desember 11, 2023, 07:29:58 am *
Velkommen, Gjest. Vennligst logg inn eller registrer deg.
Har du ikke mottatt e-post for aktivering ?

Logg inn med brukernavn, passord og innloggingstid
Takk for din støtte!
Nyheter: Velkommen til et samlet VWNorge!
 
  Hovedside Hjelp Søk Logg inn Registrer  
  Vis innlegg
Sider: [1]
1  Forum / Problemløseren / Sv: Boble -65, selge eller beholde? på: september 05, 2014, 10:09:45 am
Syns du skall beholde bilen til mor og kose deg med den på sommeren. Om du trenger vinterlagring så ta kontakt, har flere fra Oslodistriktet som lagrer bilene sine hos meg,
To av dem har jeg en serviceavtale med også. Det innebærer at iløpet av vinteren når bilen alikevell står her tar jeg den årlige sjekken av bilen så den er klar når våren kommer.
Jeg bor i Sarpsborg så det er jo ikke så veldig langt fra deg.

Hei,
Takk for tilbudet om vinterlagring.  Jeg har tørr og fin garasje, så jeg tror den står fint til vinteren. 

Jeg vil gjerne betale noen for å ta bobla opp på en bukk, og at jeg får være med og se på en full runde med smøring, skifting av diverse oljer/væsker, sjekking, justering og tilstramming av det bør sjekkes, justeres og strammes etc.  Kall det gjerne en full service, inkludert opplæring av newbie...  en slik runde vil hjelpe meg til å forstå hva jeg faktisk vil være i stand til å gjøre selv, og hva jeg med fordel kan betale andre for å gjøre.

Noen som er interessert?  -Ta gjerne kontakt med PM.
2  Forum / Problemløseren / Sv: Boble -65, selge eller beholde? på: september 04, 2014, 18:03:44 pm
Det var veldig hyggelig å møte fem andre boble-eiere på Esso ved Gardermoen Næringspark i går kveld. Som skikkelig nybegynner ble jeg godt tatt imot og fikk med meg noen tips som jeg kan ta med meg på veien videre.
Håper det blir passende vær også første onsdag i Oktober - for da treffes vi vel igjen.
3  Forum / Problemløseren / Sv: Boble -65, selge eller beholde? på: august 31, 2014, 14:23:18 pm
Joda, det vil være bil nr. 2, for "søndagsturer" om sommeren, dersom jeg velger å beholde den.
Jeg tar gjerne turen til McDonalds på Gardermoen førstkommende onsdag for å bli kjent, og få noen tips og råd om hvor jeg skal starte, og veien videre for å bevare bobla i rimelig god stand.
4  Forum / Problemløseren / Sv: Boble -65, selge eller beholde? på: august 31, 2014, 01:37:57 am
Jeg startet denne tråden for å komme i kontakt med noen som kunne hjelpe meg med en "helsesjekk" på bobla, og jeg har fått mange gode tips på hvordan jeg evnt. skal vedlikeholde den, og jeg takker for det.  
Jeg er fortsatt interessert i å kjøre en time eller to for å møte en kunnskapsrik entusiast som kan vise/fortelle hva som gjøres, bør gjøres og kan gjøres, men det ser ut til at jeg bare bestiller en time eller to på Kvickstop i Strømmen med boble-mannen der - eller er det smartere å ta turen ned til Unnerberg i Tønsberg?.

5  Forum / Problemløseren / Sv: Boble -65, selge eller beholde? på: august 31, 2014, 00:08:31 am
Håper du beholder bilen, du kommer helt sikkert til  få mye moro med den. Ta den med ut på tur, der trives den best Kult

Joda, jeg liker å ta den på en 30-50 min. tur 1-2 ganger i uka for å holde delene bevegelige og batteriet ladet. Kjørte Lillehammer-Skjetten på 2t15min i regnvær, så den går bra nok.  Er bare redd for at det er noe jeg har oversett som kan ødelegge gleden - derfor poster jeg her for å få råd fra entusiaster/eksperter som faktisk bryr seg.
6  Forum / Problemløseren / Sv: Boble -65, selge eller beholde? på: august 30, 2014, 15:52:29 pm
Takk for tipset om sikringen.  Så å si hele kontaktflaten var irret bort. Hadde heldigvis et par liggende, så nå virker både blink- og bremselys  Gliser
7  Forum / Problemløseren / Sv: Boble -65, selge eller beholde? på: august 30, 2014, 11:31:38 am
Tusen takk for mange konstruktive og informative svar. 

