt helt idiotisk, han snakket om å slå alle under en kam og skriver "TENK FØR DU SVARER  ???". Går du så friskt ut, så bør du forvente å få et svar i samme klasse tilbake. Når det gjelder DKL, så har jeg allerede forklart og beklaget at det eksempelet kunne misforstås.

Ellers er jeg enig med Lasse, debatten har sporet helt ut. Selve bruken av symboler er en viktig debatt, men ingen er vel i tvil om hva jeg synes om det ;)

La oss konkludere med at nazi-soldatene som okkuperte Norge var som turister å regne, og at hvis vi bare bruker hakekorset ofte nok så vil nok folk glemme verdenskrigen. Verdenskrig og verdenskrig forresten, tysk feriekoloni var det jo her hjemme ja.Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Lassedesember 15, 2007, 21:28:11 pm
 :)


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: syverdesember 15, 2007, 21:34:23 pm
Så tar du for deg DKL, der syver bemerkar - gjerne litt uheldig - at du "slår alle under ein kam" - kor på du inntar den belærande og blærande "dette fekk du ikkje til - men her har du fasiten"-haldninga. Du svarar ikkje på kvifor du gjev DKL den tvilsomme æra å få bli skyteskive for fjaset ditt, men ror deg unna ved å "drite ut" syver for hans feil.


Nå vil jeg bare påpeke at jeg ALDRI trodde at Espen mente noe negativt om oss... jeg ville bare påpeke noe som jeg så som fort kunne leses veldig feil...

Beklager men uten at vi skal bli uvenner så må jeg si at resten av det du skriver en så til de grader menigsløst at jeg ikke gidder å bruke tid på å kommentere det en gang...
fint du så at alt ble bemerket utenom dkl poenget mitt,god jul til dere alle.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Torgeirdesember 15, 2007, 22:22:08 pm
Det som er problemet mitt med Fred's innlegg er egentlig kun bagatelliseringen av det som for mange var en gusom tid... Å argumentere meg at noen har hatt det mer grusomt er som å si til søsteren sin at hun ikke skal gråte for hun kun ble voldtatt en gang på bydefesten, mens nabojenta fikk gleden tre ganger...

Synes bare det er for lett når en ikke har opplevd krigen å avfeie det som et tall som måles opp mot et annet....

men som Lasse skriver.. ikke vits å dvele mer rundt dette...  Anser dette som mitt siste innlegg i denne tråden...Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: wonderboydesember 15, 2007, 22:32:08 pm
er vel ikke mange  eller ingen på dette forum som har opplevd krigen.. eller den grusomheter..  og det har vel aldri heller vært snakk om swaztika(hakekors) på bilen..  men hvorvidt det er ok/ikke ok å kjøre med jernkors..  masse delte meninger der ute, og det må man jo nesten bare leve med..  jeg personlig ser ikke på en som kjører med jernkors på bilen sin som nazi.. men det er sikkert mange der ute som gjør det, og sånn kommer det sikkert til å bli for alltid..  som sagt i en tidligere post så har det tyske flyvåpen fortsatt jernkors på sine fly.. noe sier meg at de ikke fortsatt er nazi..selv om de fortsatt har det.. må jo være en slags mening bak det.. ikke at man elsker hitler og alt som har med nazister å gjøre.. 


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: LOBOdesember 15, 2007, 23:06:09 pm

La oss konkludere med at nazi-soldatene som okkuperte Norge var som turister å regne, og at hvis vi bare bruker hakekorset ofte nok så vil nok folk glemme verdenskrigen. Verdenskrig og verdenskrig forresten, tysk feriekoloni var det jo her hjemme ja.Aner et snev av ironi i den komentaren :)


Hakekors ER et nazi symbol, og jernkorset er IKKE et nazisymbol. Som det er skrevet ovenfor her: Jernkorset brukes av det tyske forsvaret I DAG!  Og de er ikke nazister!
Problemet ligger i det at mange fortsatt forbinder jernkorset med nazisme, og da er det like greit å drite i å ha det på bilen.

