mai 29, 2022, 06:56:12 am *
Velkommen, Gjest. Vennligst logg inn eller registrer deg.
Har du ikke mottatt e-post for aktivering ?

Logg inn med brukernavn, passord og innloggingstid
Takk for din støtte!
Nyheter: Velkommen til et samlet VWNorge!
 
  Hovedside Hjelp Søk Logg inn Registrer  
  Vis innlegg
Sider: [1] 2 3 ... 68
1  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: 23w Samba 1960 - Alexander Dale Oen sin buss skal på vegen på: oktober 19, 2014, 21:58:22 pm
Heisan! Takk for hjelpen her Hans - prosjektet ruller videre, bit for bit. Nå har jeg gleden av å fortelle dere at de som ønsker å bidra via PayPal kan gjøre dette på http://samboen.com/bidra/ Stor takk til Kenneth og Sune som har nå har fått opp den nye siden til prosjektet i dag - her kommer det mer fremover, inklusiv sponsorinfo og feed fra FB for de som får utslett av sosiale medier. Glad 
 
2  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: Racebuss på: september 29, 2014, 13:46:50 pm
FANTASTISK BRA!   Glad Glad
3  Forum / Snikk-snakk / Sv: Vinterprosjekt? 7 sylindra stjernemotor av VW Deler på: september 20, 2014, 21:54:48 pm
Imponerende hva folk får til - bare å komme på denne ideen og sette den ut i livet... eneste som mangler er å koble den på en girkasse i en baja eller buggy med digre bakdekk!
4  Forum / Snikk-snakk / Sv: Kjøpe split buss på: september 18, 2014, 16:23:03 pm
Velkommen til forumet, du har kommet til rett sted for det du spør om!
Det vil nok være mange synspunkter om dette, markedet i Norge er som du nevner begrenset. Men det finnes kjøpere til de "riktige" bilene - så må du selv finne ut hvor du havner i forhold til dette. Noen liker best ombygde, andre sverger til originale biler. Normal høyde eller senket - dette blir nesten umulig å si noe entydig om.
Engelskmennene og hollenderne har kommet langt i å rydde det amerikanske markedet for biler, det har blitt shippet et stort antall busser tilbake over Atlanteren de siste årene. Det kan være lurt å lete litt i disse landene fordi du da kan spare deg en del frakt og usikkerhet, og heller få deg en fin kjøretur etter selv å ha sjekket bilen. Noen forhandlere/importører har bygget seg opp et renomme for å være seriøse, så undersøk litt på f.eks. det engelske splittbussforumet http://www.ssvc.org.uk/phpbb/viewtopic.php?f=51&t=104663 eller http://www.kieftenklok.nl/index.php?lang=&section=1 kanskje også http://www.bugbus.net/
Biler som har gått i tørre stater i USA er normalt bedre ifm. rust, men det er mange rustfeller på disse bilene, så det lønner seg å få en kyndig til å vurdere bilen for deg. Uten at jeg kan gå god for noen spesielt, kan du jo sjekke www.oldbug.com, der Randy Carlson etter sigende har ord på seg for å være flink til å finne og sjekke ut objekter på oppdrag fra kjøper.
Å kjøpe bil når en er forelsket er vel og bra, en sjelden gang treffer du også blink økonomisk. Men regn ikke med at du skal tjene penger som en investering, selv om du kan være heldig! Lykke til!
5  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: 23w Samba 1960 - Alexander Dale Oen sin buss skal på vegen på: september 12, 2014, 23:34:38 pm
Et bilde til - Dr. Hans ser ut som en dreven kjevekirurg her - lar borret gå;)
Nå begynner det å minke på rusten, skal bli kjekt å få på plass litt metall igjen!
Vi har fått veldig god hjelp med sponsing fra Sveisehuset/TESS (utstyr og rekvisita), Ferro-Bet (rustbehandling), Jotun (Jotamastic grunning), Spesiallaget (Strip-All syrebad og grunning), Bergen Bygg og overflateteknikk (sandblåsing og epoxyzink) behandling av alt som skal på pulverlakk før det går videre til Bergen Eloksal for pulverlakkering. Det blir da full offshore-spec på behandlingen av understellsdetaljer.

