september 30, 2022, 23:28:13 pm *
Velkommen, Gjest. Vennligst logg inn eller registrer deg.
Har du ikke mottatt e-post for aktivering ?

Logg inn med brukernavn, passord og innloggingstid
Takk for din støtte!
Nyheter: Velkommen til et samlet VWNorge!
 
  Hovedside Hjelp Søk Logg inn Registrer  
  Vis innlegg
Sider: [1] 2 3
1  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 22, 2019, 19:32:48 pm
Lørdag dukket "kommet-hjem-bildet" opp også fra Olaf, han som kom først hjem av Lofotenfarerne, Schessel ved Bremen - bare et par timer fra Kiel:

Som lovet, bildet av Olaf med den nyvaska Bobla. "Klistrelappen" fra turen får være med litt til. Etter ca. 4.500 km kom Olaf vel hjem og gleder seg allerede til nye reiser. Bobla var trofast og tålte turen godt. Ingen driftsstopp eller liknende problemer på sin andre tur til Norge.

[attachment=1]

Til slutt (sannsynligvis...), Alexanders visuelle oppsummering av turen:

[attachment=2]


[/b]
2  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 15, 2019, 22:30:35 pm
Mandag kom det epost fra Christel og Walter fra Monchengladbach

Der var det litt å ta igjen etter tre uker på reise. Ei reise hvor Bobla fikk møte mer regn enn noen gang i løpet av sine 16 år. Virkelig synd at været la en stor demper på mange av opplevelsene som reisefølget ønsket å få med seg. Det var likevel en stor opplevelse å reise med 7 Bobler til Lofoten. Minnene er sterke, og det ble mange svært interessante "bensinsamtaler" med norske VW-venner. Inntrykket var at den lange reisa også interesserte dem. Det er fritt fram for de som ønsker nærmere kontakt med klubben, og til 2020 skal Ultima-klubben ha pinsetreff i Øst-Friesland som ikke er så lange kjøreturen unna Kiel. Det vedlagte bildet viser Ultima-Bobla under reingjøringa. Det mest krevende var å få den hvite dekkveggen hvit igjen. Det gikk knapt nok an å se at den skulle være hvit...  Begge dørplakatene med Norges-ruta får være på Bobla ei stund til. På neste treff skal det i alle fall reklameres med Norge, for det er noe som gjør at folk tar kontakt. Fasit: Selv om det var fuktig og vi kjørte nesten 4.000 km bare i Norge, så var dette en helt spesiell opplevelse.

Og med tid og stunder vil det også komme en turrapport (på tysk selvsagt) med bilder på www.k-ue.de
3  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 14, 2019, 20:31:49 pm
På søndag kom det bilder fra Wörthersee helt sør i Østerrike fra Edi og Helene,

etter at de tidligere i uka ba om litt tålmodighet. Bildene er selvsagt fra Wörthersee, og de konkluderer etter langturen med at Bobler har tiltrekningskraft; de finner hverandre og sørger for sympatiske kontakter. De viser spesielt til styreren av Femund Fjellstue i Elgå. Da ho hørte bokser-brumminga kom ho ut og fotograferte hver enkelt av Boblene i følget, noterte type og årsmodell før hun fortalte om sin egen Boble. Ho fortalte videre det tyskspråklige følget: "Har du dårlig humør eller bekymringer, se da på ei Boble og du er nødt til å smile". Kjørelengda oppgir de til 5.300 km, noe som virker veldig lite i forhold til de andre med til dels mye kortere reisevei. Kunne det være togtransport? Var det! Fra Wien til Hamburg, og tilbake, fikk Bobla hvilke på biltog. Til slutt sier de: "Når enden er god, er alt godt. Vi kommer aldri til å glemme denne reisa full av inntrykk!"[attachment=1]

4  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 14, 2019, 20:12:00 pm
Også 1200-motoren med 34 hk har fått seg en vask.

Olaf har dessuten dag lovet at det vil komme en rapport etter at han får vasket sin blå 2003-modell. Han måtte jobbe allerede på søndag rett etter at han kom hjem, og deretter 10-12 timer hver dag. Tydeligvis slitsomt å være banksjef om sommeren i Tyskland!
5  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 14, 2019, 20:08:08 pm
Fra Alexander i Stuttgart har vi fått flere bilder etter at han endelig har fått reingjort den 35 år gamle Bobla etter langturen. "Nå ser den ikke lenger så surt på sin eier"...
6  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 09, 2019, 20:39:57 pm
Takk for hyggelig respons!