Du har også missforstått en ting til:
Vi snakker IKKE om å glemme det grusomme som skjedde under 2.vk, men at vi kanskje en vakker dag ikke lenger forbinder jernkorset med nazismen!PS: Jeg tviler sterkt på at noen kjører med hakekors på bobla si, dette ble litt useriøst.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: EspenXdesember 15, 2007, 23:44:01 pm
Her må man følge med i svingene :) Debatten begynte med jernkors, men utviklet seg til også å alminneliggjøre hakekors. Ikke for å kaste bensin på bålet, men for å forstå min siste kommentar om hakekors så er det et tilsvar til disse uttalelsene:

Og eg kan gjerne gjenta meg til det kjedsommelige; eg trur at å få endra synet på svastika/jernkors til noko som ikkje nødvendigvis symboliserar krig, nazisme og jævelskap - så tar du makt frå nynazistane.


Lasse foreslår - som meg - å få omgjort eller nedtona betydninga av svastika - for å fjerne krafta i symbolet. Du svarar ikkje på dette - men rakkar ned på fyren

Eg trur heilt ærlig at den største bjørnetenesta vi gjer oss sjølve er å halde fram å tabubelegge svastika og dets like. Krafta i svastika blir styrka kvar gang ein "berømt" går ut og fordømmer den eller ein høgtståande ledar i f.eks ein ledande jødeorganisasjon uttalar si avsky ovanfor bruken.Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: FreddyBdesember 16, 2007, 00:50:13 am
Sidan eg er brukt som døme ikkje mindre enn tre gangar..

Ja, dette meinar eg. Det er ikkje fordi eg meinar at svastika skal bli eit kultsymbol - men fordi eg vil at krafta i symbolet skal forsvinne. Kall meg merkelig, men all den tid nazigutta ser på svastika som "sitt" symbol - så må ein "forsøple" symbolet såpass at dei ikkje lenger ser seg nytta i det.. Svastika har ein symboleffekt som intet anna ikon, fordi det er så til dei grader tabubelagt.

Og for å sette fram endå ein absurd tanke; om alle verdens jødar, homoseksuelle, funksjonshemma eller på andre måtar berørte av ei fortid som uønska av nazityskland tok til seg svastika som "sitt" - i form av at under dette symbolet gjennomgjekk vi tidenes helvete og kom ut av det sterkare og større - så hadde nynazistane droppa svastika som ei roten potet.

Det handlar ikkje om å fremme nynazisme. Det handlar om å begrense nynazisme. Inga anna gruppe spelar så til dei grader på ikon og symbol enn denne gjengen. Då må ein "grise til" symbola deira.. Og kva er vel verre for ein slik misfit enn å oppleve at deira største hatobjekt brukar deira ikon som eit teikn på den kampen dei har gjennomgått - og forsåvidt kom seirande ut av - sjølv med tanke på dei tapa dei opplevde i prosessen.

Så får eg heller legge hovudet på hoggestabben her.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: wonderboydesember 16, 2007, 11:16:54 am
det handler heller ikke on swaztika korset...  alle vet hva det står for..  så synes det er dumt å blande inn det her..  men det er meg da... 


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: SASdesember 16, 2007, 15:03:13 pm
Jernkorset er et tysk, militært symbol som ikke har noe som helst på sivile biler å gjøre.
http://no.wikipedia.org/wiki/Jernkors (http://no.wikipedia.org/wiki/Jernkors)
Det har mer med Tysklands forsvar å gjøre enn nazismen(se link).
Jeg har ennå til gode å se RAFringene på en britisk bil(selv om det sikkert ikke ville ledet til noe diskusjon om bakenforliggende mening). Jeg har også tilgode å se en norsk Troll, og tror ikke noensinne jeg kommer til å se en med den norske løve.

Er bilen en tysk militærbil fra WWII, er det noe annet, naturligvis. Men også overmalte kors har sin historiske verdi.Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: empiboy (Mr. Eikstad)desember 17, 2007, 09:27:46 am
Personlig velger jeg å holde meg unna slike symboler.
Selv om det kansje ser "tøft" ut velger jeg å ikke ta i bruk slikt.
Hjelper ikke om det ser tøft ut når symbolene tidligere har vært forbundet med nazisme.