6  Forum / German/Euro-look / Sv: Min 1303S på: september 12, 2014, 17:26:05 pm
Hyggelig å hilse på deg! En av mine soleklare favorittbiler, dette.
7  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: Oxyboxer i Ghia på: september 12, 2014, 12:37:23 pm
Ser ut som du koser deg - vel fortjent! God tur hjem og god helg!
8  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: VW 412 blir til VW 612 Rs på: september 11, 2014, 06:36:27 am
Imponerende! Det beste av to luftkjøltverdener - forent i tidenes beste stasjonsvogn Gliser
9  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: 1302RRR på: september 11, 2014, 06:15:04 am
Vi venter i spenning - dette blir nyskapende, men samtidig i ånden til de verste rallycross-boblene som herjet på 80-tallet, med firehjulstrekk og diverse tekniske kombinasjoner!
10  Forum / Snikk-snakk / Sv: Noen som har handlet av classic fab? på: september 10, 2014, 10:43:18 am
Her er forhandleren i Nederland http://www.vwsplitparts.com
Men er ikke http://www.unneberg-bil.no forhandler i Norge?
11  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: Snekkermester bygger 500hk T1 på: september 08, 2014, 00:52:12 am
Takk for omvisning og prat på SCC, jeg tror helt og fullt på at du får til prosjektet ditt!! Du pløyer mark igjen for oss alle når du går dine egne veier, så bare fortsett du  Gliser 
12  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: 612 RS motor på: september 08, 2014, 00:48:33 am
Spennende med 911 trimming, dette er så utrolig gjennomført! Ti tomler i været! 
13  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: 23w Samba 1960 - Alexander Dale Oen sin buss skal på vegen på: september 08, 2014, 00:41:31 am
Storartet det Dag - den vil komme til stor nytte! Dette er for oss et ganske omfattende prosjekt, men hvis noen absolutt skal trekkes frem vil jeg si at Svein har den største andelen i så måte! Svein og Alex inngikk engang et lite veddemål om å bli først ferdig med sine splittbusser, jeg husker at det ble nevnt underveis i prosjekt "Bløygen". Han gjorde en kjempejobb med sin bil og lærte masse underveis, noe som vi andre har dratt nytte av også. Svein minnet oss for en tid siden på at vi hadde lovet Alex hjelp, og tok initiativ igjen i vår til å fullføre samba-prosjektet.
Her blir uansett alle bidrag like høyt verdsatt, så takk igjen - Dag!
Vi har fått gjort litt småtteri i dag også, her er et bilde fra i kveld   
14  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: 23w Samba 1960 - Alexander Dale Oen sin buss skal på vegen på: september 07, 2014, 01:53:08 am
Her var det sannelig på tide med en oppdatering!

Prosjektet ble satt i gang nå i slutten av august, og vi har fått lagt inn noen timers dugnadsarbeid. Først vil jeg få lov til å takke for den utrolige responsen (spesielt fra LP) som har vært både her på forumet og ønsket om å bidra med både deler, arbeid og ressurser. Alt er til hjelp - og det skal ikke stikkes under en stol at det trengs rikelig av alle tre kategoriene! Takk også til de av dere som bidro til improvisert innsamling på SCC, og gjorde at vi kom opp i nesten 1500 på sambabøssen! Det tikker inn enkeltbeløp fra entusiaster her inne, noe som blir til uvurderlig hjelp for oss.  

Etter sommerferien har vi brukt tid på å gjennomgå hva vi har og hva som skal gjøres, skaffe sponsorer og koordinere dugnadsinnsats. Det blir en fast kjerne som kommer til å jobbe på bilen siden det er begrenset plass men fra tid til annen blir det større dugnader på "Der Krankenhaus". Omfanget er stort, men ikke umulig - og vi gleder oss til fortsettelsen.

Vi føler at vi har fått en veldig bra start på prosjektet fordi vi har vært heldige å få drahjelp fra solide aktører med genuint ønske om å hjelpe uten å forvente PR og stille masse krav: Far til Alex donerte et eldre ESAB sveiseapparat av den solide sorten. Dette trengte litt reservedeler, og det har vi fått sponset av Sveisehuset/TESS på Kokstad. De tilbød seg å hjelpe uten at vi behøvde å spørre, og har gitt oss tråd, rekvisita og gass til å komme i mål. Ferro-Bet sponser oss med Rustfjerner, topp produkter for å stoppe områder som er angrepet av overflaterust etter sandblåsing (og lagring uten etterbehandling). Jotun smeller så til med å sponse Jotamastic 2K grunning, og det ser ut som av vi får en veldig god løsning med lakken (Sealing Wax Red og Chestnut Brown) som Alex ønsket seg også!

I sum skal dette bli en solid og god løsning som skal holde i mange år. Alex samlet et stort lass med deler, noe vi drar nytte av nå. Hele sider og hjørner fra Autocraft står på vent, og skal limes/punksveises inn. Mange kilo med Klassicfab plater fra Syd-Amerika ligger klare for å bearbeides og sveises inn, sammen med en rekke godbiter fra bl.a. Creative Engineering. En avkappet front fra en donorbil skal spare oss for mye rettearbeid.

Vi gleder oss som sagt til å gå i gang, og skal prøve å holde dere oppdatert så godt som mulig utover høsten og vinteren! Skal prøve å få opp noen bilder her også.

En liten test etter behandling med Ferro-Bet og syregrunning.

