juli 05, 2022, 13:23:19 pm *
Velkommen, Gjest. Vennligst logg inn eller registrer deg.
Har du ikke mottatt e-post for aktivering ?

Logg inn med brukernavn, passord og innloggingstid
Takk for din støtte!
Nyheter: Velkommen til et samlet VWNorge!
 
   Hovedside   Hjelp Søk Logg inn Registrer  
Sider: [1] 2 3
  Skriv ut  
Skrevet av Emne: 23w Samba 1960 - Alexander Dale Oen sin buss skal på vegen  (Lest 25711 ganger)
RZR Sune
Medlem
***
Innlegg: 218
Bosted: Bergen


www.regenstadt.com


Vis profil
« på: mai 15, 2014, 14:01:59 pm »

Vi har et prosjekt på gang i Bergen så jeg tror kanskje vil være av interesse for hele det luftkjølte miljøet i landet.

Jeg klipper inn litt tekst fra tråden jeg startet på VWACB sine sider: 

Det er ikke hver dag vi diskuterer «Samba 23 Windows» her i Bergen. En slik bil er for mange den ultimate luftkjølte drømmen. Et ikon på tusener av t-skjorter og plakater med de gjenkjennelige takvinduene og Deluxe-trimmen på sidene. En kombinasjon av enkelhet, funksjonalitet og ikke minst en blendende skjønnhet.

I Øygarden bodde det som kjent en ivrig Volkswagen-entusiast, Alexander Dale Oen, som tidlig kapret seg en 23 vinduer Samba fra statene etter å ha satset sparepengene på en drøm annonsert på The Samba. Bussen med de mange vinduene kom til Norge i en kontainer i 2007.  En 1960 Samba i rufsen forfatning, men uansett en Samba. Bilen hadde fått litt ekstra medfart i turen fra USA grunnet dårlig stropping, og det var en litt skuffet eier som så at den hadde fått seg «nye» bulker på turen over.

Uansett, noe kompensasjon fra fraktselskapet ble det ikke så det var bare å tenke fremover og begynne å samle inn deler til restaureringen. Disse innkjøpene gikk litt i rykk og napp ettersom pengene var tilgjengelige for hobbyen, men etter noen år var mye på plass. I mellomtiden ble bussen satt i en vendbar rulle og sandblåst.

Senere ble bussen sveist opp med en rekke grønne sveisedeler fra Gerson av Ingolf Oen (far til Alex) sammen med Alex. Det som stod igjen på bussen var å sveise dobbeltbunnen som Sambaen har for å styrke karosseriet pga. det store soltaket. Når sveisejobben var ferdig skulle en sponsor av Alex ta over stafettpinnen med å rette karosseriet. Alex handlet en ny front fra «Murmesteren» her i klubben og nye sider fra AutoCraft i England for å et best mulig sluttresultat. Disse hele karosserisidene fra AutoCraft er et stykke kunst i seg selv og kom pakket i store trekasser. Rette sider ikke lett å sparkle seg frem til så disse nye håndlagde sidene kommer til å heve sluttresultatet betraktelig. En ny bulkhead kom på plass etter mye leting.

Det visuelle sluttresultatet ble ivrig diskutert underveis, men bilen skulle lakkes i Sealing Wax Red & Chestnut Brown. Interiøret skulle være lyst grått og felgene skulle være American Eagle «Fuchs» (5x205) eller originale stålfelger. Han ville kunne kombinere mellom FUCHS og stålfelger så det måtte bli 205x5 om en ikke skulle benytte adaptere.

Et komplett sett med CSP skivebremser i 5x205 ble kjøpt. Bilen skulle ha skikkelige bremser i hvert fall, selv om sikkerheten i seg selv ikke er mye å skryte av på disse bussene. Listen er lang på hva som ble handlet inn og ikke minst hva som ble satt på «to do»-listen og ønskelisten.

Vi lovet Alex å hjelpe han med Sambaen så snart den siste delen av sveisingen var ferdig og lakkeringsfirmaet hadde lakket bilen. Da skulle vi få den på veien selv om Alex hadde tett oppunder 250 reisedager i året og OL i London kom nærmere og nærmere.