På tirsdag kom "sluttrapport" fra reiseleder Jörg i Tönisvorst, noen få mil nord for Mönchengladbach og vest for Düsseldorf:

Foten er fortsatt ikke bra etter å ha skrenset ned fra Torghatten, og det blir nødvendig med en CT. Bortsett fra det kom Jörg vel hjem på lørdagskvelden. Kilometertelleren på Bobla teller faktisk rundt 10 % for lite (!) Estimert kjørelengde er derfor knapt 5.000 km. Totalt drivstofforbruk ble 337,15 liter - som gir et snittforbruk på 0,68 l/mil. I tillegg ble det etterfylt 0,3 liter olje.

På mandag fikk Bobla spabehandling. På grunn av alt regnet fryktet Jörg at det var kommet fukt inn i Bobla, men det var helt tørt under tepper og matter. Etter grundig støvsuging ble det enda grundigere håndvask med 300 liter forbrukt fra egen hagebrønn. Nå stråler den igjen og får hvile ut i garasjen. Så langt har han ikke oppdaget lakkskader eller andre steinspruter. Det gjenstår å inspisere Bobla under.

7  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 07, 2019, 20:50:43 pm
[attachment=1]

Søndags kveld fra Heike og Guido, tilbake i Mainaschaff ved Aschaffenburg, omtrent like langt sørøst for Frankfurt (ca. 4 mil) som Bad Camberg er nordvest for Frankfurt:

Til tross for det dårlige været var det likevel god stemning i gruppa i løpet av de knapt tre ukene, slik at vi har hatt stor glede av turen. Det var helt klart viktig med Jörgs svært gode planlegging, det gode valget av hotell og andre overnattingssteder, men selvsagt også landet vi har reist gjennom - natur, kultur og mennesker på vår vei som har sørga for en fantastisk tur som vi ikke kommer til å glemme så raskt. For fire dager siden så vi raskt gjennom bildene på kameraet og måtte bare slå fast at vi har hatt så mange fantastiske opplevelser, at vi vil trenge tid på å fordøye dem.

Lørdag kom vi hjem uten noen problemer, med Miles-stand: 73.832,8. Totalt har vi kjørt ca. 3.200 miles, som tilsvarer litt over 5.100 km. På grunn av karosseriforsterkningene på Cabriolet'en hadde vi den tyngste bilen og det høyeste forbruket: 0,86 l/mil i snitt. Da vi pakket ut koffertene, så vi at vi uten problem kunne reist enda to uker i Norge. Som kabriolet-reisende hadde vi uansett med oss forskjellige kuldereduserende gjenstander - selv om det ikke hjalp mot forkjølelsen,  i likhet med 3/4 av gruppa. Denne gang holdt teknikken stand, menneskene derimot ikke.
8  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 07, 2019, 13:13:47 pm
Nå har nok "Lofoten-Boblene" kommet tilbake til sine respektive hjem i Tyskland og kanskje snart også i Østerrike.

Fra Stuttgart har vi mottatt følgende melding fra Alexander og Michael (på bildet):
         Etter 9,5 timers kjøretid har vi kommet vel hjem (på lørdag). Det er utrolig varmt her! For oss var hele reisa nesten nøyaktig 6.000 km. 1200-motoren med ettermontert katalysator har brukt ca. 0,76 liter på mila i snitt. Da Bobla med oss og all bagasje veide 1160 kg (på ei norsk vegvekt), gikk det litt tungt og sakte i motbakkene.

Fra Bielefeld på søndags ettermiddag fra Kathi og JoJo:
         Vi trenger noen dager på å komme oss tilbake til normalen, også for oss selv. På mandag får VW50 en generalrengjøring og skal også til TÜV (EU-kontroll). Kilometerstand på Splitt-Bobla er 35.756 km, og det innebærer totalt 4.515 km på turen. Parallelt hadde vi løpende også et sykkelspeedometer som viste 4.504 km, maksimumshastighet på 106 og gjennomsnittshastighet på 55,89 km/t!
9  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 07, 2019, 13:05:13 pm
Takk for tilbakemelding på reiseskildringa og ikke minst for en spesiell og spennende historie til den observerte Bobla. Hva med en artikkel til Folkevogn Tidende og/eller til Follo-klubbens eget medlemsblad, eller har den allerede vært omtalt nærmere hos Follo-klubben?
10  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 05, 2019, 21:14:37 pm
---og igjen takk til Steinar i Steinkjer som sørget for store Boble-opplevelser allerede på turens 2. dag!

Vi har faktisk fått enda noen bilder fra tyskerne, som vi publiserer mens gruppa snart er midtveis mellom Oslo og Kiel. Alexander observerte på torsdagskvelden denne Bobla på Majorstua. Han mener den stammer fra en spesialserie "Tre Bobler på ekstratur", fra våren 1973.