Så får andre folk gjøre som de selv vil.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: rockshelterdesember 17, 2007, 12:13:12 pm
http://www.netpages.free-online.co.uk/gms/sinister.htm


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: hazdesember 17, 2007, 15:53:11 pm
ordtak, "know when to shut up"  :)


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Trond Dahldesember 17, 2007, 16:23:38 pm
har jeg dårlig samvittighet i dag for at jeg har på meg en Independent skate t-shirt med logoen til independent i dag på jobb? nei...
er ikke vits å være fanatiker i hverken ene eller andre retningen her.. sunn fornuft pleier å funke


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Martindesember 17, 2007, 16:57:40 pm
 8) IRONCROSS ER KULT.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Lassedesember 17, 2007, 23:01:59 pm
jeg synes jernkorset er litt kleint og unødvendig, men malteserkors(som er en annen greie alltogether) i en sammenheng som ikke skriker hitler har jeg absolutt ingen problemer med...


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Even Kirknesdesember 25, 2007, 20:16:50 pm
Sidan eg er brukt som døme ikkje mindre enn tre gangar..

Ja, dette meinar eg. Det er ikkje fordi eg meinar at svastika skal bli eit kultsymbol - men fordi eg vil at krafta i symbolet skal forsvinne. Kall meg merkelig, men all den tid nazigutta ser på svastika som "sitt" symbol - så må ein "forsøple" symbolet såpass at dei ikkje lenger ser seg nytta i det.. Svastika har ein symboleffekt som intet anna ikon, fordi det er så til dei grader tabubelagt.

Og for å sette fram endå ein absurd tanke; om alle verdens jødar, homoseksuelle, funksjonshemma eller på andre måtar berørte av ei fortid som uønska av nazityskland tok til seg svastika som "sitt" - i form av at under dette symbolet gjennomgjekk vi tidenes helvete og kom ut av det sterkare og større - så hadde nynazistane droppa svastika som ei roten potet.

Det handlar ikkje om å fremme nynazisme. Det handlar om å begrense nynazisme. Inga anna gruppe spelar så til dei grader på ikon og symbol enn denne gjengen. Då må ein "grise til" symbola deira.. Og kva er vel verre for ein slik misfit enn å oppleve at deira største hatobjekt brukar deira ikon som eit teikn på den kampen dei har gjennomgått - og forsåvidt kom seirande ut av - sjølv med tanke på dei tapa dei opplevde i prosessen.

Så får eg heller legge hovudet på hoggestabben her.
Har lest i mellom alle innlegga her og kan ikke si annet enn at jeg sitter med spørmål om jeg misforstår deg(og det håper jeg inderlig at jeg gjør) eller om du "sympatiserer" litt til Hitler og det han står for. Tror du hadde høsta bra mye aplaus på ett vigrid møte. Bor selv i den byen som vigrid lederen bor(eller har bodd i til nylig) og er dritt lei alt det de står for og driver med-


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Lassedesember 25, 2007, 20:27:17 pm
Da har du ikke forstått hva han sier...


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: JSdesember 25, 2007, 20:38:49 pm
jeg synes jernkorset er litt kleint og unødvendig, men malteserkors(som er en annen greie alltogether) i en sammenheng som ikke skriker hitler har jeg absolutt ingen problemer med...

Nei, Malteserkorset er jo stuerent som bare det. I alle fall i dag. Det ble opprinnelig kjent som varemerke brukt av noen gærne franskmenn som dro til Jerusalem for å ta livet av en drøss muslimer. For det første var det jo bare muslimer, for det andre var det jo paven(Guds vilje) som bad dem om å dra og for det tredje er det jo så lenge siden.
Tiden leger alle sår. Historien skrives av vinnerne. Sånn er det bare. ;)


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Lassedesember 25, 2007, 20:46:03 pm
hahahahaha :D


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Even Kirknesdesember 25, 2007, 21:49:53 pm
Da har du ikke forstått hva han sier...
Håper det ja, men syns han drar det vel langt, men det gjør også Espen i ett par av innleggene sine.
Er enig i at jernkorset symboliserer mye annet enn nazisme, men det er også ett utrolig følsomt tema, særlig for den eldre garde, og såpass skylder vi vel dem at vi respekterer "hatet" dems til dette korset. Ting er nok mye forandret i løpet av 20-30 år. Da er det nok blitt ganske tynt med både krigsveteraner og krigsbarn. Ting må nok gå sin gang i sitt eget tempo uten at vi prøver "å skynde" på tinga