Den 30. april 2012 endret alt seg med Alex sin alt for tidlige bortgang.

I ettertid har forståelig nok fokuset på Sambaen endret seg, og familien har vært veldig opptatt av å få i gang stiftelsen The Dale Oen Experience som skal hjelpe barn og unge til å oppleve mestring i spenstige omgivelser, å gi dem opplevelser og skape engasjement.

Mange fra boblemiljøet i Bergen deltok i fjor på en rekke dugnader til inntekt for denne stiftelsen. Vi ville bidra for Alex og hjelpe broren i gang. 50.000 kr ble samlet inn og beløpet dekket interiøret i det nye Dale Oen Senteret de åpnet i fjor høst. Utallige timer ble også lagt ned på dette senteret i forkant av åpningen, av frivillige. Familien har vært utrolig takknemlig for denne hjelpen og setter pris på engasjementet fra miljøet rundt Alex sin hobby. Den grønne oval-boblen til Alex ble som kjent solgt til Thomas Sverdrup her i klubben (VWACB), og er heldigvis å se i boblemiljøet i Bergen, men Sambaen ble stående på lager.

Vi har vært fast bestemt på å stå ved løftet vårt om å hjelpe Alex med å få bilen på veien. Et løfte er et løfte.

Etter nå å ha drøftet dette med Dale Oen familien har vi fått et stort JA fra dem på å få bilen ut av lageret og tilbake på veien igjen. Alex skaffet til veie det meste av deler, men listen er fortsatt lang på hva vi trenger for å få bilen ferdig. Det kan nevnes: motor, interiør, ledningsnett, felger, dekk, lister, gummipakninger, rulletak etc. etc.

Når bilen er ferdig skal den knyttes opp mot arbeidet til The Dale Oen Experience og ikke minst profilere dem på ulike arrangementer rundt om i Norge. Dette betyr i praksis at Vårmønstringen, Bug Out, GTR, SCC, Bore etc. skal få besøk av en strøken Samba fra miljøet rundt VWACB.

Så hvordan skal vi få dette til? Vi ønsker å starte med å mobilisere frivillige til dugnadsjobber i juni i forbindelsen med flyttingen av Høyskolen i Bergen. Disse flyttejobbene er en enkel og sosial måte å få inn penger til prosjektet og er vi mange blir det en god slump penger hver gang. Vi søker selvfølgelig også etter sponsorer som kan bidra på ulike måter, men store deler av jobben må vi belage oss på å gjøre selv.

Er dette noe som kan engasjere et boblemiljø? Å få Sambaen på veien igjen og la stiftelsen få et ikon og en drøm som Alex ikke fikk realisert? Jeg håper virkelig at engasjementet er der til å ta fatt på denne store utfordringen. Og om vi er tøffe nok så leveres bilen til familien på det som hadde vært Alex sin 30 års dag, 21. mai 2015.

Et løfte er et løfte.

I Bergen skal en stor gjeng jobbe dugnad i hele juni i forbindelse av flyttingen av Høyskolen i Bergen. Dette sammen med andre dugnader skal gi inntekter til å kunne kjøpe de delene vi trenger for å gjøre ferdig sambaen.

Vi setter pris på om dere følger prosjektet, men i første omgang må vi jobbe en del dugnad for å finansiere restaureingen.

Mvh
Sune
På vegne av mange i regnbyen Bergen.


Reportasje i Bergensavisen for noen år siden...


