august 19, 2019, 07:31:20 am *
Velkommen, Gjest. Vennligst logg inn eller registrer deg.
Har du ikke mottatt e-post for aktivering ?

Logg inn med brukernavn, passord og innloggingstid
Takk for din støtte!
Nyheter: Velkommen til et samlet VWNorge!
 
  Hovedside Hjelp Søk Logg inn Registrer  
  Vis innlegg
Sider: 1 ... 30 31 [32]
931  Forum / Problemløseren / Sv: Startreléet dødt. Fikset det - men når skjer det neste gang? på: januar 03, 2008, 00:13:33 am
Jeg har kun skrudd av enden på innslaget, og vær obs på at du må lodde løs 2 kontaktpunkter.

Hei!
Da takker jeg for tipset med å lodde av ledningene - det hjalp!

Hadde tenkt å vente med dette ettersynet, men det skjedde igjen at alt stilnet bak der, så da var det på med varmedressen og finne frem verktøyet. Feilen var klar i dette tilfellet: Innslaget hang seg opp - altså mekanisk feil. Nok strøm fra tenningslås, og nok strøm fra batteriet.

Loddet av de to punktene, renset opp inni innslaget og tildelte mekanismen en dose med WD-40.

Har funket bra siden!
932  Forum / Snikk-snakk / Sv: Stort bilde av T1 cab - helst raud! på: januar 03, 2008, 00:00:59 am
Heisann!
Tror det er med meg som med resten av bobleeierne, tror jeg - har faktisk ikke ett eneste av bilen min helt nøyaktig fra siden. Det er liksom ikke den optimale vinkelen...

Det er ikke så mange cab'er i Norge, i hvertfall ikke mange pre-68, men du kan jo gjøre noe detektivarbeid på www.typ15.com. Sikkert noen der som kan hjelpe.
933  Forum / Problemløseren / Sv: Startreléet dødt. Fikset det - men når skjer det neste gang? på: desember 20, 2007, 12:07:55 pm
Jeg har hatt samme problemet selv og har byttet starteren flere ganger, men holder ikke så lenge.
Til slutt tok jeg opp innslaget på en starter, og fant kontaktflater inni der som ikke var pene...
Etter å ha pusset alt rent og pent og satt det sammen har jeg ikke hatt noen problemer.
Jeg har da kommet frem til at kontaktflatene inni innslaget er meget viktige, etter 30-50 år kan de lett bli stygge og skape dårlig kontakt Glad

Okei - det høres ut som en fornuftig plan! Skal plukke ned og rense inni der (men avventer litt bedre temperatur - kaldt nok å kjøre boble for tiden, og ikke akkurat lystbetont å ligge under der og skru).

Takk for innspill!
934  Forum / Problemløseren / Startreléet dødt. Fikset det - men når skjer det neste gang? på: desember 20, 2007, 00:19:47 am
Hei, folkens! Trenger å oppklare noe her (gjelder en 75 mod Jeans-boble med 1600-motor):

Skulle starte opp i morges for å kjøre på jobb, vred om nøkkelen, men ingenting skjedde. Absolutt helt tyst bak i der! Friskt med strøm på batteriet, bare helt stille...

Var under der i ettermiddag og målte meg til 11,8 volt på ledningen da tenningen ble vridd om, så her var det tydeligvis selve startreléet som hadde gitt seg. Og det gamle trikset funket: Ga reléet et par kraftige kakk med en jernstang, og så ble det liv igjen. Har prøvd igjen masse starting siden, og alt funker som det skal nå.

Lurer selvfølgelig hva som var grunnen til at dingsen hang seg opp. Har hatt bilen i ett år, og dette er første gang det skjer. Kan en grunn være at det er svinkaldt her på Østlandet om dagen? (-13 grader i morges da dette skjedde), og et eller annet har frosset inni der.

Så kommer spørsmålet:

Når skjer dette neste gang? Har noen opplevd at et startrelé som henger seg opp snart gjør det igjen? Er dette begynnelsen på noe?

Takknemlig for svar!

-jf
935  Forum / Problemløseren / Sv: Jordingsfeil 03 på: desember 19, 2007, 23:25:37 pm
Hallo, Lid!