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Lassedesember 25, 2007, 23:50:49 pm
Da har du ikke forstått hva han sier...
Håper det ja, men syns han drar det vel langt, men det gjør også Espen i ett par av innleggene sine.
Er enig i at jernkorset symboliserer mye annet enn nazisme, men det er også ett utrolig følsomt tema, særlig for den eldre garde, og såpass skylder vi vel dem at vi respekterer "hatet" dems til dette korset. Ting er nok mye forandret i løpet av 20-30 år. Da er det nok blitt ganske tynt med både krigsveteraner og krigsbarn. Ting må nok gå sin gang i sitt eget tempo uten at vi prøver "å skynde" på tinga


Enig med deg der. Og hvis man på død og liv må klistre/male/spraye/tagge ting på bilene sine, så må det jo være mye kjekkere å lage noe eget i stedet for å gulpe opp gamle klisjéer. Alle symboler som har en politisk/religiøs rot vil vekke minst like mange negative assosiasjoner som det vil vekke positive...


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: FosenXpressendesember 26, 2007, 12:12:00 pm
hmm.

Noen som har bilder av jernkors og malterserkors her?
Skulle likt å sett forskjell.T


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Martindesember 26, 2007, 13:05:21 pm
maltese kors


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Martindesember 26, 2007, 13:06:09 pm
jernkors


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Martindesember 26, 2007, 13:07:39 pm
å her er hitlers produksjon. han satte sitt eget preg på korset.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: FreddyBdesember 26, 2007, 13:19:53 pm
Sidan eg er brukt som døme ikkje mindre enn tre gangar..

Ja, dette meinar eg. Det er ikkje fordi eg meinar at svastika skal bli eit kultsymbol - men fordi eg vil at krafta i symbolet skal forsvinne. Kall meg merkelig, men all den tid nazigutta ser på svastika som "sitt" symbol - så må ein "forsøple" symbolet såpass at dei ikkje lenger ser seg nytta i det.. Svastika har ein symboleffekt som intet anna ikon, fordi det er så til dei grader tabubelagt.

Og for å sette fram endå ein absurd tanke; om alle verdens jødar, homoseksuelle, funksjonshemma eller på andre måtar berørte av ei fortid som uønska av nazityskland tok til seg svastika som "sitt" - i form av at under dette symbolet gjennomgjekk vi tidenes helvete og kom ut av det sterkare og større - så hadde nynazistane droppa svastika som ei roten potet.

Det handlar ikkje om å fremme nynazisme. Det handlar om å begrense nynazisme. Inga anna gruppe spelar så til dei grader på ikon og symbol enn denne gjengen. Då må ein "grise til" symbola deira.. Og kva er vel verre for ein slik misfit enn å oppleve at deira største hatobjekt brukar deira ikon som eit teikn på den kampen dei har gjennomgått - og forsåvidt kom seirande ut av - sjølv med tanke på dei tapa dei opplevde i prosessen.

Så får eg heller legge hovudet på hoggestabben her.
Har lest i mellom alle innlegga her og kan ikke si annet enn at jeg sitter med spørmål om jeg misforstår deg(og det håper jeg inderlig at jeg gjør) eller om du "sympatiserer" litt til Hitler og det han står for. Tror du hadde høsta bra mye aplaus på ett vigrid møte. Bor selv i den byen som vigrid lederen bor(eller har bodd i til nylig) og er dritt lei alt det de står for og driver med-


I så fall er du anten veldig dårlig til å lese eller veldig dårlig til å dra konklusjonar. Kvar finn du eventuelle sympatiar her? Der eg vil begrense nynazisme? Der eg vil fjerne "krafta" i symbola - for å ta i frå nynazistane makt? Går du aktivt inn for å misforstå..?


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Even Kirknesdesember 26, 2007, 13:57:22 pm
Sidan eg er brukt som døme ikkje mindre enn tre gangar..

Ja, dette meinar eg. Det er ikkje fordi eg meinar at svastika skal bli eit kultsymbol - men fordi eg vil at krafta i symbolet skal forsvinne. Kall meg merkelig, men all den tid nazigutta ser på svastika som "sitt" symbol - så må ein "forsøple" symbolet såpass at dei ikkje lenger ser seg nytta i det.. Svastika har ein symboleffekt som intet anna ikon, fordi det er så til dei grader tabubelagt.