Vi måtte bytte OL sølvmedaljen med en skikkelig medalje:)


Mobilbilder like etter bilen var på plass i Øygarden i 2007


Ikke så langt unna arbeidstegningene....Glad

 

Loggført
RZR Sune
Medlem
***
Innlegg: 218
Bosted: Bergen


www.regenstadt.com


Vis profil
« Svar #1 på: mai 15, 2014, 14:03:49 pm »

Alex med Ovalen sin


Happy Camper:)

Loggført
RZR Sune
Medlem
***
Innlegg: 218
Bosted: Bergen


www.regenstadt.com


Vis profil
« Svar #2 på: mai 15, 2014, 14:12:22 pm »

Link til tråden på VWACB:http://www.forum.vwacb.com/index.php?topic=6992.msg340753#msg340753
Loggført
EsJo
Medlem
***
Innlegg: 225
Bosted: Bergen


Vis profil

« Svar #3 på: mai 15, 2014, 14:27:08 pm »

Dette her gleder vi oss stort til å være med på!  Gliser
Håper så mange som mulig stiller opp og hjelper der man kan! Glad
Loggført
LOBO
Supermedlem
*****
Innlegg: 6046
Bosted: AkershusVis profil
« Svar #4 på: mai 15, 2014, 17:00:30 pm »

Utrolig tøft! Skal følge nøye med her Glad
Loggført

D e ikkje rust der d e hull... bare rundt kanten d!
pWolf
Supermedlem
*****
Innlegg: 1680
Bosted: HamarVis profil
« Svar #5 på: mai 15, 2014, 18:01:58 pm »

Herlig! Her skal jeg følge med!
Hva med å etterhvert legge ut en liste over manglende deler her på vwnorge? Helt sikkert mange her som kan bidra med å skaffe , kanskje de til å med har delene liggende  Glad

Bra jobba !
Loggført

pWolf - Part of the AirWolf crew

http://www.facebook.com/pages/AirWolfs/1531150647542661965 t1
Odd-Arne
Seniormedlem
****
Innlegg: 486
Bosted: FolloVis profil
« Svar #6 på: mai 17, 2014, 07:06:38 am »

Dette blir fantastisk og følge med på, utrolig bra ting og gjøre. Om jeg kan komme med et forslag, det er sikkert mange som har lyst til å hjelpe til med å få denne på veien, men som bor litt for langt unna til at det lar seg gjøre. Finnes det en paypal konto, eller lignende, som man kanskje kunne satt inn litt støtte på?

Stå på.
Loggført

Follo VW klubb

T2 Westfalia 72mod - Nadolek    ---    1303 75mod - Onkel Oskar

http://www.odd-arne.com
jayster
Supermedlem
*****
Innlegg: 1064
Bosted: The land of no return!


"IN RUST WE TRUST!!!"


Vis profil
« Svar #7 på: mai 17, 2014, 07:44:31 am »

Dette blir fantastisk og følge med på, utrolig bra ting og gjøre. Om jeg kan komme med et forslag, det er sikkert mange som har lyst til å hjelpe til med å få denne på veien, men som bor litt for langt unna til at det lar seg gjøre. Finnes det en paypal konto, eller lignende, som man kanskje kunne satt inn litt støtte på?

Stå på.
utrolig bra tanke! Glad
Loggført

1973 1300s En eiers bil. aka "Buzz"
tom ivar t2
Seniormedlem
****
Innlegg: 316
Bosted: sola


Det går beire i mårræ


Vis profil
« Svar #8 på: mai 17, 2014, 08:51:24 am »

Kongetanke
Hjelper mer enn gjerne med deler når dere får oversikt.
 Ærbødigst Hilsen Tom Ivar
Loggført

T1 1949
T1 1952
Type 1 1500 1967.
Type 2 Ambulanse 1961.
Type 2 15 Vindu deluxe 1962.
porsche 911 carrera 1988.
Barndoor panel 1953
T3 syncro pick up
1303S73
Supermedlem
*****
Innlegg: 735
Bosted: Haugesund NRVWK


1303LS Org. Cab. & Gullhuset


Vis profil
« Svar #9 på: mai 17, 2014, 12:11:48 pm »

Har dere et konto nr?

