VWNorge

Forum => Krigsmodeller => Emne startet av: svenole på februar 07, 2020, 10:12:18 amTittel: VSN. Litt om vår forening.
Skrevet av: svenolefebruar 07, 2020, 10:12:18 am
Stille og fredelig her inne, men foreninga er aktiv.

Det har kommet til flere nye og litt historikk kan ikke skade. For ca. 16 år siden møttes to eiere av amfibiebil fra 60 tallet og det ble akk og ve. Vi var ensomme i hobbyen og kjøretøyene var ikke i bruk, samtalen gikk også inn på salg ut av landet av krigsmodellene spesielt type 166 som er ettertraktet.
Idealister som vi var telte vi opp de få gjenværende kjøretøyer som stort sett hadde stått seg i hjel. Tanken var og redde de få fra utenlandske oppkjøpere slik at et lite miljø kunne bevares. De få gjenværende burde reddes og utviklingen med oppkjøp fra pengesterke utlendinger burde stoppes. Gjøre denne morsomme veteranbilen kjent i Norge. Pr. 2019 og fra foreninga startet har det gått 3 schwimmwagen ut av landet og det merkes selvfølgelig godt i miljøet.
Formålet med foreninga er og bevare våre biler, stoppe salg til utland og finne nye gode eiere som tar vare på sitt kjøretøy. Foreninga skulle gi felles hjelp og støtte til restaurering. Vi skulle bidra til at vi ble flere med kjørbar bil og at vi kunne treffes en gang i året på vannet med gjensidig hobbyglede med hjelp og støtte. Informere om kjøretøyet på arr.
Denne foreninga er tuktet på idealisme og et godt fellesskap. Utrolig nok har vi fått et fantastisk godt miljø og er aktive. Det er fruktene av Norges første og eneste forening som tar vare på bade-biler av alle slag. Skal vi ha treff med vann glede må vi leve opp til bevarings tanken på en god måte. Det vil også kommende generasjoner ha glede av.

Bilde fra treff Vansjø


Tittel: Sv: Litt om vår forening.
Skrevet av: TrettenNullTofebruar 09, 2020, 22:14:38 pm
Bra med folk som brenner for en bra sak.
Utrolig kult at dere også bruker disse kjøre/svømme-tøyene.
Stå på, og håper dere klarer å holde så mye som mulig av disse historiske klenodiene i landet.


Tittel: Sv: Litt om vår forening.
Skrevet av: nobrakesfebruar 16, 2020, 00:08:59 am
Veldig bra tiltak! (sier en som drømmer om en 166, men aldri i dette liver kommer til å få økonomisk mulighet til å kjøpe så mye som et utrusta skall  :-) )


Tittel: Sv: Litt om vår forening.
Skrevet av: svenolefebruar 16, 2020, 15:01:40 pm
VSN prøver og finne eiere her hjemme til en fornuftig pris når det dukker opp et prosjekt. Det er vanskelig fordi folk som selger ofte tenker profitt. Dessverre er interessen større i utlandet hvor interessen gjør at de punger gladelig og mye ut, til og med usett.

Det kan være lurt og følge med i tiden. Prisene på veteranbil har gått mye opp, spesielt på ettertraktede typer. Før kjøpte en veteranbil etter kontanter i lommeboka, i dag er det vanlig og låne i banken til en god investering som stiger i verdi. Veteranene kommer ikke tilbake. Alikevel en fantastisk morsom hobby er det.

Danmark og Sverige er stort sett hel tømt for amfibiebiler og Norge er over tid på god vei. Bare siden 2007 har 3 stk VW 166 forlatt landet en like før, den siste i høst og den var registrert på norske skilter. Gledelig nok er en tilbakekjøpt også et prosjekt fra øst Europa for noen tid siden.

Om vi klarer og snu denne utviklingen tror jeg ikke på sikt, men enn så lenge kan vi glede oss over at disse spesielle kjøretøyene som også er krigshistoriske er å se en sjelden gang. På grunn av 2 vk var det mange VW her i tiden etter 1945 og det er trolig grunnen til at Norge er og har vert i fokus.


Tittel: Sv: VSN. Litt om vår forening.
Skrevet av: nobrakesfebruar 16, 2020, 18:09:09 pm
ja, jeg forstår dette godt, men har en enkel leveregel, det er at har jeg ikke pengene til å kjøpe, så kjøper jeg ikke ;-) man ser som du sier at endel spesielle kjøretøyer reiser ut av landet fortvekk, dette har jo blitt de nye aksjene til storkapitalen ser man også ... håper dere klarer å holde de siste bilene her i landet. Mvh Arnstein 


Tittel: Sv: VSN. Litt om vår forening.
Skrevet av: svenolefebruar 17, 2020, 10:21:48 am
Ja Arnstein den gode gamle tiden hvor veteranbilen og hobbyen var allemanseie ser ut til å forsvinne og det er veldig synd. Veteranbilklubbene sliter med forgubbing og svært dyre doninger dessverre. Savner den gode gamle tiden da vi unge kunne komme til et rimelig hobbykjøretøy med skruing og mye moro. Mange av den nye tids eiere er samlere med liten interesse for praktisk bil arbeid og finkulturen er på skrytetoppen   :)