Og for å sette fram endå ein absurd tanke; om alle verdens jødar, homoseksuelle, funksjonshemma eller på andre måtar berørte av ei fortid som uønska av nazityskland tok til seg svastika som "sitt" - i form av at under dette symbolet gjennomgjekk vi tidenes helvete og kom ut av det sterkare og større - så hadde nynazistane droppa svastika som ei roten potet.

Det handlar ikkje om å fremme nynazisme. Det handlar om å begrense nynazisme. Inga anna gruppe spelar så til dei grader på ikon og symbol enn denne gjengen. Då må ein "grise til" symbola deira.. Og kva er vel verre for ein slik misfit enn å oppleve at deira største hatobjekt brukar deira ikon som eit teikn på den kampen dei har gjennomgått - og forsåvidt kom seirande ut av - sjølv med tanke på dei tapa dei opplevde i prosessen.

Så får eg heller legge hovudet på hoggestabben her.
Har lest i mellom alle innlegga her og kan ikke si annet enn at jeg sitter med spørmål om jeg misforstår deg(og det håper jeg inderlig at jeg gjør) eller om du "sympatiserer" litt til Hitler og det han står for. Tror du hadde høsta bra mye aplaus på ett vigrid møte. Bor selv i den byen som vigrid lederen bor(eller har bodd i til nylig) og er dritt lei alt det de står for og driver med-


I så fall er du anten veldig dårlig til å lese eller veldig dårlig til å dra konklusjonar. Kvar finn du eventuelle sympatiar her? Der eg vil begrense nynazisme? Der eg vil fjerne "krafta" i symbola - for å ta i frå nynazistane makt? Går du aktivt inn for å misforstå..?
Gidder ikke å komentere dette mer. Legger heller hele dritten dødt.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Lassedesember 27, 2007, 18:59:41 pm
lurt, begynner å bli kjedelig dette


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: syverdesember 30, 2007, 22:35:15 pm
ja hvis  vi stopper her er det blanke ark til nyttår.
       GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN. :-X


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: 58orgbugfebruar 27, 2009, 23:00:04 pm
jeg syns folk skal få lov til å ha hva dem vill på bilen sin jeg, uten at noen trenger å bry seg med det. jeg har en helt orginal 58 t1 uten noe form for jern kors eller noe som helst på, men jeg får stadig høre det med hitlerkjelke og jævla hitler faen osv men det driiiiiter jeg nå i, det er min bil og jeg elsker den, og hitler har jeg aldri møtt og kommer aldri til å møten heller, så det tenker jeg ikke så mye på. men når det gjelder ratlook og jernkors må jeg si at jeg syns det er rå tøfft.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Daniel Lmars 01, 2009, 11:00:00 am
Jeg syns det er stilig med jernkors på en boble, men det er bare til pynt ikke no mer!


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: rocksheltermars 02, 2009, 13:59:19 pm
http://no.wikipedia.org/wiki/Military_Cross  små nyanser i symboler ... så dette må man vel kunne bruke og være på trygg grunn?


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: EspenXmars 02, 2009, 15:11:37 pm
Ehhh... går du rundt med et brennende ønske om å ha en obskur engelsk medalje på bilen din rockshelter, så er det sikkert greit for oss alle....

Denne tråden ble lagt død for lenge siden, det er tydeligvis ingen som har noe nytt å bidra med - kan vi ikke bare la den gå tilbake i arkivene og godta at jernkors er omstridt og at noen er for og noen er mot?


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: burker (Brian)mars 02, 2009, 19:12:40 pm
De av dere som tar en tur til halden bør dra og se på Emanuelkirken. Se veldig nøye på gjerdet som er rundt den.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: FreddyBmars 02, 2009, 19:24:57 pm
Til og med dei gamle portane til Oslo Energi vekker kjipe minner hos eldre tyske turistar, og det er jo berre å innsjå at symbol som ein gang for mange år sidan symboliserte energi i dag blir forbundet med heilt andre ting..


