VWNorge

Forum => 1302/1303 => Emne startet av: fatzy på mai 07, 2016, 19:40:04 pmTittel: "Tulla" skal vekkes fra skjønnhetssøvnen
Skrevet av: fatzymai 07, 2016, 19:40:04 pm
Nå er det på tide å hente frem "Tulla" igjen, min -71 modell 1302.

Etter 7år med lagring, så er lysta til å få bobla på veien igjen voksende, motor og bil skal forenes. Motoren har stått i garasjen i påvente av en lett overhaling og bilen på vinter- (og sommer)lager, men armene har ikke vært samarbeidsvillige.

Men nå er noe på gang, jeg får hjelp med motoren og presseningen skjuler lett forfall som må kikkes på.
[attachment=1]
[attachment=2]


Tittel: Sv: "Tulla" skal vekkes fra skjønnhetssøvnen
Skrevet av: fatzyjuni 03, 2016, 19:16:24 pm
Nå går det ikke veldig fort, men noe fremdrift er det. Motoren har fått kjørt seg litt og det er konstatert at de forgasserene som har vært prøvd tidligere har vært ute på viddene. Nå har jeg kjøpt ny forgasser, og satt en stopper for oljesvettingen (forhåpentligvis). Motoren skal inn nå i helga, og så skal det jobbes mot EU-kontroll og siden deilig cruising.
Så skal jeg prøve å overse småskavankene, manglende teppe, hullet i førerstolen, det gapende hullet etter stereoen og litt småknask til.[attachment=1]


Tittel: Sv: "Tulla" skal vekkes fra skjønnhetssøvnen
Skrevet av: fatzyjuni 05, 2016, 23:13:19 pm
Da er forgasseren er grunninnstilt, og  bil og motor gjenforent. Motoren startet lett og jeg fikk kjørt den litt. Så er det bare å begynne fin-tuningen og å plukke vekk smårusket som gjenstår. Fornøyd herremann så langt, lukten av luftkjølt kjennes på lang vei.


Tittel: Sv: "Tulla" skal vekkes fra skjønnhetssøvnen
Skrevet av: Fast Freddyjuni 15, 2016, 07:06:24 am
Flott bil du har ;)


Tittel: Sv: "Tulla" skal vekkes fra skjønnhetssøvnen
Skrevet av: fatzyjuni 15, 2016, 22:09:02 pm
Takk takk! Men motoren tuller enda, selv med ny forgasser av originaltype. Nå er fordeler av vakumtype på vei. Så nå blir det back to basic for å komme på veien igjen. Har vært veldig lite kjøring siste årene.


Tittel: Sv: "Tulla" skal vekkes fra skjønnhetssøvnen
Skrevet av: fatzyjuli 02, 2016, 08:19:01 am
"Tulla" må få nytt navn! Det gode luftkjøltsamfunnet har hjelpt meg og tullefeilen er funnet! Nå er plugger med riktig varmeverdi montert og nå purrer motoren som den skal. Det eneste jeg var sikker på som ikke kunne være feil, så banalt. Jeg hadde spart meg mange timer ved å begynne i den enden. Jaja, nå er det bare mindre justeringer, så får jeg bort den lille nølingen som finnes. Lykke![attachment=1]


Tittel: Sv: "Tulla" skal vekkes fra skjønnhetssøvnen
Skrevet av: Squarebackjuli 02, 2016, 09:49:18 am
Hadde en boble med 1300AB motor en gang som gikk pent og fint...Så byttet jeg plugger - og den fikk rare nykker...

Det nye pluggene hadde oppgitt samme varmeverdi - men det må ha vært feil.  Byttet til de gamle og bilen gikk fint igjen...


Tittel: Sv: "Tulla" skal vekkes fra skjønnhetssøvnen
Skrevet av: fatzyjuli 02, 2016, 13:23:50 pm
NGK BP7HS var iallefall feil på min motor. Maken til feiltenning har jeg ikke opplevd før, motoren fusket så den nesten hoppet ut av bilen når jeg ga på. Merkelig at varmetallet skal ha SÅ mye å si. Men nå er iallefall det meste nytt: forgasser, fordeler, coil og tennpluggledninger. Og nå også tennplugger. Så blir det å bestille EU etter sommerferien, og håpe at alt er i orden (det tror jeg det skal være).[attachment=1]


Tittel: Sv: "Tulla" skal vekkes fra skjønnhetssøvnen
Skrevet av: VwSplitjuli 07, 2016, 07:55:42 am
"Tulla" må få nytt navn!

