OK, her har det ikke vært så mange oppdateringer de siste par ukene, men sånn er det når man ikke bare skal designe og bygge deler til en motor, men man samtidig bygger og oppgraderer maskinen som skal lage delene...
Det dreier seg selvsagt om en 3d-printer, og vi har en printer som har byggevolum på 350x350x350 mm og den har fungert bra i lang tid, men vi begynte å få problemer med at ledningene som går inne i kabelgater begynte å få brudd, så da tenkte vi det var lurt å bygge om til CAN-buss styring av det som foregår på verktøyhodet, og det var ikke bare-bare.... Men etter noen uker med banning over linux og annen sort magi, fikk Atle dette i gang, og vi kunne begynne å sette opp printeren til å printe i det aktuelle materialet. Planen var å printe innsuga i karbonforsterket nylon, og det er et ganske kilent materiale å få til. Både fordi det ikke sitter så godt fast i byggepplata, og fordi det har en tendens til å "warpe" når det kjøles ned.
Så det ble et par runder med resultater som dette:

20250614_083224.jpg (51.3 KB. 486x600 - vist 38 ganger.)
Til slutt begynte vi å få kontroll på det, og i forrige uke fikk vi de første innsuga som så ut til å være bra nok for å teste i alle fall:

20250615_171138 (1).jpg (35.07 KB. 448x600 - vist 34 ganger.)
De hadde løftet seg litt fra byggeplata i endene, men vi slipte flata mot toppene slett, og håpet det skulle bli bra.
Utfordringen med nybygget motor er at kammen skal kjøres inn ved første oppstart, så det er litt viktig at alt funker sånn nogenlunde med en gang.
Og det gjorde det forsåvidt. Atle hadde laget komplett nytt ledningsnett som koples i en "bulkhead" konnektor og etter mye testing av at alle sensorer gir fornuftig signal, fikk han start og kjørt inn kammen.
Når det var gjort, begynte han å se på de siste detaljene med å få tunet inn sånn nogenlunde, men mye tydet på at det var en del falsk luft, da han ikke fikk tomgangen ned, og lamda vart litt "all over the place".
Og ganske riktig hadde begge innsugene sprukket nede ved flensen mot toppene.