Hilsen Geir.
Loggført

1973 1303LS Org. Cab
1966 VW panel Gullhuset
1985 VW transporter syncro
Löf
Seniormedlem
****
Innlegg: 372
Bosted: Sverige


55Panel, 62DC, 63SC, 70411


Vis profil
« Svar #10 på: juni 03, 2014, 19:03:57 pm »

Tipsade en Bergensk offshorekollega om VWACB-sidan och han skulle föra ordet vidare om dugnad till Vestkantsvømmerne. Glad
Loggført
krølle
Supermedlem
*****
Innlegg: 1302
Bosted: BærumVis profil
« Svar #11 på: juni 03, 2014, 19:24:57 pm »

Meget bra folkens Glad Dette skal følges med på Blunker
Loggført

Krølle The Rikskjendis Blunker


Stian Røste
Mob. 91765067
Hans
Supermedlem
*****
Innlegg: 1407
Bosted: BergenVis profil
« Svar #12 på: juni 03, 2014, 20:19:09 pm »

Da er det offisielt at den nye svømmearenaen i Bergen blir hetende ADO Arena, eller Alexander Dale Oen Arena for short Blunker 

http://www.ba.no/sport/article7396469.ece

Loggført

o 1958/64 T1 Ragtop
o 1957 T1
o 1989 T3
Skaug
Supermedlem
*****
Innlegg: 911
Bosted: Bærum, AkershusVis profil WWW
« Svar #13 på: juni 05, 2014, 11:31:24 am »

Samba = the wholy grail- in my book. Lykke til  Kult
Loggført

RZR-Andy
Supermedlem
*****
Innlegg: 2038
Bosted: Bergen


www.regenstadt.com


Vis profil WWW
« Svar #14 på: juni 05, 2014, 12:22:58 pm »

Takk til alle for oppmuntrende ord, gode forslag og tilbud om hjelp! Dette blir et stort prosjekt som vil være avhengig av masse god energi og ståpåhumør. Vi er helt i startfasen på dugnadsdelen av dette prosjektet og trenger både finansiering, sponsing, kunnskap og innsats fra mange hold. Som Sune allerede har nevnt er mye gjort fra før av Alex og faren.
Første trinn nå blir å få bilen fraktet fra lagring til "Krankenhaus" der bilen skal ha base frem til overlevering, vi skal ha prosjektavspark med kompetansepersoner nå i juni. Takk til gjengen på Hop!
Full gjennomgang av bilen og progresjonsplan skal da opprettes (rapport kommer). Er det noen i Bergenstraktene som leser dette så er det kjempeflott om vi får hjelp med første dugnadsjobb som er på førstkommende mandag - det er fortsatt noen ledige plasser så meld deg her https://www.facebook.com/events/1435240670060786/?ref_dashboard_filter=upcoming eller ta kontakt på https://www.facebook.com/groups/743436782366116/  (eller her inne om en ikke er på fb).
Loggført
Sveins Autohaus
Juniormedlem
**
Innlegg: 58
Bosted: Bergen

Canpro AS


Vis profil

« Svar #15 på: juni 05, 2014, 15:41:30 pm »

Ikke så lett å få med seg aktivitetene heller hvis man ikke er på fb....  Blunker
Loggført

'64 Dobbelkabiner
'73 1303S
Hans
Supermedlem
*****
Innlegg: 1407
Bosted: BergenVis profil
« Svar #16 på: juni 05, 2014, 16:23:49 pm »

de 3 neste mandagene er dugnadsdager for å drive inn kroner til prosjektet Blunker
Loggført

o 1958/64 T1 Ragtop
o 1957 T1
o 1989 T3
Lowlife
Supermedlem
*****
Innlegg: 3524
Bosted: Det lille møkkastedet Siggerud.Vis profil
« Svar #17 på: juni 06, 2014, 07:52:56 am »

Så fort dere har en konto tilgjengelig, så legg ut info. LP vil være med å bidra til prosjektet.
Loggført

LP kontaktperson:tlf. 90746649.
Æren deler jeg gjerne, men skylden er min alene.
Ingenting er umulig, det "umulige" tar bare lengre tid.
Freedom comes with a cool set of wheels.
Member of LP,NO,MDR and SIM.
jayster
Supermedlem
*****
Innlegg: 1064
Bosted: The land of no return!