Tre runder med ferrobet og stålbørste
15  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: Berger`s raser bil, "Rabalder" på: september 07, 2014, 01:13:40 am
Artig å se bilen på SCC - lykke til med forbedringene, tror du klarer 10-tallet!
16  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: Racebuss på: september 07, 2014, 01:09:59 am
Det ser ut som et solid ras ja! Ser frem til å se dette klart igjen - fikk desverre bare sett første run på SCC mot Berger. Uansett gjør det alltid verdt turen til SCC!
17  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: min 03 på: september 07, 2014, 01:05:39 am
Flott bil og godt gjennomført prosjekt! Liker absolutt stilen med telefonfelger!
18  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: 23w Samba 1960 - Alexander Dale Oen sin buss skal på vegen på: juli 20, 2014, 12:52:16 pm
Dette har jeg sett i praksis og fungerer knallfint: http://www.gofundme.com/
Takk for tipset, Dewil! Dette får vi prøve!
19  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: 23w Samba 1960 - Alexander Dale Oen sin buss skal på vegen på: juli 18, 2014, 17:30:33 pm
Hei!
Dette var virkelig hyggelig og et kjærkomment bidrag til prosjektet!
Har ikke fått opp PayPal-greien enda, så hvis noen har lyst til å bidra er det fint om dere bruker dugnadskontoen vår enn så lenge (i vanlig bank):
3632.57.17674
Husk å merke med "Prosjekt SambOen".
Tusen takk for initiativet og for at dere ønsker å hjelpe oss til å realisere dette prosjektet! God helg og takk igjen!

20  Bruktbørsen / Biler selges / Sv: solgt på: juli 02, 2014, 12:53:19 pm
Går du "Berserk" nå, Jamie???
21  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: 23w Samba 1960 - Alexander Dale Oen sin buss skal på vegen på: juni 06, 2014, 22:39:43 pm
Så fort dere har en konto tilgjengelig, så legg ut info. LP vil være med å bidra til prosjektet.
PayPal konto er fikset nå! Skal bare finne ut hvordan vi legger dette opp Blunker
22  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: 23w Samba 1960 - Alexander Dale Oen sin buss skal på vegen på: juni 05, 2014, 12:22:58 pm
Takk til alle for oppmuntrende ord, gode forslag og tilbud om hjelp! Dette blir et stort prosjekt som vil være avhengig av masse god energi og ståpåhumør. Vi er helt i startfasen på dugnadsdelen av dette prosjektet og trenger både finansiering, sponsing, kunnskap og innsats fra mange hold. Som Sune allerede har nevnt er mye gjort fra før av Alex og faren.
Første trinn nå blir å få bilen fraktet fra lagring til "Krankenhaus" der bilen skal ha base frem til overlevering, vi skal ha prosjektavspark med kompetansepersoner nå i juni. Takk til gjengen på Hop!
Full gjennomgang av bilen og progresjonsplan skal da opprettes (rapport kommer). Er det noen i Bergenstraktene som leser dette så er det kjempeflott om vi får hjelp med første dugnadsjobb som er på førstkommende mandag - det er fortsatt noen ledige plasser så meld deg her https://www.facebook.com/events/1435240670060786/?ref_dashboard_filter=upcoming eller ta kontakt på https://www.facebook.com/groups/743436782366116/  (eller her inne om en ikke er på fb).
23  Forum / Type 3 og 4 / Sv: Endelig 412-eier igjen på: mars 29, 2014, 16:20:09 pm
Strøkent - gratulerer med ferdig bil!!
24  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: Oxyboxer i Type3Ghia på: februar 24, 2014, 12:54:08 pm
God plan, Endre! Artig med enda en oxyboxer-tråd, gleder meg til å følge denne også.
25  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: 1302RRR på: februar 24, 2014, 12:52:25 pm
Utrolig artig å se fremgangen her Jørn! Gliser
26  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: Old school motorbygging på: februar 24, 2014, 12:40:23 pm
LIKE herfra også! Greit med litt TDI-feeling i daglig bruk.
27  Forum / Rundt og rundt/bakkeløp / Sv: Skandinavisk VW-historie: VW-Cupen og 1303S CUP-bilene på: februar 18, 2014, 10:53:16 am
Update fra Svein-Erik her:
http://www.forum.vwacb.com/index.php?topic=6847.30
Synes dette virker mer og mer interessant og gleder meg til fortsettelsen! Kan jo tenkes at det er noen som har bygget en replica av en cup-bil, men det ville være spennende om dette var en ekte "überleber"Blunker
28  Forum / Rundt og rundt/bakkeløp / Sv: Skandinavisk VW-historie: VW-Cupen og 1303S CUP-bilene på: februar 12, 2014, 13:32:44 pm
Hadde vært morsomt om denne svenske grønne boblen var en av de gamle ovennevnte!
http://www.forum.vwacb.com/index.php?topic=6847.msg339661#msg339661
29  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: Polen restaurering av Crew cab 65 mod på: september 19, 2013, 22:08:08 pm
Gratulerer Arnstein, og vi kan konstatera - endå ein norsk attraksjon på Voss attmed Vossafår, vindtunnel, Tistlo-tunet, ++ Blunker
30  Forum / Prosjektgarasjen / Sv: 1302RRR på: september 15, 2013, 22:09:34 pm
Det er jo alltids litt vekt i rust også... Artig prosjekt dette her!
Sider: [1] 2 3 ... 68
Bygget på MySQL Bygget på PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 godkjent! CSS godkjent!