VWNorge

Forum => Type 1 1968-1979 => Emne startet av: Simen Englund på juni 18, 2013, 16:54:28 pmTittel: Små spørsmål når alt skal monteres!!
Skrevet av: Simen Englundjuni 18, 2013, 16:54:28 pm
Hei,
da er karosseriet hentet hos lakkerer og tilbake på chassiet. Passet greit med tanke på at vi byttet både gulv og kanaler, napoleonshatten og mye annet. Men ungene lærte nok et par nye ord! Små marginer!
Så har det morsomme begynt, og jeg har funnet frem de hvite hanskene. Kobler strøm og til tross for mye bilder og notater så blir det alltid litt magert med info når det skal i hop etter drøye tre år. Så noen spørsmål;
(dette er en -73 1300 forresten, produsert sep-okt -72)

- ryggelyset henter strøm på coil, men hvor er den strekt? Hvor er gjennomføringen og hvor er den lagt? Bak motor og ut sammen med den fete rød til starter? Det var trixa litt når jeg fikk den, så jeg lager det nytt uansett. Men jeg vil gjerne ha det på rett plass.

-Har funnet en del koblingsskjema på nett, men ingen som er helt spot-on når det gjelder farger. Har noen et skjema for denne? Forskjell på Euro og US (bortsett fra Sealed beam)?

Vippe-bryteren under dashen ved rattet; er det til defog i bakruta? Merket det som kupelys når jeg plukka det ned, men tror jeg tok feil!

Har noen en tegning eller bildet av alle bryterfunksjoner i dashbordet? Virker som jeg mangler en del (mye hull, og har bare nødblink- og hovedlysbryter)! Hva mangler?

Er det dimmer til kupelys i hovedlysbryteren (så ut som en rheostat inni der)?

Hvis noen kan fortelle meg hvordan, så kan jeg ta noen bilder og legge ut!

Mvh, Simen
 


Tittel: Sv: Små spørsmål når alt skal monteres!!
Skrevet av: Simen Englundjuni 28, 2013, 08:44:56 am
Er det ingen som har mulighet til å hjelpe litt med disse?  ???


Tittel: Sv: Små spørsmål når alt skal monteres!!
Skrevet av: jubalubajuni 28, 2013, 12:55:27 pm
Jeg kan forsøke å svare.
Dimmeren i lysbryteren er til lyset i speedometeret. Så man slipper å bli blendet av de fantastisk kraftige pærene inni der.
Her er et koblingsskjema for hele bilen:
http://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiring/bug_std_super_72.jpg

Og her er et for ekstrautstyr:
http://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiring/bug_super_8_71_additional.jpg

Hvis dette viser seg å være feil skjemaer så finnes det flere her:
http://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiringt1.php

Her er et bilde av et dashbord. Det er ikke samme modell som bilen din, men det er mye det samme:
http://www.thesamba.com/vw/archives/manuals/72bug/72T1-22.jpg
http://www.thesamba.com/vw/archives/manuals/72bug/72T1-23.jpg

 


Tittel: Sv: Små spørsmål når alt skal monteres!!
Skrevet av: Simen Englundjuni 28, 2013, 19:12:31 pm
Takk for svar.
 Jeg har funnet disse, men ledningsstokken ser litt annerledes ut (med tanke på farger spesielt). Derfor lurte jeg på om det er gjort forskjell på US og Euro biler (ser disse har sealed beam). Og jeg manglet ryggelys i mine ledninger. Selv om det er tre pærer i baklysene!? Så da lurer jeg på om noen har detaljkunnskaper på micronivå om denne -73 mod 1300!? Og jeg har kasse med bryter til reversen!!
Hva dash'en angår, fikk jeg et bra tips om at det må ha vært et trekt dash som har blitt strippet engang. Og at hullene aldri har vært i bruk (satt en sticker der når jeg begynte!) Har ikke hverken vifte eller varsellys for dual brake. Kanskje det blir d nå, for dash'en er ferdig lakka og det er litt seint å finne fram sveisen synes jeg  :-\ Urutinert!! Noen som har en kul sticker?  ::)
De øverste hullene er utfordringen!