Jeg tenker jeg starter med en tur til Kvickstop på Strømmen for å få en ekspertuttalelse på tingenes tilstand, slik at evnt. fundamentale defekter kan identifiseres/rettes opp i før jeg kjøper bøkene og begynner å pusle med småting som oljeskift, plugger, stifter etc. -Det er alltid greit å ha et sted å starte.
Sikringene skal sjekkes - takk for tipset.
8  Forum / Problemløseren / Sv: Boble -65, selge eller beholde? på: august 29, 2014, 23:10:58 pm
Takk for svar.
Det jeg egentlig trenger er å møte en som kan 65-boble, og gå gjennom de punktene du viser til under (på min boble) - for jeg ønsker egentlig ikke å selge den ut av familien, men dersom jeg ikke er i stand til å ta vare på den så må jeg sørge for at den får et godt hjem.
Kjapt spørsmål: Blinklysindikatoren lyser når jeg bremser - hva skjer?

Syntes noe av det du skriver er litt vanskelig å forstå helt hva du mener , men jeg kan prøve å svare deg så godt jeg kan....
Om du har en del tilknyttning til bilen OG har lit interesse/glede av bilen så ville jeg beholdt den, for om bilen er og holdes orginal så er dette enkle biler å ha med å gjøre Glad

Jeg ville ha brukt bilen om sommern og hatt den lagret i en tørr garasje eller lignende om vinteren. Bruk den gjerne som bruksbil til å fra jobb om sommern+++ (dette er biler som skall brukes!)

Det man MÅ er å ha hvertfall årlig vedlikehold (service)
Dette innebærer olje skift på motor, justering av ventiler og stift, justering av tenning og forgasser, samt gå over andre smørepungter som på forstilling osv... en gang i blant ville jeg ha byttet gear olje og, men dette kan sikkert drøyes til hvert 5 motorolje skift.
Noe annet du må gjøre er å få oversikt om det finnes rust på bilen. finnes det rust, bør dette utbedres....
Vil anbefale å ta skikkelig understells behandling om det ikke er noe farlig rust rundt om.

Veldig mye er ting man enkelt kan lære seg selv , da dette er enkle biler å skru på, men det er sikkert lurt å få en som er kjent med bobler til å gå over bilen skikkelig først, eventuelt en som gjør alt for deg eller sammen med deg så du kan lære.

Lykke til med bilen eller salg Glad (håper du beholder den og syntes det er lit stas med boble Gliser)
9  Forum / Problemløseren / Sv: Boble -65, selge eller beholde? på: august 29, 2014, 23:01:37 pm
Hjertet sier at jeg skal beholde bilen, men jeg vet at jeg er en kløne og litt lat. Jeg trenger en ganske klar liste over "må", "bør" og "kan" med antatte kostnader, egeninnsats og noen som kan både rettlede og hjelpe meg.

Dersom det viser seg at det må puttes mer "blod, svette og tårer" + kroner inn enn det jeg er villig til å satse, da blir det salg.  Har blitt bydd 45' tidligere.
10  Forum / Problemløseren / Boble -65, selge eller beholde? på: august 29, 2014, 21:54:25 pm
Min mor har gitt meg ansvaret for å selge hennes -65 boble, som hun kjøpte på slutten av 70-tallet fra en skredder/salmaker på Biri.
Jeg er ganske tilknyttet til den bilen, da det var den første bilen jeg fikk disponere etter jeg fikk lappen på begynnelsen av 80-årene.
"Den lille blå" har vært i daglig tjeneste frem til i fjor sommer, har gått 88' og har hatt regelmessig tilsyn hos NAF og VW forhandler i Lillehammer.

Jeg har lest sidene på denne tråden; 1- ca 50, samt 215-ca 185, så mitt tema befinner seg sikkert godt besvart et eller annet sted mellom 50-185.
Så til saken, jeg er en totalt grønnskolling med ti tommeltotter, uten noen som helst erfaring med mekanisk eller elektrisk - OK?

..og jeg trenger rådgivning (betalt selvfølgelig - f.eks. donasjon til vedlikehold av kulturarv e.l.) - Hva , bør og kan gjøres med bobla er tema. "Den lille blå" og jeg kjører gjerne en time eller to (fra Skjetten/Lillestrøm) for konsultasjon med en som kan dette med bobler.

Jeg ser frem til mange positive henvendelser.
Sider: [1]
Bygget på MySQL Bygget på PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 godkjent! CSS godkjent!