Det siste bildet er fra i dag tidlig (altså fredag) ved Holmenkollbakken. Ikke en sky på himmelen! Kanskje det er slik de kommer til å huske været i Norge...?
11  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 04, 2019, 17:32:39 pm
Takk for hyggelig tilbakemelding fra Follo!

Tidlig ettermiddag var jeg og Bobla velkomstkomite for Nordlands-farerne på Holmenkollen Park Hotel. De kunne slå fast at Boblene hadde tålt det norske klimaet bedre enn besetningene. 9 av 12 hadde blitt forkjøla i løpet av turen, inklusiv bronkitt og legebesøk for Edi. Jörg forstua dessuten foten på veg ned fra Torghatten. Boblene derimot! Største reparasjon var i dag, på vindusviskerne til Bobla til Helene og Edi. Aleksander bistod!

Til julenummeret av Folkevogn Tidende blir det trolig artikkel om 50-modellen og Kathi og Jojo (Joachim), og på nyåret satser vi på turreportasje signert Guido, etter at det har vært på trykk i "Das Brezelfenster". Men før det skal vi i denne tråden følge kort opp når alle forhåpentligvis har kommet seg vel helt hjem.
12  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 03, 2019, 22:14:23 pm
Dagens bilde er av kilometertelleren til Aleksander, i anledning av at Bobla hans i kveld passerte 275.000 km. De startet dagen med å se seg bedre rundt på Røros. Deretter har de brukt mye tid ved Femunden og ble svært godt mottatt av ho som eier Femund Fjellstue i Elgå. Ho har selv Boble 65-modell! Torsdag formiddag går turen til Oslo og bysightseeing uten biler. På fredag er de tilbake på Kielferga og ferdige med sin lange Norges.tur.
13  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 03, 2019, 08:17:14 am
Flott utsikt fra Bergstadens Hotel, og en stilig "reklameplakat".
14  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 02, 2019, 21:07:17 pm
Røde Røros-Bobler
15  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 02, 2019, 21:05:26 pm
Fredriks 63-modell fremst
16  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 02, 2019, 21:03:06 pm
På vei til Røros ble de imponert over Eafossen, som er den høyeste fossen i Gaula. Også den historiske bebyggelsen i Røros har falt godt i smak, endatil i oppholdsvær og litt blå himmel. Generelt for tirsdagen var 'været helt OK, bare noen dråper.

Fredrik Grøttan på Røros fikk med seg noen Folkevogn-venner og stilte med røde Bobler anno 63 og 65 for å matche Alexanders røde 84.
17  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 02, 2019, 10:39:55 am
Turistene ble overrasket over antall og omfang av gårdsbruk i Trøndelag, nesten så man skulle tro at Norge er et landbruksland. De likte seg godt på hotellet i Brekstad, helt nede ved sjøen. Det andre bildet er tatt fra hotellet. Tirsdag går ferden over Trondheimsfjorden omtrent hvor den munner ut, og deretter til Røros. De har blitt tipset om at det er Cars & Coffee på Rabalder (bowling-sted) i Røros kl. 18 på tirsdag, kanskje også med noen lokale og noen langveisfarende Folkevogner?
18  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juli 02, 2019, 10:32:52 am
Mandagen var det knapt regn for Boble-turistene på tur i "Ytre Trøndelag". Sikkert bra for forkjølelsen som mange har pådratt seg i den norske "sommeren". I Rørvik besøkte de kystmuseet NORVEG før de satte kursen sørover, bl.a. med stopp i Namsos og på utsiktspunktet Klompen over byen. Flere Bobler ble observert underveis, bl.a. nok en "Pelle Politibil". Det første bildet er fra ferja mellom Hofles og Lund.
19  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juni 30, 2019, 22:32:57 pm
Brønnøysund, midt i Norge.

Mandag skal de via Namsos og Namdalseid til Brekstad og Ørlandet Kysthotell.[attachment=1]
20  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juni 30, 2019, 22:29:05 pm
Torghatten, fortsatt i bra vær.[attachment=2]
21  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juni 30, 2019, 22:26:16 pm
Fra ferja Tjøtta til Forvik.
22  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juni 30, 2019, 22:23:23 pm
Det var kanskje værmeldingene som gjorde at to Bobler tjuvstartet og allerede 08:15 tok ferja fra Tjøtta. Formiddagen var kjempefin, mens det dro seg til med mye regn mot kvelden før de kom til Rørvik.
23  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juni 30, 2019, 00:56:53 am
Lørdagens bilde viser endelig en bra andel blå himmel. Motivet er den drøyt kilometerlange Helgelandsbrua ved Sandnessjøen, som ble åpnet i 1991 og har vært kåret til Norges vakreste bro. Turen i morgen går bl.a. via Brønnøysund med neste overnatting i Rørvik.
24  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juni 28, 2019, 22:40:11 pm
I Bodø fant de også Pelle Politibil og kunne fastslå at den er 70-modell, opprinnelig var savannabeige - og at den nå har elektrisk motor.
25  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juni 28, 2019, 22:36:20 pm
På fredag ble det mye regn og mye Bodø før de fortsatte sørover til Ørnes. Første bilde er fra Rønvikfjellet i Bodø med utsikt mot Landegode. Bilde nr. 2 er fra Luftfartsmuseet, hvor det ble tid til et skikkelig besøk.