Da har jeg sendt deg et koblingsskjema for 1303 m/tekst på mail til deg. Håper det hjelper!

-jf
936  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: "Nadolek" på: desember 14, 2007, 01:40:56 am
... og det er bra at motivasjonen er på vei opp! Tenk om du ikke hadde noe prosjekt i det hele tatt? Tenk om du i stedet måtte flislegge badet i kjelleren og sette opp nye garderobeskap?

Artig å følge tråden din, forresten, og regner med kaffeservering i møblerte omgivelser på Steinshøgda til våren!

For oss som ikke er bussjåfører, er det artig å få innblikk i teknologien, så det med bilder er fint.

jf

937  Forum / Problemløseren / Sv: montere blanklister i vindusgummi? på: desember 12, 2007, 21:31:56 pm
Hei!
Skulle bare si at det finnes triks hvis du ikke har de to svære kompisene i nærheten når ruten skal inn.

Hvis du rigger deg til med jekkestropper går dette lett! Fordelen er også at du får plassert ruten helt riktig og slipper å bruke muskelkraft. Ruten ligger stabilt under operasjonen, og dermed slipper du problemet med at den spretter ut på andre siden når du jobber med ledningen på innsiden.

Brukte teknikken for å få på bakruten på cab, som er et skikkelig pes med håndkraft. Gjentok dette med frontruten, og det gikk smertefritt.

938  Forum / Problemløseren / Sv: Jordingsfeil 03 på: desember 09, 2007, 17:29:36 pm
Sikringsboksen kan være feilen, men det skulle vel neppe skje av seg selv uten videre, hvis man ikke har vært inni der og jobbet? Det er jo egentlig bare to kobberdingser som ledningene kobles til og en sikring i mellom. Men det er veldig trangt, og ledninger kan jo komme borti hverandre der. Ellers er nødblink #8, og blinklysene på #12 i boksen, i følge det jeg har av dokumentasjon. De er alene om disse punktene, med mindre det er koblet på annet der i etterhånd.

Gitt at sikringen bare går når høyre krets aktiviseres, skulle det bety at det ikke er noe feil i sikringsboksen (for da ville vel sikringen røket uansett vei man blinker?). Og siden det ikke er blinkerhendelen, skulle det bety at feilen ligger et sted ute i ledningsnettet.

Tror jeg ville ha søkt på disse stedene:
  • Foran i jordingsskruene inne i bagasjerommet på begge sider
  • Inni selve blinklysene foran
  • Sideblinklysene, jordingsskruene inne i pæreholderne
  • Jordingsskruene på hver side inne i motorrommet
  • Inni selve blinklysene bak

Skulle dette ikke føre fram, er det vel bare å begynne å måle ledning for ledning.939  Forum / Type 1 1958-1967 / Sv: CAB spørsmål... på: desember 08, 2007, 22:25:27 pm
Dette bildet er stjålet fra thesamba, på fargekode-siden, men regner du har sett det før?Ellers er det mange bilder på www.typ15.com. Se "virtual meeting" på den siden - skulle være mulig å spore opp en eier der som kan bidra med detaljer.

VW- og Karmann-fabrikkene kjørte forskjellige farger og fargekombinasjoner - i hvertfall i de siste modell-årene. Det gjør at man ikke alltid kan følge fargekartene for T1 slavisk.

Forresten meget tøff cab du har fått tak i! Blir det prosjekttråd på den med litt mer bilder?

-jf
940  Forum / Problemløseren / Sv: Jordingsfeil 03 på: desember 08, 2007, 21:50:31 pm
Hei, Lid

Har hatt det samme som deg - to ganger, både på 1303en og 1200en. Begge ganger var det sideblinklysene som var synderen, med det kan jo ha vært tilfeldig at jordingsfeilen lå der begge ganger.

Har også brent to blinklysreléer på 1303en. Har etterhvert skjønt at det ikke lønner seg å være uvøren når man tukler med sideblinkerne. Blir det kortslutning der, da ryker reléet, ikke bare sikringen. Har ikke helt forstått hvordan det kan skje, men det er en generell greie jeg har om det elektriske på boble.