"IN RUST WE TRUST!!!"


Vis profil
« Svar #18 på: juni 06, 2014, 10:15:30 am »

Så fort dere har en konto tilgjengelig, så legg ut info. LP vil være med å bidra til prosjektet.
kjempebra! Glad
Loggført

1973 1300s En eiers bil. aka "Buzz"
RZR Sune
Medlem
***
Innlegg: 218
Bosted: Bergen


www.regenstadt.com


Vis profil
« Svar #19 på: juni 06, 2014, 22:10:22 pm »

Ikke så lett å få med seg aktivitetene heller hvis man ikke er på fb....  Blunker

Nå har jeg oppdatert deg på alle andre medier en FB Svein Osteaktig til og med sms. God knall å ha deg med på laget på dette prosjektet!

Sune:)
Loggført
RZR Sune
Medlem
***
Innlegg: 218
Bosted: Bergen


www.regenstadt.com


Vis profil
« Svar #20 på: juni 06, 2014, 22:11:58 pm »

Tipsade en Bergensk offshorekollega om VWACB-sidan och han skulle föra ordet vidare om dugnad till Vestkantsvømmerne. Glad

Takk for hjelpen!!
Loggført
RZR Sune
Medlem
***
Innlegg: 218
Bosted: Bergen


www.regenstadt.com


Vis profil
« Svar #21 på: juni 06, 2014, 22:14:00 pm »

Takk til alle for oppmuntrende ord, gode forslag og tilbud om hjelp! Dette blir et stort prosjekt som vil være avhengig av masse god energi og ståpåhumør. Vi er helt i startfasen på dugnadsdelen av dette prosjektet og trenger både finansiering, sponsing, kunnskap og innsats fra mange hold. Som Sune allerede har nevnt er mye gjort fra før av Alex og faren.
Første trinn nå blir å få bilen fraktet fra lagring til "Krankenhaus" der bilen skal ha base frem til overlevering, vi skal ha prosjektavspark med kompetansepersoner nå i juni. Takk til gjengen på Hop!
Full gjennomgang av bilen og progresjonsplan skal da opprettes (rapport kommer). Er det noen i Bergenstraktene som leser dette så er det kjempeflott om vi får hjelp med første dugnadsjobb som er på førstkommende mandag - det er fortsatt noen ledige plasser så meld deg her https://www.facebook.com/events/1435240670060786/?ref_dashboard_filter=upcoming eller ta kontakt på https://www.facebook.com/groups/743436782366116/  (eller her inne om en ikke er på fb).

Førstkommende tirsdag Andre. Alt annet du skrev var strålende!!;)
Loggført
RZR-Andy
Supermedlem
*****
Innlegg: 2038
Bosted: Bergen


www.regenstadt.com


Vis profil WWW
« Svar #22 på: juni 06, 2014, 22:39:43 pm »

Så fort dere har en konto tilgjengelig, så legg ut info. LP vil være med å bidra til prosjektet.
PayPal konto er fikset nå! Skal bare finne ut hvordan vi legger dette opp Blunker
Loggført
Lowlife
Supermedlem
*****
Innlegg: 3524
Bosted: Det lille møkkastedet Siggerud.Vis profil
« Svar #23 på: juni 09, 2014, 19:28:50 pm »

Så fort dere har en konto tilgjengelig, så legg ut info. LP vil være med å bidra til prosjektet.
PayPal konto er fikset nå! Skal bare finne ut hvordan vi legger dette opp Blunker

Bra.
Loggført

LP kontaktperson:tlf. 90746649.
Æren deler jeg gjerne, men skylden er min alene.
Ingenting er umulig, det "umulige" tar bare lengre tid.
Freedom comes with a cool set of wheels.
Member of LP,NO,MDR and SIM.
EsJo
Medlem
***
Innlegg: 225
Bosted: Bergen


Vis profil

« Svar #24 på: juni 26, 2014, 14:46:42 pm »