26  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juni 28, 2019, 15:04:33 pm
Siste Bobla ut i kort-presentasjon er det vi tippet er en 98-modell (men som er en 96-modell...), med eiere fra Klagenfurt, Kärnten i Østerrike. Helene og Edi Winkler, som er eneste deltakere som ikke også var med på klubbens første Norges-tur. Klagenfurt ligger ved Wörthersee helt sør i Østerrike, nær Slovenia. Wörthersee er i mer moderne VW-kretser kjent som åsted for det årlige svært omfattende GTI-treffet. Helene og Edi vinner klart "longest-distance"-prisen. Fra Klagenfurt til Kiel er det over 1200 km. Bildene er fra ankomsten i Oslo.
27  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juni 27, 2019, 22:18:18 pm
Ankomst Bodø 14:30 med sightseeing i byen. Overnatting ved Saltstraumen. På ei informasjonstavle ved Saltstraumen ble det observert et bilde av 59-modell Boble, med kjennetegn fra Stuttgart.

Jörg forteller også at de i Bodø kom i kontakt med Bjarne Samuelsen fra Salten Motorhistoriske Forening. Fem stykker fra dem kom på kveldsbesøk til hotellet ved Saltstraumen - med Porsche 911, Porsche  944, Golf I, Ford Capri, og Jawa motorsykkel. Hyggelig besøk!
28  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juni 27, 2019, 22:13:25 pm
Tilbake til Lofoten, med lettere vær da Boblene torsdag [attachment=1]forlot øygruppa med ferge fra Moskenes kl. 10:45.
29  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juni 27, 2019, 13:15:16 pm
Oppstilling foran verdens største bilfabrikk på ei flate, hvor britene fikk ryddet opp etter krigen og satt i gang en provisorisk Boble-produksjon allerede i 1945.

Det andre bildet tatt fra utflukt til det som var den viktigste grensepasseringen mellom Øst- og Vest-Tyskland. Ikke så mange mil fra Wolfsburg, og nå et tankevekkende museum.
30  Forum / Hva skjer? / Sv: Tyske Bobler til Lofoten på: juni 27, 2019, 13:08:54 pm
Mer enn 400 av UE-Boblene kom til Europa, de aller fleste til Tyskland. Dessverre var det krevende å få disse tillatt registrert. Walter samlet derfor mange kjøpere av UE-Bobler i en egen klubb for å opptrå samlet overfor myndighetene. Heldigvis seiret fornuften, og også de nyeste Boblene (med katalysator) fikk lov til å kjøre i EU. Ultima-klubben fikk da en annen misjon og har nå i årevis arrangert pinsetreff rundt om i Tyskland, og stort sett en større tur hvert år i tillegg. De fleste turene har gått til ulike deler av Alpene, men i 2016 kom de til Norge og utforsket Vestlandet fra Kristiansund til Stavanger med Oslo som utgangspunkt. I 2017 stod Sverige for tur, og nå altså Lofoten. Klubben har siden 2013 flere ganger vært omtalt i Folkevogn Tidende, og det er vel ikke usannsynlig med en turreportasje fra Lofoten heller. Som det framgår av postene her, er det ikke noe krav om at Bobla skal være av Ultima-typen. En stor del av medlemsmassen har riktignok Mexico-Bobler, og en viktig hensikt med klubben er å formidle tilgang til deler og kompetanse til å skru på Bobler som ikke nødvendigvis er akkurat slik de var på 70-tallet. Typisk vil det på de årlige treffene være en godt synlig andel av Ultima-Bobler, og det er en spesiell opplevelse med først en rekke så godt som identiske beige Bobler og så tilsvarende lyseblå Bobler, både oppstilt ved hotell-basen og på tur, og så alle andre Bobler etterpå. Bildene her fra treffet i Wolfsburg i 2015. De to første fra hotellbasen (i nabobyen Königslutter).

Nettsidene til klubben er på k-ue.de, og der kan man også finne både treff- og turreportasjer. Alt på tysk.
Sider: [1] 2 3
Bygget på MySQL Bygget på PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 godkjent! CSS godkjent!