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Lidmars 02, 2009, 19:49:19 pm
De aller fleste av spikerne hjemme i huset mitt har solkors på seg. Bør jeg bytte ut de 100 år gamle spikerne eller må jeg sparkle over hodet?Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: RZR-Andymars 02, 2009, 20:40:53 pm
Burde få deg bort fra tastaturet en stund i det minste, Lid ;D


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: EspenXmars 02, 2009, 20:53:42 pm
Til og med dei gamle portane til Oslo Energi vekker kjipe minner hos eldre tyske turistar, og det er jo berre å innsjå at symbol som ein gang for mange år sidan symboliserte energi i dag blir forbundet med heilt andre ting..

Og der treffer du spiker'n på hodet, så og si... :) Det er hvordan korset OPPFATTES AV ANDRE som betyr noe i mine øyne, og nazi-symboler er det mange her i Norge som naturlig nok blir opprørt og såret over.

Men pynt bilen med nazi-kors, kall ungen din Adolf Hitler og rop Sieg Heil når du hilser på kjente, men spar meg ihvertfall for patetiske bortforklaringer om at det ikke er det korset, den Adolf Hitleren eller den nazi-hilsenen du mente.

Det er nazismen folk vil forbinde det med, og hele historien bak å bruke jernkors i VW-sammenheng er (foruten historiske kjøretøyer) å kopiere hotrodderne i USA som nettopp brukte jernkorset som nazi-symbol.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Gunnar|Rennfahrer2mars 03, 2009, 08:32:53 am
Nå syntes jeg vi bør legge dette dødt, uten at jeg er noen moderator.
Alle oppegående mennesker vet at eldre folk forbinder disse symbola med krig og jævelskap, og bør derfor se seg for gode til å bruke dem av den grunn. Det handler om respekt ;) for andre mennesker.

Er folk interessert i å vite hva de symboliserer ved å vise seg sammen med disse symbolene, kan man raskt lese seg opp om dette på f.eks: http://no.wikipedia.org (http://no.wikipedia.org)

Symboler handler dessverre ikke om hva du vil symbolisere, det handler om hva folk forbinder med symbolene, fordi det er det som betyr noe. Skal man bruke symboler bør det derfor være helt klare og entydige symboler, ellers kan man faktisk få svi for noe man egentlig ikke mener.

Jeg er både pasifist, og det folk kaller ateist(det stemmer nok ikke dette helt men), derfor ser jeg ingen grunn til å bruke noen av disse symbolene da de strider imot hva jeg selv står for.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: LOBOmars 03, 2009, 10:44:38 am
Det var vel dette vi kom frem til for et halvår siden også, så jeg ser ikke noen grunn til å diskutere dette videre ;) Men for all del... skal ikke hindre de som gidder.


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Hansnovember 09, 2010, 20:22:23 pm
(http://www.vg.no/uploaded/image/bilderigg/2010/11/09/1289315297941_832.jpg)

Afghanistan 2010


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Nordtveitnovember 09, 2010, 21:24:40 pm
la merke til den logoen jeg og.. ;)


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: ww2oktober 31, 2011, 22:39:34 pm
Tragisk tråd,folk burde lære seg litt historie...Er det nazi og kjøre boble også da?


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: LOBOnovember 03, 2011, 11:43:27 am
Er det nazi og kjøre boble også da?

Godt poeng. Boble VAR nazi, jernkors VAR nazi. Ser ut til at denne diskusjonen aldri tar slutt hehe


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Erlend / bug66november 03, 2011, 12:19:24 pm
Morsomt at det sitter en nordmann i en tysk Dingo :D


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: StarBugs Geirnovember 03, 2011, 12:35:07 pm
Hva med dette?

(http://files.myopera.com/snorty/albums/242897/thumbs/det%20gode%20merke-kjede.jpg_thumb.jpg)


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Hansnovember 03, 2011, 23:54:26 pm
Tragisk tråd,folk burde lære seg litt historie...Er det nazi og kjøre boble også da?

Bra innspill  ::)


Tittel: Sv: Hva synes du om jernkors ol. på vw?
Skrevet av: Hot Owlnovember 04, 2011, 14:35:05 pm
Er det nazi og kjøre boble også da?

Nettopp, folk tror de "kjenner typen" bare for at man liker gamle historiske tegn, og er politisk engasjert?
Problemet er ikke nytt, disse guttene ble sikkert også forhåndsdømt:

(http://cal-look.no/lounge/index.php?action=dlattach;topic=10900.0;attach=55735;image)