Vi fikk hentet bilen i går, og i dag er det en liten sak i Bergensavisen Glad

http://www.ba.no/nyheter/article7442590.ece
Loggført
Nagel
Medlem
***
Innlegg: 195
Bosted: larvikVis profil
« Svar #25 på: juli 17, 2014, 13:57:06 pm »

hei.

jeg og en kammerat selger et sachs skilt for støtte til denne gode saken. det er en salgs tråd på vw norge siden på FB.
pengene går til denne saken, og høyeste budet er nå på 1800kr.  Gliser kjøperen betaler frakten selv.
det ligger bilde på FB. skiltet er 90x90cm, til montering på vegg. og er til å ha lys inni.
Loggført

Aircooled Vw Cruisers Vestfold #2

Tlf 98 88 66 16 Larvik
jayster
Supermedlem
*****
Innlegg: 1064
Bosted: The land of no return!


"IN RUST WE TRUST!!!"


Vis profil
« Svar #26 på: juli 17, 2014, 14:48:35 pm »

Kjempe innsats! Glad
Loggført

1973 1300s En eiers bil. aka "Buzz"
VW1960
Seniormedlem
****
Innlegg: 301
Bosted: Larvik


Aircooled Vw Cruisers Vestfold


Vis profil
« Svar #27 på: juli 17, 2014, 17:14:51 pm »

https://www.facebook.com/groups/vwnorge/10152347386289753/?notif_t=like

Kan noen hjelpe meg med og legge ut bilde her??
« Siste redigering: juli 17, 2014, 17:18:13 pm av VW1960 » Loggført
Knut Andersen
Supermedlem
*****
Innlegg: 1171
Bosted: FredrikstadVis profil WWW
« Svar #28 på: juli 17, 2014, 18:49:05 pm »

https://www.facebook.com/groups/vwnorge/10152347386289753/?notif_t=like

Kan noen hjelpe meg med og legge ut bilde her??
Gi bud. Pengene går til stiftelsen Alexander dale oen. Skilte er 90x90 cm. Er mulighet for å ha lys i også. Vi er to karer fra larvik som gjerne vil hjelpe til for en god sak.


* sachsskilt.jpg (40.85 KB, 450x600 - vist 258 ganger.)
Loggført

Tlf: 41668466, rpm@aircooled.no
1952, T-117 RPB Piraya
1963, T-1, Luftwaffe
1963, T-1, Beach Buggy
1969, T-147, Kleinlieferwagen Fridolin
1970, T-1, Mania Spyder KitCar
1971, T-211, Brannbil
1981, T-251-021, Karmann Gipsy
1991, T-255-299, Caravelle C, Syncro
1993, Rover 216i Cabriolet
2001, Chrysler Sebring Cabriolet
2008, Chrysler Sebring Limited HardTop Cabriolet.
Lowlife
Supermedlem
*****
Innlegg: 3524
Bosted: Det lille møkkastedet Siggerud.Vis profil
« Svar #29 på: juli 18, 2014, 04:49:33 am »

Så fort dere har en konto tilgjengelig, så legg ut info. LP vil være med å bidra til prosjektet.
PayPal konto er fikset nå! Skal bare finne ut hvordan vi legger dette opp Blunker

Jeg er ikke på fb, og vil ikke være det. Vennligst gi meg info om paypalkontoen på pm eller lignende, så er penger fra LP straks på vei. Jeg foreslår også en kronerulling der alle på forumet gir det de kan avse, og utfordrer andre til å gjøre det samme. Vi trenger ikke gi mye hver før det blir penger av det.
« Siste redigering: juli 18, 2014, 09:40:51 am av Lowlife » Loggført

LP kontaktperson:tlf. 90746649.
Æren deler jeg gjerne, men skylden er min alene.
Ingenting er umulig, det "umulige" tar bare lengre tid.
Freedom comes with a cool set of wheels.
Member of LP,NO,MDR and SIM.
Sider: [1] 2 3
  Skriv ut  
 
Gå til:  

Bygget på MySQL Bygget på PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 godkjent! CSS godkjent!