Det er vel teoretisk sett bare å sjekke alt av jording og koblinger systematisk, så finner man vel feilen. En ide er å prøve nødblinken. Hvis den virker OK på alle seks lys + pæren i speedometer-klokken, skulle logikken tilsi at feilen ligger i bryteren din et sted.

Have fun!

-jf
941  Forum / Snikk-snakk / Sv: Tilbakemeldinger på forumet? på: desember 06, 2007, 16:44:03 pm
Hei! Takk for omfattende og grundig svar!

Da beklager jeg blingsingen min på dette med uleste innlegg og cookies - fint at det er lagt opp sånn. "Dagens innlegg"-debatten skulle være dekket behørig her og andre steder, så det skulle være greit.

Hovedpoenget mitt er likevel det som står øverst og nederst i innlegget: Tusen takk for at du/dere stiller opp for miljøet og fellesskapet! Dette er garantert mye jobbing. Håper at sånne innlegg som her blir lest som konstruktive bidrag, og ikke forstyrrer motivasjonen til dere som jobber frem løsningen.

Er veldig fornøyd med at møteplassen vår er intakt og tilsynelatende i de beste hender!

-jf
942  Forum / Snikk-snakk / Sv: Tilbakemeldinger på forumet? på: desember 06, 2007, 02:43:43 am
Trond, tusen takk for at du tar jobben med å drive forume etter at tuju pakkes ned! Ser ut til at hele miljøet er intakt - betryggende!

Siden du ber om feedback i denne tråden: Her er mine førsteinntrykk:

  • Det veldig mange underforum (23 stk), og det gjør siden uoversiktlig i forhold til tuju. Mange av forumene glir inn i hverandre, f eks "problemløseren" og "teknisk". Det er mange spesialsider som vi aldri trengte på tuju, og som vi neppe trenger nå, siden vi har ny og god søkemotor også. Ikke lett å vandre over siden med så mange delforumer. Kommer strukturen til å bli justert?
  • Savner "dagens innlegg" veldig! Har lest innleggene over om dette, men det er bare ikke det samme med uleste innlegg. En av grunnene er at hvis du har flere PCer i bruk så er det ikke hva du har lest, men hva som er lest på PCen som er registrert som ulest. Bytter du til en annen PC, blir det nye hauger med nye uleste innlegg. "Dagens innlegg" var noe av det som gjorde tuju til et veldig enkelt og oversiktlig forum!
  • Grafikken er OK på PC, men ikke så bra på mobil eller PDA. Er det mulig å justere Theme litt? Det som trengs er svarte fonter i overskrifter og en annen bakgrunnsfarge i fanene (blir til blå skrift på blå bunn i Windows Mobile browser)
  • Forhåndsvisning funker ikke helt. What you see is not what you get, f eks fonter, bullets, etc vises som kode i forhåndsvisningen. Skal det være sånn kanskje, eller skal jeg stille på noe selv?

Bare i all vennskapelighet dette - synes det er et bra forum!

Sørg også for at dere får dekket utgiftene deres, og gjerne litt til. Det er sikkert ikke penger som er driveren til dere som står bak, men timesvis med daglig dugnad er vel ikke holdbart i årevis. Betaler gjerne noen slanter i året for dette her - det er det absolutt verdt!

JF
943  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: "Nadolek" på: desember 05, 2007, 22:25:42 pm

Har du husket å skrive opp på ønskelisten "Kamera som jeg kan ta bilder til tråden min med"?  Øyerulling


JF
944  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: Linda's 1303S på: desember 05, 2007, 22:08:53 pm
Trodde min nyresturerte 1303 Cab var strøken - til jeg ser dette her! Helt utrolig fantastisk flott opplegg.

Hvordan skal bilen bli? Original, eller skal du gjøre noe med den? Planlagt farge, osv?
945  Bruktbørsen / Deler ønskes kjøpt / Skistativ til boble ønskes kjøpt på: november 20, 2007, 22:58:03 pm
... den typen som festes bakpå støtfangeren/oppe i luftegrillen.
Sider: 1 ... 30 31 [32]
Bygget på MySQL Bygget på PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 godkjent! CSS godkjent!