Hva med "Buster"....


Tittel: Sv: "Tulla" skal vekkes fra skjønnhetssøvnen
Skrevet av: fatzyaugust 02, 2016, 22:46:26 pm
Hehe, den kunne ha skifta kjønn og fått navnet Buster. Hadde det ikke vært for at den fremdeles skal tulle med meg. Skjønner ikke noe som helst lenger, får ikke motoren til å gå reint. "Alt" er skiftet: plugger, pluggledninger, coil, fordeler, stift, forgasser, bensinpumpe, pakninger og jeg vet ikke hva. Alt skal være justert riktig, men er litt usikker på forgasser. Likevel går motoren ruskete på tomgang når den er kald, som om det er en sylinder den ikke tenner på. Det er det rykking og smelling og nøling når jeg gir på fra lavt og middels turtall. Iallefall til motoren er skikkelig varm. Må kjøre i hvert fall 3-4 km før den slutter å tulle. Og på fredag er det EU-kontroll. Litt fortvilt nå......


Tittel: Sv: "Tulla" skal vekkes fra skjønnhetssøvnen
Skrevet av: jubalubaaugust 05, 2016, 16:54:43 pm
Mulig jeg er helt på jordet, men eg hadde et lignende problem en stund da motoren i 1302'en manglet  forvarmings slangen til luftfilteret.


Tittel: Sv: "Tulla" skal vekkes fra skjønnhetssøvnen
Skrevet av: fatzyaugust 05, 2016, 23:50:06 pm
Nja, det er ikke sikkert det er SÅ på jordet. Jeg har uorginalt luftfilter uten mulighet for forvarmet luft.

Jeg har merket at det er kondens på innsuget under forgasseren. Det betyr ar fuktigheten i lufta slår seg på det kalde stålet. Da er det for kaldt innvendig i røret, og bensinen går over fra dampform til dråper. Dette gir dårlig forbrenning. Men jeg mistenker at det er varmerørene som er tett eller at sirkulasjonen er blokkert såpass at det ikke blir nok varme overført til røret. Kanskje det er en kombinasjon av disse faktorene. Er vel mange som kjører uten det ene og det andre. Noen som har tips om dette?

Bilen ble i allefall EU-godkjent idag! Litt forbeholden lykke i leiren, det er litt nedtur at jeg ikke har funnet den tingen som fikser problemene mine!


Tittel: Sv: "Tulla" skal vekkes fra skjønnhetssøvnen
Skrevet av: jubalubaaugust 06, 2016, 10:53:00 am
Tett forvarming fra eksosen kan nok være en veldig sannsynlig synder da. Stort sett alle motorene jeg har skrudd på har trengt å stakes opp der. Det er heldigvis en.ganske grei jobb. En gammel mekaniker fortalte en gang at man kan lage en roterende "stålbørste" av en gammel clutchwire som man fester i drillen. Det funket som bare fy. Er helt utrolig hvor mye guff det er plass til inni det røret.


Tittel: Sv: "Tulla" skal vekkes fra skjønnhetssøvnen
Skrevet av: fatzyaugust 06, 2016, 23:28:54 pm
Har hørt det før. Og det andre røret som jeg skulle bytte til var fullt av dritt, sikkert like gale som det jeg har. Men å prøve å bytte det med motoren i bilen var ikke mulig. Får prøve å klare meg ut sesongen med å montere originalfilter med forvarming av luften. Det må vel hjelpe litt.


Tittel: Sv: "Tulla" skal vekkes fra skjønnhetssøvnen
Skrevet av: Einicaugust 07, 2016, 08:57:45 am
Originalluftfilteret er nok en god ide. Innebygd høy trakt og vakum og termostatstyrt forvarming av luft. Med så lange rør fra forgasser til forbrenningsrommet er det helt nødvendig med forvarmet luft.
Smelling og putring med liten spjeldåpning og kald motor kan bety at choken ikke går på, eller tett tomgangsdyse, den gir også bensin til overgangshullene som gir bensin til spjeldet åpnes nok til at hovedsystemet tar over.